SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"28 Şubat'ın En Ağır Faturasını Malatya Ödedi"

0
Güncellendi - 2018-06-24 16:31:10
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Politikalardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "28 Şubat sürecinin en ağır faturasını Malatya ödedi. Burada birçok arkadaşımda o 28 Şubat'ın ağır faturasını ödeyen kardeşlerim var. Bir daha 28 Şubatların yaşanmaması için bizim çok güçlü bir şekilde bir arada olmamız gerekir. 'İmam Hatip Lisesi'nde imamdan başka hiçbir yönetici olmaz' diyenlere, Türkiye'de içinizden bir lider çıkardınız. Sadece millete lider değil, aynı zamanda ümmete de umut olan bir lideri, İmam Hatip Liseli cumhurbaşkanını çıkarıp, görev yapmasına vesile oldunuz" dedi.

Çalık, Önder İmam Hatipliler Derneğini ziyaret ederek, 24 Haziran seçimlerinin önemine değindi ve güçlü Türkiye için destek istedi.

Çalık, yarını inşa edebilmek için geçmişten dersler alınması gerektiğini ifade ederek, "Tarihimizi bilerek, geleceğimize yön vermemiz gerekir. Karakaş Konağı'nda emek verecek, gençlerimize yol çizecek; ahlaklı ve şuurlu bir gençliği yetiştirmek adına buradaki kardeşlerimizin çok ciddi desteği olacak. Tarihi mekana yakışacak çalışmaları da Önder İmam Hatipliler Derneği yapacaktır" dedi.

28 Şubat'ın en ağır bedelini Malatya'nın ödediğini dile getiren Çalık, "Bir dönem İmam Hatip Liseleri'nin önünün kesildiği, ayaklarının altına 50 kilogramlık ağırlıkların bağlandığı, orta kısımlarının kapatılıp çocukların kesintisiz eğitime mahkum edildiği 28 Şubat sürecini yaşayan Malatya ve Türkiye var. 28 Şubat sürecinin en ağır faturasını Malatya ödedi. Burada birçok arkadaşımda o 28 Şubat'ın ağır faturasını ödeyen kardeşlerim var. Bir daha 28 Şubatların yaşanmaması için bizim çok güçlü bir şekilde bir arada olmamız gerekir. 'İmam Hatip Lisesi'nde imamdan başka hiçbir yönetici olmaz' diyenlere, Türkiye'de içinizden bir lider çıkardınız. Sadece millete lider değil, aynı zamanda ümmete de umut olan bir lideri, İmam Hatip Liseli cumhurbaşkanını çıkarıp, görev yapmasına vesile oldunuz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini bir imam hatipli lider Recep Tayyip Erdoğan yönetiyor" ifadelerini kullandı.

Çalık, imam hatiplerin önündeki katsayı engelini kaldırdıklarını belirterek, "Biz, sizlerle birlikte yol yürümekten çok mutluyuz. Allah birlikteliğimizi daim eylesin. Bu bina sizin için sadece dört duvar, önemli olan içini doldurmaktır. Bu binanın içini, tarihi kimliğinin ruhunu oluşturmak size yakışır, size düşer" dedi.

28 Şubat Kadın Platformu Başkanı Mine İpek, 28 Şubat'ta Malatya'nın pilot bölge seçildiğini ifade etti.

İpek, 28 Şubat postmodern darbesi sırasında üniversitede eğitim gördüğünü anımsatarak, "İnönü Üniversitesi'nde eğitim görüyordum. İlk rektörümüz kışladan gelen bir komutandı. 'Başörtü hakkımız engellenemez' dediğimiz anda tutuklanıp, Elazığ yolundaki kışlaya götürüldüğümü çok iyi hatırlıyorum. DGM ile tehdit ediliyorduk. 'Sizi DGM'de yargılatıp, hayatınıza son vereceğim' deniliyordu. Birçok kez emniyete götürüldük. Malatya halkının direnişiyle bizleri bıraktılar. Mahkemede de yargılandık. Türkiye'deki 28 Şubat Platformu'nu kurarak, Türkiye'de ne kadar üniversiteden atılan, sıkıntıda olan arkadaşlarımız varsa hepsine ulaştık. Ne yapabilirizin merkezi Malatya oldu. Bu anlamda ilk tanıştığım siyasetçi Öznur ablamızdı. Kendisiyle birlikte birçok yol kat ettik. Hamdolsun bugün ülkemizde başörtülü bir kadın istediği bir üniversitede eğitim alabiliyor, aldığı eğitim doğrultusunda istediği yerde çalışabiliyor. İsteyen istediği kıyafetle istediği ortamda rahatça çalışabiliyor. Birkaç gün önce Muharrem İnce'nin '2018'de gelirlerse herkesin başını kapatacaklar' diye bir açıklaması olmuş. 16 yıllık hükümetimiz döneminde kimsenin başını zorla kapatmadık ama siz zorla insanların başını açmak için okullarından, mesleklerinden ettiniz. Ben bu seçimi çok önemsiyorum. Allah bize bir daha 28 Şubatları yaşatmasın. Yaşarsak, daha beterini yaşarız. İkinci önemsediğim noktada da sadece Türkiye değil, ümmetlerin ve mazlumlarında umuduyuz. Afrika'daki insanlar cumhurbaşkanımızın resmini profil fotoğrafı yapıyor" diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız