SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

284 Konut Depremzedelerin Kullanımına Sunulacak

284 Konut Depremzedelerin Kullanımına Sunulacak
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesince 24 Ocak 2020'de yaşanan, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan depremin ardından kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen 684 konutun 284'ü, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'daki depremzedelerin kullanımına sunulacak.

Battalgazi Belediyesi, 3 yıl önceki Elazığ depreminin ardından riskli alan ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde bulunan 110 dönümlük alanda kentsel dönüşüm çalışması başlattı.

TOKİ tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamında planlanan 684 konut, 18 dükkan, kafeterya ve parkların yapımına başlandı.

Çalışmaların yaklaşık bir ay sonra tamamlanması planlanan alanda inşası biten 684 konuttan 400'ü hak sahiplerine teslim edilecek.

Kalan 284 ev ise Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki depremzedelere tahsis edilecek.

- "O gün bizi mahkemeye verenler bugün dua ediyor"

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AA muhabirine, Malatya'nın aktif fay hattı üzerindeki illerden olduğunu, Elazığ depreminde Battalgazi ilçesinde 3 bin evde ağır hasar oluştuğunu söyledi.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla depreme dayanıksız en fazla binanın bulunduğu Şehit Fevzi Mahallesi riskli alan ilan edildi." diyen Güder, mahallede 400 konutun yer aldığını belirtti.

Güder, hak sahipleriyle yapılan görüşmelerin ardından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli aşama kaydedildiğini bildirdi.

"Eleştiri ve mahkeme sürecine rağmen konutlar tamamlanma aşamasına geldi. O gün bizi mahkemeye verenler bugün dua ediyor." ifadelerini kullanan Güder, kentsel dönüşümün artık bir zorunluluk haline geldiğini kaydetti.

- "684 evde yaklaşık 2 bin kişiye barınma imkanı sağlamış olacağız"

Güder, mahalledeki 110 bin metrekare olan kentsel dönüşüm alanının rezerv alanla 250 bin metrekareye çıkartıldığını dile getirerek, yeni kentsel dönüşüm için de onay beklediklerini söyledi.

Elazığ depreminden alınan dersle yenilenen konutların Malatyalı depremzedelere de katkı sağlayacağına dikkati çeken Güder, şu değerlendirmelerde bulundu.

"Şehit Fevzi Mahallesi'nde 684 konut yapmıştık. Orada 400 konutumuz vatandaşlara tahsis edilmiş. Ticari alanlar hariç 284 konutumuzu da rezerv olarak elimizde bulunduruyorduk. İnşallah o 284 konutumuzun da AFAD üzerinden depremzedelere kura dahilinde dağıtımı gerçekleşecek. Bu tür konutlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılıyor ama tahsis işlemini, hak sahipliğini AFAD belirliyor. AFAD belirledikten sonra 284 depremzede vatandaşımız da oraya taşınmış olacak. 684 evde yaklaşık 2 bin kişiye barınma imkanı sağlamış olacağız."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Ömer (1 yıl önce)
    İnşallah 284 binayı Şehit Fevzi Mahallesinde İkamet edenlere verirler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • demir (1 yıl önce)
    begenmediginiz şili isimli ulke bile deprem konutlari olarak prefabrik iki katli genis avlulu evler yapmis. bizdeki deprem konutlari denen ucubeler yine cok katli sefer tasi mimarisi betonlar. bitmedi bu beton seviciliginiz.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Battal (1 yıl önce)
    Eee tamam da kalan rezerv konutlar ikinci etap Şehit Fevzi Mahallesi kentsel dönüşümünde hak sahiplerine verilecekti!!!!Bir tarafı hoş edem derken diğer tarafı mağdur etmemek lazım Osman Başkan!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Puturge (1 yıl önce)
    Puturgede toplu konutta 20 adet var herseyi tamam. Ahirli evler var . Ormanici var evler boş 2 aydır deprem oldu ama kimse yerlesmedi . Sayın vali vekiller ve belediye ye duyurulur millet disarda ölecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğanyol (1 yıl önce)
    Selahattin başkan ve ekibine helal olsun. Valilik ve ekibine helal olsun. Emniyet ve ekibine helal olsun. Jandarma ve ekibine helal olsun. Afad ve ekibine helal olsun.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • adıgüzel bakırhan (1 yıl önce)
    başkanım; malatyamız 7,7 , 7,6 ve 5,6 ve de artçı depremlerden dolayı şehit fevzi konutlarında zemin tetkiki ve bina kolonlarında gerekli basınç dayanımlarını yaptırmak gerekmektedir. Bu depremler binaların yapısını bozmuştur. üç boyutlu olarak incelenmesi( statik yükleri, zemin etüdü, vb) yaptırmanız gerekir.bu bölgenin zemini killi yapıdır. beydağında ve orduzudaki zemini gibi değildir. gerekli bilimsel ve teknik işlemleri yapmak belediyenin görevidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zaten baskan da oturmus sizin yorumunuzu okuyor. benim hemsehrim niye boyle asiri iyi niyetli yahu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orduzulu (1 yıl önce)
    Şimdi sürekli deniyor ya chpli belediyeler kentsel dönüşüme karşı, Selahaddin Gürkan bey efendide kentsel dönüşüme karşı olduğunu her zaman söylüyor, onun yerine neymiş yerinde dönüşüm diye bir şey söylüyor artık yerinde dönüşüm ile neyi kast ediyorsa da bilmiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selçuk sc. (1 yıl önce)Orduzulu isimli kullanıcı yorumuna
    Bildiğim kadarıyla kentsel dönüşüme Karşı değil yerinde dönüşüm bence zemin sağlamsa güzel bi seçenek sunuyor aslında arsan nerdeyse orada yapıyor evini seni alıp baska bir mahalleye göndermiyor kast ettiği bu
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Orduzu (1 yıl önce)
    Osman Güder in yaptığı her halde en önemli tek şey bu Fevzi Paşa mahallesini kentsel dönüşüme çevirmesidir. Türkiye ortalamasında tek önemli bir hizmeti yapmak artık değerli bir sonuç, bu hizmeti için teşekkür
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Elazığ depreminden sonra gidip çarşıyı boyaladiniz cilaladiniz okadar bina hasarliyken siz gidip garibanlari yerini bedavaya kapattınız gidin bakın buralarda depremde biri oldumu veya evi çöktümu
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Akin (1 yıl önce)
    Başkanım peki bundan sonraki etaplar nolacak acil evler lazım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cengiz (1 yıl önce)
    Geçici ticari alan oluşturmak için ve ayrıca başka bir yer göstermek kaydıyla yapilan işlemi provoke etmenin anlamı yok. Valilik olayla ilgili gerekli açıklamayı yapmış.Zahmet edip okuyalım lütfen.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    İnşallah kalan 284 konutu kentsel dönüşüme giren Şehit Fevzi mahallesi sakinlerine verirler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt (1 yıl önce)
    Afad ın kullanıma sunacağı 284 konut için ailelerde ne gibi kıriterleri göz önüne alacakmış. Neye göre dağıtacaklarını bir söylesinlerde bilemim bari. Neden açıkça şartları belirtmiyorlar ki herkes bilsin.
    %80
    %20
    Yanıtla