SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2'si Esnaf 13 Şüpheliye ByLock Gözaltısı

0
Güncellendi - 2017-07-13 21:23:37
2'si Esnaf 13 Şüpheliye ByLock Gözaltısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da  KOM Şubesi ekiplerince yürütülen operasyonda Bylock kullanıcısı olduğu bildirilen 2’si esnaf toplam 13 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM)  Şubesi ekiplerinin Malatya merkezli operasyonda, daha önce FETÖ ile iltisaklı ve irtibatlı olan kurum ve kuruluşlarda çalışanlar ile bu örgütlü irtibatlı olan şüphelilere yönelik  eş zamanlı 13 adrese operasyon  gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda tamamı FETÖ’nün  kendi aralarında iletişimi sağlamak  amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı 'ByLock'u kullandığı  belirlenen 13 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 2 kişinin esnaf olduğu, bunların ayakkabı mağazası işleten Ö.B. ile dondurma dükkanı bulunan H.M.Ç. olduğu kaydedildi.

Sağlık kontrollerinin ardından KOM Şubesine götürülen 13 şüpheliye yönelik soruşturma sürüyor.

2 MEVSİMLİK İŞÇİYE PKK GÖZALTISI..

Bu arada Terör örgütü PKK Üyesi olmak ve terör örgütü propagandasını yapmak suçundan 2 şüpheli mevsimlik işçi olarak çalışmak üzere geldikleri Malatya’da yakalanarak gözaltına alındı.

Yasadışı bölücü PKK-KCK örgütüne yönelik olarak yürütülen çalışama da hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Terör örgütü üyesi olmak "suçundan firari olarak aranan A.E. adlı şüphelinin Malatya’ya gelerek burada mevsimlik olarak orman işçisi olarak çalıştığının tespit edilmesi üzerine Malatya Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Yine; yasadışı bölücü PKK-KCK Terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında "Terör örgütü propagandası yapmak " suçundanhakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yakalama kararı bulunan M.K.’nin Malatya’ya mevsimlik işçi olarak gelmesi üzerine TEM Şubesi ekiplerince çalışmakta olduğu kayısı bahçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheliler, haklarında soruşturma yürütülen Şanlıurfa ve Kayseri’ye gönderildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız