SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'3 Ayrı Proje Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, şehrin gelecekte içme suyu konusunda sıkıntı çekmemesi için 3 ayrı içme suyu projesi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) hesaplamasına göre mevcut içme suyunun kentin ihtiyacını 2030 yılına kadar karşılayabilecek durumda olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, gündelik projeler yerine Malatya'nın geleceğini kurtaracak büyük projeler üzerinde çalışmaya başladık. Bu projelerimizden birisi de şimdiden Malatya'nın içme suyu sıkıntısını çözmektir. Bunun için 3 ayrı içme suyu projesi üzerinde çalışmalar yaptık" dedi.

Akın, üzerinde çalıştıkları projelerden birisinin Çat Barajı yanındaki Değirmenbaşı mevkiindeki (fotoğraftaki) suyun Malatya'ya getirilmesi olduğunu belirterek, "Değirmenbaşı suyunu Çat Barajı'nın tüneline içme suyu borusu döşemek suretiyle Malatya'ya getireceğiz. Bunun için belediye olarak Çevre Bakanlığı'na ve DSİ'ye başvurularımızı yaptık. Çevre Bakanlığı, projeyle ilgili olarak çalışmalara başlandığını bize bildirdi" dedi.

Üzerinde çalıştıkları bir diğer projenin ise Aksu suyunun olduğunu kaydeden Akın, "Adıyaman sınırları içerisinde kalan Aksu suyunun da Malatya'ya getirilmesi için DSİ, çalışmalara başladığını bize bildirdi. Bu su kaynağı da Malatya'nın gelecekte su sıkıntı çekmemesi için çok önemli" şeklinde bilgi verdi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, içme suyu konusunda projeler arasında Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek Beldesi’ndeki suyunda Malatya'ya getirilmesi konusunda da bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, "Erkenek Beldesi’ndeki içme suyunun getirilmesi konusunda Malatya Belediyesi olarak hesaplamalarımızı yaptık" dedi.

Akın Malatya'da gelecekte içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için planlamaların şimdiden yapılarak projelerin hayata geçirilmesi için her türlü çalışmanın yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız