SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2'nci Ordu Komutanı Levent Ergün Paşa, Orgeneral Rütbesini Taktı

2'nci Ordu Komutanı Levent Ergün Paşa, Orgeneral Rütbesini Taktı
A- A+ PAYLAŞ

2024 Yüksek Askeri Şurası'nda, Korgeneral rütbesinde iken 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Orgeneralliğe terfi ettirilen 2'nci Ordu Komutanı Levent Ergün, orgeneral rütbesini taktı ve yeni rütbesiyle katıldığı ilk tören 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahları Günü kutlamaları oldu.

Kendisi gibi Korgeneral iken Orgeneralliğe terfi ederek 1'nci Ordu Komutanlığı'na atanan Metin Tokel'in yerine, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı iken 2'nci Ordu Komutanlığı'na atanan Levent Ergün, orgeneral rütbesini taktıktan sonra Valilikte, Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile tebrikleri kabul etti, daha sonra Sümerpark önündeki geçit törenine katıldı.

ORGENERAL LEVENT ERGÜN KİMDİR?

Levent Ergün, 6 Ağustos 1966'da İstanbul'da doğdu. 1988 yılında Kara Harp Okulu'nu piyade birincisi olarak bitirdi. 1989'da Piyade Okulu'ndaki sınıf eğitimini tamamladıktan sonra, 66. Zırhlı Tugay'da takım ve bölük komutanlığı yaptı.

Ergün, 70. Mekanize Piyade Tugayı ve Kara Harp Okulu'nda çeşitli bölük komutanlıkları görevlerinde bulundu. 1995 yılında Bosna-Hersek'te Barış Gücü Taburu'nda yer aldı ve 1999'da Kara Harp Akademisi'nden kurmay subay olarak mezun oldu.

2000 yılında Kara Harp Akademisi'nde öğretmenlik yaptıktan sonra ABD'de yüksek lisans eğitimi aldı. 2001-2003 yılları arasında çeşitli görevlerde bulunan Ergün, 2007'de piyade kurmay albay rütbesine terfi etti. 2010 yılında 39. Mekanize Piyade Tümeni'ne bağlı 49. Piyade Alayı'nın komutanlığını üstlendi.

2012 yılında 3. Kolordu Eğitim, Değerlendirme ve Bölge Koordinasyon Sağlama kurmay yarbaşkanlığı görevine getirilen Ergün, 2015'te Tuğgeneral rütbesine terfi ederek 4. Komando Tugayı komutanlığı yaptı.

Ergün 2016'da 60 günde 60 şehit verilerek yapılan Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonları komuta etmişti. Ergün'ün idaresindeki Silahlı Kuvvetler, 21 günde ilçeyi hendeklerden ve PKK’lı teröristlerden temizlendi. Ergün’den önce Nusaybin’de operasyonu yöneten iki tuğgeneral ise FETÖ’den tutuklanmıştı.

FETÖ'nün kumpas davalarından sözde Balyoz Darbe Planı'na ilişkin davada 13 yıl hapis cezası alan Korgeneral Levent Ergün 3 yıla yakın tutuklu kalmıştı.

Ergün, 2021 yılında Korgeneral rütbesine yükseltilerek 3. Kolordu Komutanlığı'na atandı ve son olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Korgeneral Levent Ergün, 2024 YAŞ kararıyla 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere orgeneralliğe birinci sıradan terfi etti ve karargahı Malatya'da bulunan 2'nci Ordu'nun yeni komutanı oldu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız