Okulların tatil olması nedeniyle Malatya merkez Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. İlköğretim ve orta dereceli okullarda 8 Eylül'e kadar sürecek tatil başladı.
Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile diğer davetliler katıldı. Okul önünde yapılan karne töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, öğrencilere tatili en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyerek, okullarda sergiledikleri güzel davranışları tatilde de sürdürmelerini istedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı da, Malatya'nın eğitim alanında büyük atılımlar yaptığını ifade ederek, "Rakamlar Malatya'nın eğitim de ileriye dönük büyük adımlar attığını gösteriyor.
Eğitim çalışmalarında büyük çaba ve gayretler var" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, öğrencilerin 180 iş gününü tamamlayarak tatili hak ettiklerini belirterek, "Öğretmenlerimizde 1 temmuzdan itibaren tatile girecekler ben 21-22 haziran tarihleri arasında yapılacak olan SBS sınavına, sınavla öğrenci olan okullara girmek isteyen öğrencilerimizin muhakkak girmesini istiyorum" şeklinde konuştu.
İlköğretim 8. sınıf öğrencisi Fatma Budak yaptığı konuşmada, "Bir sene boyunca yaptığımız çalışmaların bugün karşılığını alıyoruz. Sevinç ve hüznü birlikte yaşadığımız bugün de, tatile girmemiz bizleri sevindirirken, eğitim yuvamızdan ayrı kalmamız bizleri üzüyor" dedi.
Daha sonra onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından verildi. Temsili karne töreninde ise öğrencilere karneleri dağıtıldı.
"ÇÖZÜM İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPILMADI"
Bu arada Malatya Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay, "Eğitimin ve eğitim emekçilerinin sorunlarını çözme noktasında hemen hemen hiçbir somut adımın atılmadığı bir yılı daha geride bırakmış bulunuyoruz" dedi.
2007-2008 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle açıklama yapan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay, "Eğitim sisteminin ve eğitim emekçilerinin geçtiğimiz yıllarda yaşanan sorunları, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında da çözüme kavuşturulmadı. Eğitimin ve eğitim emekçilerinin sorunlarını çözme noktasında hemen hemen hiçbir somut adımın atılmadığı bir yılı daha geride bırakmış bulunuyoruz" diye konuştu.
Eğitimde yaşanan sıkıntıların, ülkenin diğer sorunlarını da artırdığını belirten Karabay, "2000 yılı itibariyle dünya genelinde eğitim sektöründe yapılan kamusal harcamalar 2 trilyon doları geçmektedir. Bu tutar dünya genelinde 50 milyon öğretmen, 1 milyar öğrenci ve yüz binlerce eğitim kurumunu kapsamaktadır. Bu muazzam büyüklük, sermayenin gelecekteki yatırımları için önemli bir kar alanı olarak görülmektedir. Eğitim, neoliberal politikalar açısından diğerlerinden hiçbir farkı olmayan bir meta olarak tanımlanmıştır. Bu durum, çoğunlukla kamu eliyle yürütülen kamu hizmetlerinin özelleştirilmesinin en temel gerekçelerinden birisi olarak görülebilir" şeklinde konuştu.