SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2'nci Ordu'nun Yeni Komutanı Balyoz Mağduru Ergün Paşa

2'nci Ordu'nun Yeni Komutanı Balyoz Mağduru Ergün Paşa
A- A+ PAYLAŞ

2024 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla, 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Orgeneralliğe yükselen 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, 1'inci Ordu Komutanlığı'na atanırken, 2'nci Ordu'ya yine son YAŞ'ta Orgeneralliğe yükseltilen Korgeneral Levent Ergün (üstteki fotoğrafta) getirildi.

Resmi Gazete'nin 9 Ağustos 2024 günkü sayısında, Silahlı Kuvvetlerdeki atama kararları yer aldı.

2024 Yüksek Askeri Şurası'ndaki terfilerin ardından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan atama kararına göre; geçtiğimiz yıl Genelkurmay Başkanlığı görevine atanan Orgeneral Metin Gürak'ın yerine Korgeneral rütbesiyle 2'nci Ordu Komutanı olan ve YAŞ'ta Orgeneralliğe terfi eden Metin Tokel, karargahı İstanbul'da bulunan 1'inci Ordu'nun komutanlığı görevine getirilirken, YAŞ'ta ilk sıradan Orgeneralliğe terfi eden Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün karargahı Malatya'da bulunan 2'nci Ordu'nun yeni komutanı oldu.

FOTO: 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Tokel, 1'inci Ordu Komutanlığı'na atandı.

DİĞER MALATYA ATAMALARI..
2'nci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Erzurum'daki 9'uncu Kolordu Komutanlığı görevine getirildi.

Ankara'daki 1'inci Özel Kuvvetler Tugayı Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz ise 2'nci Ordu'nun yeni Kurmay Başkanı oldu.

2'nci Ordu Harekat Destek Yarbaşkanlığı görevine Genelkurmay karargahından Tuğgeneral Mehmet Fatih Ören getirildi.

2'nci Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Levent Sabahattin Güldağı, Kara Harp Okulu Komutanlığı emrine atandı. Ege Ordusu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ali Gürcan, 2'nci Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı oldu.

Karargahı Malatya'da bulunan 13'üncü Komando Tugayı Komutanlığı'na Milli Savunma Bakanlığı'nda görevli Tuğgeneral Ahmet Nasuhoğlu getirildi.

Hakkari Yüksekova'daki 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı 3'üncü Alay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Fatih Oğuz, 2'nci Ordu Müşterek Plan Grup Başkanı oldu.

Son YAŞ'ta tuğgeneralliğe terfi eden 7'nci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Albay Zeki Koltukoğlu Hava Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı görevine getirilirken, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Hüseyin Sabri Akyol, 7'nci Ana Jet Üssü'nün komutanlığı görevine atandı.

Bu arada, 1990'ların ilk yarısında  Pilot Üsteğmen rütbesiyle 7'nci Ana Jet Üssü'nde görev yapan  Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu da son YAŞ'ta korgeneralliğe terfi etti.     FETÖ kumpası sonucu görevinden emekliye ayrılan Yaşar Kadıoğlu, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe teşebbüsünün ardından Hava Kuvvetleri'ne dönmüştü. Son olarak Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Enstitüsü Komutanı olan Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu,  atama kararnamesiyle Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevine getirildi.

2'NCİ ORDU'NUN YENİ KOMUTANI LEVENT ERGÜN KİMDİR?

Levent Ergün, 6 Ağustos 1966'da İstanbul'da doğdu. 1988 yılında Kara Harp Okulu'nu piyade birincisi olarak bitirdi. 1989'da Piyade Okulu'ndaki sınıf eğitimini tamamladıktan sonra, 66. Zırhlı Tugay'da takım ve bölük komutanlığı yaptı.

Ergün, 70. Mekanize Piyade Tugayı ve Kara Harp Okulu'nda çeşitli bölük komutanlıkları görevlerinde bulundu. 1995 yılında Bosna-Hersek'te Barış Gücü Taburu'nda yer aldı ve 1999'da Kara Harp Akademisi'nden kurmay subay olarak mezun oldu.

2000 yılında Kara Harp Akademisi'nde öğretmenlik yaptıktan sonra ABD'de yüksek lisans eğitimi aldı. 2001-2003 yılları arasında çeşitli görevlerde bulunan Ergün, 2007'de piyade kurmay albay rütbesine terfi etti. 2010 yılında 39. Mekanize Piyade Tümeni'ne bağlı 49. Piyade Alayı'nın komutanlığını üstlendi.

2012 yılında 3. Kolordu Eğitim, Değerlendirme ve Bölge Koordinasyon Sağlama kurmay yarbaşkanlığı görevine getirilen Ergün, 2015'te Tuğgeneral rütbesine terfi ederek 4. Komando Tugayı komutanlığı yaptı. 

Ergün 2016'da 60 günde 60 şehit verilerek yapılan Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonları komuta etmişti. Ergün'ün idaresindeki Silahlı Kuvvetler, 21 günde ilçeyi hendeklerden ve PKK’lı teröristlerden temizlendi. Ergün’den önce Nusaybin’de operasyonu yöneten iki tuğgeneral ise FETÖ’den tutuklanmıştı.

FETÖ'nün kumpas davalarından sözde Balyoz Darbe Planı'na ilişkin davada 13 yıl hapis cezası alan Korgeneral Levent Ergün 3 yıla yakın tutuklu kalmıştı. 

Ergün, 2021 yılında Korgeneral rütbesine yükseltilerek 3. Kolordu Komutanlığı'na atandı ve son olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Korgeneral Levent Ergün, 2024 YAŞ kararıyla 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere orgeneralliğe birinci sıradan terfi etti ve karargahı Malatya'da bulunan 2'nci Ordu'nun yeni komutanı oldu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyam (1 ay önce)
    Balyoz kurgusu olurken kimler kimlerlerydi değil mi.... Çabuk unutuyoruz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ortaçağda idam mahkumları meydanda büyük tören ve şaşa ile halk önünde suçları okunup asılırmış, derler ki suçlu adam dar ağacına çıkartıldığı zaman asın diye halktan en fazla bağıran kişi en az o adam kadar suçludur. Adam asılınca kendi suçları da asılanla beraber gömülecek zanneder işin çabuk bitmesi için avaz avaz bağırırmış.!!!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • alacadağlı hemmet (1 ay önce)
    sanki bana altın almış şöyle düşünün 85 milyonluk ülke 3 milyonluk gürcistan dan az madalya almışsa kimse bana başarıdan bahsetmesin.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • ENVER (1 ay önce)
    hayırlı uğurlu olsun allah utandırmasın allah türk düşmanlarınında belasını versin paşamıza görevinde başarılar
    %100
    %0
    Yanıtla