SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Hastaneye Koronavirüs Donanımı..

0
Güncellendi - 2020-03-25 02:17:21
3 Hastaneye Koronavirüs Donanımı..
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA'DA DA KORONAVİRÜS TESTİ YAPILMAYA BAŞLANDI.. Korona virüs testlerinin yapıldığı Malatya’da 3 hastane korona virüs hastaları için donatıldı.

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan hazırlık ve çalışmalar ile korona virüs tedbirleri alındı. İl Sağlık Müdürlüğü Malatya’da, son günlerde umreden dönenler ve diğer yurt dışından gelenlerin temasların var olabileceği ihtimaline karşı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, TOKİ Diş Hastanesi ve Yeşilyurt Hasan Çalık Hastanesi olabilecek korona virüs tedavisi için hazır duruma getirildi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baş hekimi Prof.Dr.Erdal Aktürk, Malatya için şimdilik bir tehlike olmadığını kaydederek, “Bize başvuran hastalarımız genel olarak dış teması olan ve ya dışarıdan gelen hastalardır" dedi.

Korona virüs hastalığının yayılmaması için ve başkalarına da bulaşmaması için kesinlikle 14 kuralına uyulması gerektiğine dikkat çeken Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Baş hekimi Prof. Dr.Erdal Aktürk,” Korona virüs testleri Malatya’da yapılıyor ve sonuçlar kısa sürede çıkıyor” dedi.

Aktürk, hastanede alınan önlemleri ve yapılan çalışmalar hakkında, “İlk olarak hastalar için yaptığımız önlemler anlatmak gerekirse, hastanemizde yapılan ilk değerlendirme ki bu değerlendirme acilde izolasyon odası var. Burada test yapılmakta, sonrasında şüpheli kişileri Sağlık Müdürlüğümüzüm katkısı ile hazırlanan TOKİ ve Yeşilyurt Hastan Çalık Hastanesinde gözlem altına alıyoruz. Hastalar bu merkezlerde takipleri sırasında bir sıkıntıları olmaz ise ve testleri de negatif çıkar ise öneriler ile evine gönderiliyor. Acil servisimizde ise gelen tüm hastalar acil girişinde tek tek ateşleri ölçülerek şüpheli hastalar, uzman doktorlarına yönlendiriliyor. Şüpheli görülenlerin hastalıkları ilerlemesi durumunda yoğun bakım ihtiyacı gözlendiğinden yoğun bakım ünitesine alıyoruz. Bu durumu dikkate alarak şu anda yaklaşık 25-30 arası yoğun bakım yatağını boşalttık. Hastaların gelmesi ihtimaline karşı hazır durumda bulundurmaktayız. İnşallah böyle bir durum hasıl olmaz. Ancak yoğun bakım ihtiyacı durumunda 100 yoğun bakım yatağı hazır durumda. Hastanemizde ellektif yapılan tüm ameliyat ve işlemler iptal edildi. Acil durum gerektirmeyen yatan hastaları taburcu ettik. Riski azaltmak için taburcu ettik” şeklinde konuştu.

Aktürk, hastane çalışanları için yapılan önlemler hakkında da, “Cumhurbaşkanımızın yayımladığı genelge doğrultusunda gebeler, engelliler, kronik hastalığı olanlar, kanser hastaları, savunma sistemini zayıflatan ilaçlar kullanan hastalar ve her iki eşi çalışan personellerimize izin verildi.

Hastanemizin temizliği konunun uzmanları önerileri doğrultusunda artırıldı. Koruyucu ekipman temini sağlandı ve tüm personelin çalışma saatleri azaltılarak dinlenmesi ve korunması sağlandı” ifadelerini kullandı. Aktürk, hastanelerde ise dezenfekte çalışmalarının yapıldığını da vurguladı.

Prof. Dr.Erdal Aktürk, vatandaşlar için ise korona virüs hastalığının yayılmaması ve başkalarına da bulaşmaması için kesinlikle 14 kuralına uyulması gerektiğine dikkat çekerek, “Sosyal izolasyona dikkate etmeleri ve mümkün oldukça hastaneyi ve acil servisleri az kullanmalarını istiyoruz. Şu anda hastaneler bu salgının yayılma potansiyeli en yüksek olduğu yerlerdir. Bu nedenle hemşehrilerimiz çok acil durum olmadıkça hastanelere gitmemeleri gerekiyor. Hastalıkları acil değilse, ertelenebilen durumlarda ise hastane randevularını ertelemelerini öneriyoruz” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Sayın sağlık bakanimiz Fahrettin kocayı dinliyorum ne kadar özlemişim böyle konuşmayı sakin hoşgörülü bilgi dolu her soruya cevap veriyor kocaman bir alkış gönderiyorum hem sayın bakanima hemde sağlık çalışanlarına hem bilim kuruluna sağolun sayın bakanım maalesef milli eğitim bakanlığı için aynı şeyi soyluyemiyorum sayın bakanımız ziya Selçuk hocamızı seviyoruz birikimine güveniyoruz ama bana kendi kadrosunu olusturamamis bakanlığa tam hakim değil gibi geliyor bende rahmetle andığım demokrasi şehidi rahmetli Menderes'i seviyorum ama bugünkü ortaokul öğrencilerine gösterilen o görüntüyü onaylamam mümkün değil.sayin bakanima özür dilemek ve yanlışı kabul etmek gibi erdemli davranışı için teşekkür ediyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen gerçekten uzun zamandır özlediğimiz bir kişilik. Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • milli eğitim bakanınında işi yok binlerce içerikten birini görecek her gün dışarıda onlarca kişi ölüyor savaş var salgın var merak etmeyin çocuklar her şeye alıştı ama bir sizin gibi pireyi deve yapanlara alışamadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Malatya’da İnşallah olmaz. Bu tür hastalar için bence de en ideal hastahane ve yer Yeşil tepedeki ASKERİ HASTAHANEDİR. Hem büyüklüğü, hem konumu ve hemde çevresiyle en güzel hizmet burada verilebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Özellikle toki ve diğer hastanelerin havalandırma sisteminde bir iyileştirme yapıldı mı? Karantinada ve hasta olup izolasyonu sağlanan kişilerin odasındaki hava direk sokağa ya da hastane içine verilmemeli. Seyahat gemisinde 1 kişide hastalık çıktıktan sonra insanlar odalarından çıkmamasına rağmen geminin içindeki hava sirkülasyonu yüzünden bütün herkes enfekte oldu. Tokideki hastane yerleşim birimlerinin içinde ve nüfusun kalabalık olduğu bir bölgede bulunuyor bu yüzden mutlaka tedbir alınması ve belediyenin sokakları ve çöp kutularını vs. Dezenfekte etmesi gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Keşke kapatılan askeri hastanenin bir hasarı yoksa tadilattan gecirilsede tekrar ilimiz o hastaneyi bir dal hastahanesi olarak kazansa diyorum arazisi Malatya'nın çok iyi bir yerinde o alana başka dal hastahaneleride yapılabilir eğitim ve araştırma Hastanesi'ne fazla uzakta değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • çok doğru bir tespit...Siyasetçilerimiz bir an önce adım atarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski devlet in neyi vardi bosa yiktilar yermi yok yeni hastaneye yenisi altina yapiliyor orda kalaydi
    0
    0
    Yanıtla
  • eski ssk hastanesi de yeşilyurt belediyesine verilmesin..tadilat yapılıp devreye sokulsun..
    0
    0
    Yanıtla