SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"30 Bin Bina İle İlgili Yıkım İhalesi Yapıldı"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter Vekili Latif Okyay, “İkinci depremde vatandaşlarımız eğer evlerinde olmuş olsaydı Malatya çok ciddi bir neticelerle karşı karşıya kalmış olurdu” dedi. Okyay, “Şehirde yaklaşık 45 bin binamız ağır hasarlı veya orta hasarlı. Şu anda yıkılması kesinleşen 35 bin binamız var. Bunlarla ilgili yaklaşık 30 bin bina ile ilgili yıkım ihalesi yapıldı.” bilgisini de kaydetti.

Okyay, ERTV’de Güne Bakış Programına konuk olarak Gazeteci Hülya Kaya’nın sorularını yanıtladı.

Başkan Selahattin Gürkan’ın talimatı ile büyükşehir belediyesinin ilk andan itibaren sahada olduğunu belirten  Genel Sekreter Vekili Latif Okyay, “Malatya’daki ikinci deprem şehrimizde çok ciddi bir yıkıma sebebiyet verdi. Hemşehrilerimizin ilk depremde evlerinde çıkmış olması, ikinci deprem esnasında daha az kayıp vermemiz için büyük bir avantaj oluşturdu. İkinci depremde vatandaşlarımız eğer evlerinde olmuş olsaydı Malatya çok ciddi bir neticelerle karşı karşıya kalmış olurdu. İkinci deprem esnasında enkazda kalan personellerimiz ve araçlarımız oldu.” dedi.

Konteyner çalışmaları ile ilgili olarak da bilgi veren Latif Okyay, “Malatya’da 72 noktada konteyner kent kuruldu.  6 bin 500 adet bireysel konteyner dağıtıldı. 21 bin konteynere de vatandaşlarımız yerleştirildi. Malatya’da yaklaşık 100 bin vatandaşımız konteynerlerde kalıyor. Malatya’da şu anda yaklaşık 8 bin konteyner kurulumu çalışması sürüyor. Ev bulunmaması ve kiraların çok yüksek olması nedeniyle kiracılarla ilgili olarak bir süreç devam ediyor. Bu konuda da bir hazırlık yapılıyor. Oturduğu ev eğer ağır ve orta hasarlı ise kiracı vatandaşımız konteyner talep etme konusunda hak sahibidir.” İfadelerini kaydetti.

Ağır hasarlı binaların yıkım sürecinin Malatya Valiliği tarafından yürütüldüğünü belirten Okyay şu bilgileri de paylaştı, “Hasar tespiti sonrasında mahkeme süreci başlatılan binalar hariç, geri kalan binaların yıkım ihaleleri Valilik tarafından yürütülüyor. Şehirde yaklaşık 45 bin binamız ağır hasarlı veya orta hasarlı. Şu anda yıkılması kesinleşen yaklaşık 35 bin binamız var. Bunlarla ilgili yaklaşık 30 bin bina ile ilgili yıkım ihalesi yapıldı. Geri kalan ile ilgili süreçler devam ediyor. Şu anda şehrimizdeki tüm yıkım süreçlerini Malatya Valiliği’miz yürütüyor.  Yerinde ayrıştırma tamamen yasaklandı. Gelen bütün talep ve şikayetlere ekiplerimiz yerinde gereğini yapıyorlar.”

ER TV- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Ali (1 yıl önce)
    Doğanşehir kurucaova kasabasında yıkılan binaların tamamı duruyor birçoğu tehlike arz ediyor yetkililer ise sessiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • İSMAİL (1 yıl önce)
    malatya bitmiş ama haberi yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Koray İnce (1 yıl önce)
    Malatya'nın üstünden toz kalkıyor. ÇŞB lığını arayıp şikayet edelim diyoruz. cevap biz ilgilenmiyoruz belediyeyi arayın. Belediyeyi arıyoruz adresi veriyoruz şikayet oluşturuluyor. Cevap: yerinde ayrıştırma yapılmaması konusunda bilgilendirme yapıldı. Öğlen geçerken yine bakıyorum aynı tas aynı hamam devam. Yerinde ayrıştırma yapılmama tiyatrosu....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahap (1 yıl önce)
    Bostanbaşında, çiftlik caddesi ile yeni yapılan afetevleri (toki konutları) arasındaki bölüme şehir içinde olmasına rağmen deprem enkaz harfiyatları dökülüyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MalatyaM (1 yıl önce)
    Neden tüm molozlar şehir mezarlığınin yanına dökülüyor. Bu moloz dağı uzun vadede nelere yol açar acaba. Şehrin hemen yanı. İnsanlarımızın hemen yanı.Tarım ve hayvancılığın yanı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şükrü (1 yıl önce)
    Vatandaşın gözüne naka baka yalan söylüyorsunuz yıkımları bir dolaşın gardasim biz görüyoruz ki demirleri yerinde ayristiriyorlar şimdi bizler gözümüze mi inanalım yoksa sizin süslü püslu sozunuzemi inanalım valla ikilemde kaldık.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Sayın Genel sekreterimiz bir Malatyalı olarak size ne kadar teşekkür etsek az bütün herkesin derdine koşan sizden başka idareci görmedik.Ankaradan gelen idareciler bir eksiğiniz var mı diye sorduklarında biz Latif bey e söyledik dediğimizde bu şehirde Bu adamdan başka idareci yok mu diye herkes karşılık veriyordu evet Sayın genel sekreterimiz sizden başkasının bizi dinlediğini anladığını görmedik.Allah sizden razı olsun
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Başefendi (1 yıl önce)
    Binalarımızın kaderi maalesef 25-26 yaşındaki eli çekiçli çevre ve şehircilik bakanlığı elemanına bağlı. Rabbim yar ve yardımcımız olsun ne diyeyim.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malzemeden çalanlara bağlı olacaktı değil mi
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Bu yangından mal kaçırır gibi acele neden? Tıpkı yalan yanlış acele hasar tespiti gibi şimdi de pek çoğunun yıkılması gerekmeyen binaları yıkmak milli serveti boşa heba etmektir. Mahkeme süreçleri yeni başlıyor. Şimdiye kadar mahkemeler dava açılmasını kabul etmiyordu. Bu aceleniz niye? Varsa yıkık bina elbette kaldırın. Yapamayacağınız yükün altında insanların üç kuruş birikimini heba edeceksiniz. Önce binalara doğru düzgün performans testi yapın gerekiyorsa yıkın. Göz ucuyla bakıp, acemi mühendis kararları ile bina mı yıkılır?
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Acele mi? Hemşerim Hatay da maraşta dahi yıkımda sona gelindi. Daha bostanbaşına başlanmadı bile. 6 ay geçti ne acelesi. Herkes icraat yok diye yakınırken sen neler yaşıyorsun iç dünyanda?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Drcengizzzz (1 yıl önce)Polat isimli kullanıcı yorumuna
    Vatandaşın fikrine de ambargo koyacan çok bilmiş Polat.. adam haklı hasar tespiti lakayt yapıldı ispatı bende var çok merak ediyorum diyorsan yaz emailini atayım sana herkesin canı ve malı gitti vatandaşı düşünen yok basiretsizler harami ordusu yine rant peşinde senin gibiler oldukça da sırtınız yerden kalmaz
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Furkan (1 yıl önce)
    Bunlar ya görmüyorlar haberleri yok ya dalga geçiyorlar hala ayrıştırma yapılmıyor diyorlar adamlar tüm demirleri enkaz başında parçalayıp çıkartıyorlar bi enkazları gezsinler bakalım hangisi ayrıştırma yapmadan yılım yapıyor bizde görelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alınan kararla mutlu olduk ama dediğiniz gibi uygulamada bişey değişmedi. Hergün daha kuralsız bir şehir haline dönüşüyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla