SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehir Meclisinde Her Sektörün Temsilcisi Olacak"

0
Güncellendi - 2019-02-05 20:47:34
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası tarafından düzenlenen İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı. Başkan Gürkan, 31 Mart seçimlerinde Türkiye rekorunun Malatya’da kırılacağını söyledi.

Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası tarafından Öğretmenevi’nde İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıya, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkanı İhsan Koca, AKP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, Yazıhan Belediye Başkanı ve AKP Yazıhan Belediye Başkan Adayı Nevzat Öztürk, Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Emre ve çok sayıda Pazar esnafı katıldı.

Burada konuşan Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Emre, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Biz pazarcıyız. Öyle birlik ve beraberlik içinde olmalıyız ki birbirimize sımsıkı sarılmamız gereken bir zamanda yaşıyoruz. Bence şu anda 3. Dünya savaşında bulunuyoruz. At izinin it izine karıştığı bir zamanda yaşıyoruz. Geçtiğimiz 10 yılda öyle yerlerden geçtik ki vatanımıza kahrolası gözleriyle baktılar, 15 Temmuz’da. Ekonomik krizlerle geldiler. Gezi eylemleriyle geldiler. Aile yapılarımıza kast ettiler. Allah, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ise, “Pazarcılar bizim için çok değerli. Mesaileri yok, aza kanaat ediyorlar, vatan ve milletine bağlılar ve hizmet ediyorlar. Allah hepinizden razı olsun. Gelir düzeyi düşük olan insanların hep yanında oldunuz. Bizlerde gerek Battalgazi’de, gerek Büyükşehir’de imkanları zorlayarak elimizden ne geliyorsa yapmanın sözünü veriyoruz” diyerek, hizmet için yola çıktıklarını söyledi.

İl Başkanı İhsan Koca da, “Böyle güzel tablo ile karşılaşmak bizleri de mutlu ediyor. Sayın oda başkanımız sorunları sıraladı. Sayın bakanımız hepsini not aldı. Sizlerin bu taleplerini çözmek için çalışacağız. Allah birlik ve beraberliğimizi ve muhabbetimizi devam ettirsin” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ise, pazar esnafının her anlamda bulunduğu bölge için önemli olduğunu belirterek, “Şehrin güvenliğinin temsilcileridir. Şehirde kuş uçsa pazarcının haberi olur. Sokakları, caddeleri kontrol ederler. Bu arkadaşlarımız ile zaman zaman hizmet içi eğitim faaliyetlerinde de beraber oluyoruz. Bunların gelen müşteriye, müşteri memnun etme noktasındaki davranışları, tutumları, hal ve hareketleri ve orda sokağa gelen herkesi kendi ailesinden birisi olarak görmesi, o hassasiyeti göstermesi ve bu anlamda bütün pazarcı kardeşlerimi tebrik ediyorum ve hepinizden Allah razı olsun diyorum. Ben kendimi de sizlerden bir olarak kabul ediyorum. Zaman zaman pazarları ziyaret ettiğimde, geçenlerde bir ziyarette, dışarı çıktığımızda bir hanımefendi ‘gelir misin başkanım bir şey söyleyeceğim’ dedi. O zaman daha adaylıkta belli olmamış. Dedi ki ‘hakkını bize halel et, ola ki biz sana sahip çıkamazsak sen bize hakkını helal edesin’ diye çok içtenlikle güzel bir ifade kullandı. Sizler sahip çıktınız hepinizden Allah razı olsun. Ve sizlerin hakikaten yapılan kamuoyu araştırmasında çok yüksek ölçüde teveccüh gösterdiniz” diye konuştu.

“Bizler yönetimde şeffaflık ilkesine çok önem veriyoruz” diyen Başkan Gürkan, sözlerine şöyle devam etti:

“ Denetlenebilirlik ilkesine çok önem veriyoruz. Kontrol edilebilirlik noktasında çok hassasiyet gösteriyoruz. Bizim yönetim anlayışımız temelinde katılımcı belediyecilik vardır. Katılımcı belediyeciliğin temel ilkesi de şehri yönetirken sadece belediye meclisleri ile değil, aynı zaman da sosyal taraflar diye tabir ettiğimiz sizler ve sizlerin temsil ettiği odalar, sendikalar, dernekler, kanaat ve yerel önderler, birliklerimiz, borsalarımızla birlikte yöneteceğiz.  Şehir meclisinde 50 kişilik bir sektör belirlendi. Her sektörün bir temsilcisi olacak, o sektörlerin temsilcileri, kent meclisi oluşturacak. O kent meclisinin üzerinde de encümeni danış dediğimiz, danışma meclisi olacak.  7-8 kişilik bir grup ve o şekilde de şehrimizin her kesimine, her noktasına sizler vasıtası ile ulaşacağız. Sizin görüşünüzün, düşünceniz, önerinizin olmadığı bir şey bizim nezdimizde kabul görmez. Yani siyaset millet ile yapılır. Millete rağmen siyaset yaparlar, hep yarı yolda kalmışlardır. Ve sonunda da tarihin derinliğine gömülmeye mahkum olmuşlardır”

31 Mart seçimlerinde Türkiye’de rekorun Malatya’da kırılacağını belirten Başkan Gürkan, “31 Mart'ta hepimiz sandığa gideceğiz. Malatya'da yaşayan 800 bin insan bizim kardeşimizdir. Hangi görüşe sahip olursa olsun, hangi düşünceye mensup olursa olsun, geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, onların hepsi bizim kardeşimizdir. Bizim anlayışımız, ‘Yaratılanı severiz yaratandan ötürüdür’. Herkesi ziyaret edeceğiz. Türkiye rekoru Malatya'da kırılacak” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de, “Pazarlar,  bir kentin kültürünün yansıdığı yerlerdir. Piyasayı, kültürü ve insanların psikolojisini de bilirsiniz. Sizler sabırla pazarın çilesini çekensiniz. Ben hep pazarcı esnafıyla çok yakından çalıştım. Pazarcılarımızın Türkiye çapında sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık. Sizler emeğinizle birlikte, alın terini de sarf ediyorsunuz. Aynı zamanda ticaretle uğraşıyorsunuz. Türkiye’nin ekonomik gelişimiyle birlikte pazarlarında dönüşümü olacaktır. Milli birlik bütünlüğe en fazla sizler sahip çıkıyorsunuz. 31 Mart’ta önemli bir seçim olacak. Bizlere hizmet edecekleri seçeceğiz. Emin insanları seçeceğiz. Özellikle AK Parti Belediyeciliği ortada. 16 yılda ülkeyi nereden nereye getirdiğimizi sizler şahitlik ediyorsunuz. Bizler lafla değil, icraatlarımızla övünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Selahattin Gürkan, Battalgazi’de kısıtlı imkanlarla yaptıklarım ortada. Bizlerde kendisine kefil oluyoruz. Katılımcı belediyecilik anlayışını ortaya koyarak hizmet edeceğiz. Belediye başkanlarında ufuk çok önemeli. Yollar veya çöplerle belediyecilik olmuyor. Malatya’yı bütünüyle bir kalkınma hamlesi içine girmesi lazım. Ve ilimizi rekabette üstün hale getirmemiz lazım. Rekor kırarak yeniden gelmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımıza gittiğimizde sizden aldığımız destekle yol gitmek istiyoruz” diye konuştu.

ORDUZU'DA..

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, bu kapsamda Orduzu Mahallesi sakinleri ile de bir araya geldi. Orduzu Mahallesi Arslantepe mevkiinde gerçekleştirilen toplantıya, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, AKP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Burada konuşan AKP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, “Orduzu bizim için çok büyük önem ve anlam ifade ediyor. 2014 Belediye Meclis Üyeliği seçerken Orduzu’muzda 6 tane belediye meclis üyesiyle katkıda bulunduk. Orduzu çok önemli bir yer. Malatya’ya katkı sunmuş, Orduzu’dan çok sayıda belediye meclis üyesi almamız lazım. Orduzu’nun gerek belediye meclisinde, gerekse teşkilatımızda, bizlerden hiçbir zaman katkılarını esirgemediler. Zillet ittifakına karşı Orduzu, Büyükşehir’de Selahattin Gürkan, Battalgazi’de Osman Güder diyecek. Bizde Orduzu’muza karşı üzerimize düşen görevi gerek hizmet boyutuyla olsun, gerek katılımcı belediyecilik boyutuyla olsun, gerekse sosyal belediyecilik olarak inşallah sizlere karşı olan görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz. Bu güzel ortamı hazırlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ise, Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya’ya büyük hizmetlerin kazandırıldığını kaydederek, “Belediye Hizmet Binası var mıdır, Yaşam Merkezi var mıdır, Engelsiz Yaşam Merkezi var mıdır, Rehabilitasyon Merkezi var mıdır, Kadın Sığınma Evi var mıdır, Hayır Çarşısı var mıdır, Atış Poligonu’ndan tutunda spor sahasından, semt sahasından, parklarından, aklınıza gelen her şey. Türkiye'de ilk elektronik belge sistemine geçen Battalgazi Belediyesi’dir. Battalgazi’mizde tarla, bahçe yollarına kadar asfalt olmuştur. Burada 700 -800 yıllık Çınar,  kendi haline ter edilmiş, vatandaşlar bahçesine gidemezken bugün en mümtaz yer olmuştur. Engelsiz Yaşam Merkezi’ni buraya yaptık. 2. üniversiteye 850 dönümlük yer verdik. Cumhurbaşkanımızın adını taşıyan Turgut Özal Üniversitesi’ni buraya kurduk.  ‘Yeşil Kuşak’ dedik, sayın Cumhurbaşkanımıza bunu ilettik, sayın Cumhurbaşkanımız Millet Bahçeleri ile bunu taçlandırdı ve stadyumu bizlere devretti. Akabinde Atatürk Kız Lisesi’ni yaptık,  onu yerine taşıdık. Yarın inşallah Şehit Kemal Endüstri Meslek Lisesi’ni oraya taşıyacağız. Şehrin göbeğinde insanlara akciğer olacak bir 200 dönümlük yeşil alan islah ettik. Devlet Hastanemiz Ocak ayının 25’i itibariyle ihalesi yapıldı. Bunu bizzat ben takip ediyorum. Bu hadiseyi sayın sağlık bakanımıza da bizzat geçen Gümrük ve Ticaret Eski bakanımız Bülent Tüfenkci ile birlikte ziyaret ettik. İhalesi de yapıldı. En kısa zamanda sizlerin hizmetine sunulacaktır. Türkiye'de üç yerde yapıldı, bir tanesi Battalgazi Devlet Hastanesi’dir” ifadelerini kullandı.

Vagon Onarım Fabrikası konusuna da değinen Başkan Gürkan, “ Vagon Fabrikası ile ilgili Kızılay Genel Başkanı ile görüştüm, ‘burası ile ilgili nasıl bir çalışma yapıyoruz’ dedim. Ve dedi ki, ‘en kısa zamanda Özelleştirme İdaresinden devrini alacam ve burada prefabrik konutlar üreteceğiz’ dedi. Ortadoğu'ya, Uzakdoğu'ya ve Afrika ülkelerine satılacak ve ihraç edilecek, aynı zamanda lojistik depo olacak. 1500 kişinin de istihdamın gerçekleştirileceği bir sanayi tesisi hüviyetinde memleketimize hizmet edecek. Memleketimizin sorunlarını biliyoruz. Kuşak yolları yapılacak, çevre yolları yapılacak, dikey bağlantıları yapılacak, sahil şerit yolları yapılacak, ayrıca yeşil alanların artırılması noktasında, trafiğin rahatlatılması konusunda, çevre düzenlemelerin yapılması konusunda, sağlık konusunda, eğitim konusunda ve ticaret konusunda, her konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

MHP Malatya Milletvekili Celal Mehmet Fendoğlu ise, Başkan Gürkan’ın başarılı bir belediye başkanı olduğunu belirterek, “Cumhur ittifakı olarak ‘millet aklıdır’ dedi genel başkanımız. Bizlerde bu doğrultuda Malatya’da ittifaka gittik. Karşımızda zillet ittifakı var. Biz bu ittifakta Malatya’da ben, teşkilatım ve Battalgazi ilçe başkanım, Milliyetçi Hareket Partisi olarak ittifakın kurum ve kuruluşlarıyla işlemesine, tüm teşkilat birimleri ile işlemesine ve sonunda zaferle çıkacağımıza ülkücüler adına namus ve şeref sözü veriyoruz burada. Bizler alçakça kurgulanmış tüm oyunları bozarak geldik. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız büyük feraset göstererek, ittifak yaparak ki bu ittifak sadece bu seçimlerde değil, daha ileriye taşıyacaklarını da düşünüyorum. Bunun sonucunda millet kimi isterse o gelecek. Millet bugün Selahattin başkanı istedi o geldi. Bunun daha ötesi yok. Kendisinin de çalışmalarını ve teknik bilgilerini anlatmaya gerek yok. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Kendisi çok başarılı bir belediyecilik sürecinden geliyor. Bizler sadece destek vereceğiz” diye konuştu.

Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci’de, Cumhur İttifakı’nın önemine dikkat çekerek, “31 Mart Türkiye’de bir milat olacak. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nden sonra ilk defa yerel seçime giriyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir anlamda testini onayını yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine durduk yere geçmedik. 15 Temmuz’da Türkiye’yi bölmek ve parçalamaya çalışanların, oyunlar oynayanların, bu amaçlarını başlarına geçirdik. Bu İttifakı 3-5 vekil veya 5-10 belediye başkanlığı olarak düşünmedik. Cumhur ittifakını masa başlarında da kurmadık. Bu ittifakı biz meydanlarda kurduk. Gönüllerde kurduk. Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de biz iktidar olacağız. Battalgazi bölgesi şanslı. Yıllardır Battalgazi’ye başarılı çalışmalar yapan Selahattin başkanım şimdi Büyükşehir’e aday. Kendisi Battalgazi’deki çalışmaları ile Büyükşehir’e taşındı. Battalgazi’ye onunla beş yıl çalışan bir başkanı da, Osman Başkanımızı da Battalgazi’ye aday olarak gösterdik. İnşallah ikisi el ele vererek hem Orduzu’muzu ve Battalgazi’mizi hem de Malatya’mızı çok daha güzel yerlere taşıyacaklar” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • orhan (5 yıl önce)
    her kesimden torpilsiz herkezin temsilcisi olacak mış başta salonlardan çık yanlı s.t.k. çık önce şimdi akp il başkanlığının veya vekillerin dediği olmayacakmı
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    BŞB BAŞKAN adyı salonlardan çık,meydanlara in göreceksin ki,AKP den bıkmış bu millet...Sen değil en büyüğünüz aday olsa işiniz zor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (5 yıl önce)
    Selahattin Başkan çok mütavazi bir insan. Malatya'da her kademede başarıyla görev yapmış bir insan. Köy öğretmenliğinden müfettişliğe, mili eğitim müdürlüğünden işkur il müdürlüğüne. Her gittiği yerde memleketin gençlerine sahip çıkmış bir kişi. Gençler iş ve aş sahibi olursa ana babalar da mutlu olur. Herkese iş ve aş. Temiz bir şehir. Malatya güçlü olursa Ankara'da sözü geçer. Malatya'ya hizmet eden herkese şükran borçluyuz; çalmadan çırpmadan Malatyayı sevelim. Selahattin Başkan'a güveniyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena (5 yıl önce)
    Oyum selo başkana mecliste CHP ye soz
    0
    0
    Yanıtla
  • HALİL (5 yıl önce)
    Büyükşehir Malatya ve seyyar satıcılar ile başkan gelecek beş 5 bu şehri kimler yönetecek şimdiden belli oluyor. Kaldırım işgalleri ve seyyar satıcılar gözün aydın Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil yeğenim seyyar pazarcılardan bahsetmisler cuma pazarı / cumartesi pazarı olanlar varya
    0
    0
    Yanıtla
  • Naci (5 yıl önce)
    Selahattin başkan rahat çalışsın diye Meclis’te oyum muhalefete
    0
    0
    Yanıtla