SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"En Zor Gününde Milletimize Umut Aşılamıştır"

0
Güncellendi - 2018-12-27 05:54:18
A- A+ PAYLAŞ

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 82.Yıldönümü dolayısıyla siyasiler tarafından mesajlar yayınlandı.

MESAJLAR..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Mehmet Akif Ersoy’un 82’nci ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Polat mesajında, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Şairi olmasının yanında büyük bir dava adamı olduğunun da altını çizerek, “İstiklal Marşımızın unutulmaz şairi Mehmet Akif Ersoy aziz milletimizin destan yazdığı istiklal mücadelemize tüm ruhuyla, tüm benliğiyle katılmış, söz ve şiirleriyle milletimizin hislerine tercüman olmuş, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır. Mehmet Akif’e sahip çıkmak kadar onun fikirlerine de sahip çıkıp, geleceğe taşımak çok önemlidir.

Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy, bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtan İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil yüreğiyle yazmıştır. Mehmet Akif Ersoy Hak ve hakikat uğruna verdiği çabayla da örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olmuştur. ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek de istiklal mücadelesinin ve ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiştir.

Söylemleri ve hayatı bir bütünlük arz eden Mehmet Akif Ersoy’un, vatan millet sevgisi ve mücadele azmi ile örnek bir şahsiyet olarak gönüllerimizdeki yeri daim olacaktır. Bu düşüncelerle ebediyete intikalinin yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u hürmet, rahmet ve şükranla yâd ediyoruz. Mekânı cennet olsun” dedi.

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz, İstiklal Savaşımıza katılıp, ülkesinin bağımsızlığına kavuşması için halkı aydınlatmak görevini seve seve kabul eden, şiirleriyle bu ülkenin gerçek sahiplerine samimiyetle seslenen bir şair olan Mehmet Âkif, inancıyla sanatını bir arada tutmuş, toplum tarafından sevilmiş, yakın tarihimizin en önemli şair ve düşünce adamlarından biridir. Mehmet Akif Ersoy, vatan mücadelesine tüm ruhuyla, tüm benliğiyle katılmış, kalemiyle, sözleriyle, şiirleriyle milletimizin hissiyatına tercüman olmuş, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır. On kıta’dan oluşan İstiklal Marşına adeta ruh veren merhum Akif’in bu ölümsüz eseri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından da beğenilip, “Milli Marşımız” olarak 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilmiştir. Yaşamı ve mücadelesiyle örnek bir kişilik olan Mehmet Âkif Ersoy'u, vefatının 82. yılında minnetle anıyor, milli mücadele şehitlerimizi, vatanımıza ve milletimize hizmeti geçenleri hürmetle yâd ediyor, büyük Türk şairine yüce Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı yıllarında bütün bir millete umut ışığı olmuştur. Fedakâr bir dava adamı olan milli şairimiz, duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer almış gerçek bir vatanseverdir. “dedi.

İstiklal Marşı’nın yazarı, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un 82. ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Mehmet Akif Ersoy, vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla tutuşan bir milletin her türlü yokluğa rağmen azim, inanç ve büyük fedakârlıklarla yürüttüğü istiklal mücadelesini yazdığı İstiklal Marşı ile ebedileştiren bir mütefekkirdir.

Kişiliği, maneviyatı, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı ile örnek bir şahsiyet olarak adını tarihimize altın harflerle yazdıran Mehmet Akif Ersoy’un, kaleme aldığı dizeler, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir.

Mehmet Akif Ersoy’un gönlünden kaleme aktardığı Millî Marşımız, tarih boyunca daima müstakil ve hür yaşamış olan aziz milletimizin bu özelliğini kararlılıkla, heyecanla ve imanla dile getiren müthiş bir şaheserdir.

O’nun yazdığı İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır.

En zor şartların, çözülmenin ve umutsuzluğun hâkim olduğu bir dönemde Millî Mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adayan Milli Şairimiz, geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de eserleriyle fikir dünyamızı aydınlatmaya devam etmektedir. Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı’nı milletimize hediye eden Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 82 nci yıl dönümünde rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82. yılı dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

Avşar, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

"Türk milletinin uğrunda savaştığı ve savaşacağı değerleri ölümsüz mısralarda ebedileştiren Mehmet Akif Ersoy’u minnetle anıyoruz. Bizlere milli mücadelemizi anlatan eşsiz bir eser hediye etmiştir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşımızın manevi cephesini hazırlayanlara öncülük etmiş örnek alınması gereken bir ahlak adamıdır. Milletimizin bugünlerini aydınlatan ışığı, toplumun değerlerini ve kişisel ahlakını sağlam bir temele oturtmuş olan Mehmet Akif Ersoy, bilgisi, azmi, inancı, çalışkanlığı ve vatan sevgisi ile millete örnek olan, inandığı doğruları savunan bir dava adamıdır. Bugün ülkemizde sağlam bir şekilde yol almak isteyen her seviyedeki insan için Akif, büyük bir rehber, zemin inşa edicidir. Bu açıdan Akif, herkesin örnek alabileceği bir zenginliğe sahiptir. Mehmet Akif Ersoy gibi değerleri yaşatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak hepimizin ortak görevidir. Bu milli ve manevi değerimizin kıymetini bilmeli, büyük eseri Safahat'ı iyi anlamalı, gelecek nesillere anlatmalı, onu örnek almalı ve kardeşliğimizin bekası için Mehmet Akif Ersoy gibi diğer büyüklerimizi de doğru okumalı ve manen yaşatmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelenin mimarlarından olan tarihimizin en değerli şairi Mehmet Akif Ersoy’u 82. ölüm yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Murat (5 yıl önce)
    Öyle bir kalıcı iz bırakan üstadımız. onurumuz, gururumuz, hayatının son dönemlerinde yaşadıklarından ötürü de utanç duyduğumuz, her marş okunduğunda ise seni ve ekibini saygıyla minnetle ve rahmetle yad edeceğiz. EDEBİYETE İntikal edişinin bu 82.Yıl dönümünü en içten duygularımla anıyorum. Ülkemin hiç bir yerinde heykelinin olmasına gerek yok. Sen her an içimizdesin. Büyüklüğün her yerde, her pazartesi sabah, her cuma akşam okullarda, her seminerde, her kutlamada, her anmalarda, her protokolde, her yerde istense de istenmese de her İstiklal Marşı okunuşunda görülecek, dinlenecek ve izlenecek. Ruhun ŞAD olsun büyük üstad Mehmet Akif ERSOY.
    0
    0
    Yanıtla
  • arğalı (5 yıl önce)
    Hacı Bey in akp lilerin tarih hocası olan Kadir Mısıroğlunun Mehmet Akife ettiği küfürlerede bi diyeceği varmı acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    O zor şartlarda yazılmış bir eser hemde osmanlı medreselerinde aldığı eğitimle,sonra ne olmuş biliyorsunuz değil mi?İstenmeyen adam ilan edilmiş o günkü yöneticilerce şu arşiv dilini anlayanlara müsaade çıksın da kim ne yapmış merhum AKİFE herkes öğrensin...
    0
    0
    Yanıtla