SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğan Battalgazi Adaylığı İçin AKP'ye Başvurdu

0
Güncellendi - 2018-11-16 20:08:17
Doğan Battalgazi Adaylığı İçin AKP'ye Başvurdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi ve Battalgazi Belediye Meclisi’nin AKP'li Üyesi Şahin Doğan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Battalgazi Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuruda bulundu.

Aktif siyasi yaşamına 1992 yılında Refah Partisi Malatya İl Yönetim Kurulu’nda Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak başlayan ve 2014 yılında AKP’den Battalgazi Belediye Meclis Üyeliği’ne seçilen Şahin Doğan, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Battalgazi Belediye Başkan Aday Adaylığı için gereken başvuru evraklarını bugün AKP Malatya İl Başkanlığı’nda, Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder’e sundu.

Başvuru sonrası bir açıklama yapan AKP Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı Şahin Doğan, aday gösterilmesi halinde, Battalgazi’de “Betonla değil, yeşille büyüyen bir şehir modeli” inşa edeceklerini vurguladı.

Battalgazi’nin herhangi bir ilçe olmadığını, kültürel zenginlik ve tarihsel derinliğe sahip bir kimliği bulunan ilçenin, rutin belediyecilik hizmetleri ile yetinemeyeceğini ve övünemeyeceğini belirten Şahin Doğan, “Bu nedenle; Battalgazi’nin ‘betonla kalkınma’ modeli ile yönetilmesi, sürdürülebilir şehircilik ilkelerine tümüyle aykırıdır. Göreve gelmemiz halinde; Battalgazi’de, insani kodları barındıran, yaşam kalitesini ekolojik dengeyi önemseyerek yükselten “Yeşille Büyüme Modeli”ni inşa etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Belediyecilik anlayışında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Ocak 2017 tarihinde Türkiye Şehircilik Şurası’nda yaptığı konuşmadaki hususları rehber edineceklerini kaydeden AKP Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı Şahin Doğan, açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözkonusu konuşmasındaki şu paragrafı hatırlattı:

“Bizim medeniyetimizde şehirler, mahalleler ve sokaklar insanın yaratıcısına yönelişinin simgesidir. Rant odaklı anlayışla şehir inşası gerçekleştiremeyiz. İnsan öncelikli inşa anlayışı ile yola devam etmeliyiz. Ben dikey değil yatay mimariden yanayım. İnsan toprağa yakın yaşamalıdır. İnsanların şehirler üzerinde hakkı varsa şehirlerin de insanlar üzerinde hakkı var. Şehirlerimizi ve medeniyetimizi ihya edeceksek, böyle ihya edeceğiz”.

Şahin Doğan, “Tam da Sayın Cumhurbaşkanımızın veciz biçimde vurguladığı ilkeler doğrultusunda; Battalgazi’yi; insanı önceleyen, doğal kaynaklarını koruyan, kültürel mirasını doğru yöneten, yatay mimari esaslı, afetlere ve depremselliğe karşı risk yönetimini yürüten, çözüm odaklı bir anlayış ile yönetmeye talibiz” dedi.

Battalgazi’nin sloganla değil, hakiki anlamda hizmet üretilerek yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Aday Adayı Şahin Doğan, açıklamasında daha sonra şunlara yer verdi:

“Battalgazi Belediye Başkanı Adayı gösterilmem halinde: Battalgazi’nin sürdürülebilir şehircilik, sürdürülebilir çevre, planlı kentleşme bağlamında yönetilmesini sağlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği ödevin gereği olarak şehir – insan ilişkisini, rant ekonomisine sıkıştıran kıskaçtan kurtaracağız. Bunun için, ekonomi ile ekoloji arasında dengenin kurulmasına yönelik projeler üreteceğiz. AK Parti yerel yönetimler vizyonunun önerdiği “Yürüyen Şehirler” konseptine uygun olarak; şehirde egzersiz yapma alışkanlıklarını kolaylaştıracak bisiklet yolları, yürüme ve koşu parkuru gibi fiziksel aktivite alanlarını artıracağız”.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki sorunların çözümüne yönelik pratiğinin kendileri için örnek olacağını ifade eden AKP Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı Şahin Doğan, şöyle dedi:

“Katılımcı demokrasi, sözde kalmayacak; Battalgazi halkı Battalgazi’nin yönetim ve süreçlerine etkin biçimde katılacaktır. Battalgazi sakinlerinin görüşleri ve önerileri karar alma süreçlerine yansıyacak, demokrasinin yerel boyutu güçlendirilecektir. Battalgazi’yi hizmete dönüşmeyen sloganlarla değil; hakiki anlamda hizmet üreterek yöneteceğiz. Kaynak israfı yapmayan, çevreci, dürüst, demokratik, şeffaf, hesap vermekten kaçınmayan ve korkmayan, çağı yakalamış, değişim yönetiminde etkin ve verimli bir yönetim hedefliyoruz”.

Şehirler sadece insana ait olmadığını ve hayvanlar ekosistemin önemli bir unsuru olarak, korunması ve yaşam alanlarının geliştirilmesi gerektiğini belirten Doğan, “Bu amaçla; tüm canlı varlıkların haklarına saygıyı ilke edinen bir belediyecilik pratiği geliştireceğiz” dedi.

AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ise, Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı Şahin Doğan’ın başvurusunu kabulü sırasında, başvurunun Doğan’a hayırlı olması temennisinde bulundu ve başarı diledi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız