SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtiraz Edilen Sandıklar Yeniden Sayıldı ve..

0
Güncellendi - 2019-04-05 03:44:09
İtiraz Edilen Sandıklar Yeniden Sayıldı ve..
A- A+ PAYLAŞ

İlçe seçim kurulları Akçadağ, Hekimhan ve Darende'de sonuçlara yapılan itirazları değerlendirdi. Darende'deki itiraz reddedilirken Akçadağ ve Hekimhan'nda itiraz edilen sandıklardaki yeniden sayım sonucu değiştirmedi.

Malatya'da, Akçadağ ve Hekimhan’da geçersiz oylar yeniden sayıldı. Geçersiz oylar yeniden sayılırken, seçim sonucuna herhangi bir etkisi olmadı.

AKP Adayı İsa Özkan'ın kazandığı bildirilen Darende ilçesindeki tüm sandık sonuçlarına itiraz eden ve talebi reddedilen BBP, bu kez İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

Akçadağ ilçesinde ise ilçe seçim kuruluna 3 dilekçe veren CHP'nin, 2 itirazı reddedilirken, biri ise kabul edildi. İlçede 17 sandıkta yeniden yapılan sayımda bağımsız aday Ali Kazgan'ın 25 oyu silinirken 2 geçersiz oy ise CHP'ye yazıldı. CHP’nin tekrar İl Seçim Kurulu'na başvuracağı bildirildi.

Öte yandan Hekimhan ilçesinde CHP ve MHP'nin geçersiz oyların tekrar sayılması talebini değerlendiren ve kabul eden ilçe seçim kurulu, 33 sandıkta 460 geçersiz oyu tekrar saydı. İnceleme sonucunda MHP'ye 10, CHP'ye 5 ve Saadet Partisi'ne 3 oy yazılırken, seçim sonucuna herhangi bir etkisi olmadı. Hekimhan'da CHP Adayı Turan Karadağ kazanmıştı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız