SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Yakınıyla Katledilen Hamido Mezarı Başında Anıldı

3 Yakınıyla Katledilen Hamido Mezarı Başında Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı iken 17 Nisan 1978'de postayla gönderilen bombalı paketi evinde açarken, gelini Hanife, torunları Bozkurt ve Mehmet Kürşat ile  birlikte katledilen Hamit Fendoğlu (Hamido) ve yakınları, suikastin 46. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Malatya merkez Battalgazi ilçesi Bulgurlu köyündeki aile mezarlığındaki anıt mezarda düzenlenen törene aynı zamanda yeğeni olan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, MHP MYK Üyesi Mesut Samanlı, MHP İl Başkanı Gökhan Gök, Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Turgay Şengönül, MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Kamusen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Fevzi Şahin, MHP İlçe Başkanları, MHP Yöneticileri, Ülkü Ocakları mensupları ve aile fertleri katıldılar.

Hamid Fendoğlu ve olayda hayatını kaybeden 2 torunu ve gelini kabri başında Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak, dua edildi.

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan da, annesinin dayısı olan Hamit Fendoğlu'nun, devlet nezdinde şehit sayılması için girişimlere başladığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında çok özel yeri olan Hamido ile ilgili bu konuyu, Cumhurbaşkanıyla görüşerek en kısa zamanda sonuçlandıracaklarını söyledi. Babacan, milletvekilliği için Malatya tercihinde de Hamit Fendoğlu konusunun da etkili olduğunu söyledi.

-MHP ve Ülkü Ocakları Genel Merkezinden Mesaj
Bu arada, MHP Genel Merkezi tarafından yayınlanan mesajda, “17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı iken uğradığı hain saldırı sonucu şehit edilen Belediye Başkanı Hamit FENDOĞLU'nu rahmet ve dualarla anıyoruz. Ruhu şad olsun.” ifadeleri kaydedildi.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından yayımlanan mesajda ise, “Teröristler tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 17 Nisan 1978 tarihinde şehit olan Malatya Belediye Başkanımız Hacı #HamitFendoğlu’nu şehadetinin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.” denildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Seyhan (1 hafta önce)
    Allah rahmet eylesin. Yiğit ve mert insandı Hamido. Bu ülkeye böyle insanlar gerek. Bu insanların kıymeti bilinmeli, korunmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (1 hafta önce)
    Katilleri hala bulunmadı. Devletin boynunun borcudur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • reis (1 hafta önce)
    allah şehidimize rahmet eylesin. fakat bir konuda söylemeden geçemeyeceğim. ilhan geçiti böyle yerlerde görünce kahkaha atasım geliyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Nihat (1 hafta önce)
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.
    %70
    %30
    Yanıtla