SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"30 Bin Dekar Arazi Daha Suya Kavuşacak"

0
Güncellendi - 2018-07-30 19:19:48
A- A+ PAYLAŞ

  • Boztepe Recai Kutan Barajı'nda inceleme yapan Çalık, barajla 90 bin dekar arazinin sulandığını, 30 bin dekar için de pompaj sulama sistemi yapılmakta olduğunu söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya'nın Yazıhan ilçesindeki Boztepe Recai Kutan Barajı ile 90 bin dekar arazinin sulanmaya başladığını söyledi.

Çalık, beraberinde Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ile Yazıhan Boztepe Recai Kutan Barajı şantiyesini ziyaret ederek, hizmete açılan sulama sistemiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Çalık, Malatya'ya ekonomisin omurgasını tarımın oluşturduğunu belirterek, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetlerinin sulanabilir tarım alanlarının arttırılması için yatırımlar yaptığını anımsattı.

Çalık, Yazıhan Boztepe Recai Kutan Barajı'nın 2012'de tamamlandığını hatırlatarak, baraj sayesinde tarım arazilerinin suyla buluştuğunu söyledi.

Sol ve sağ sahil hattı olmak üzere 2 koldan sulama yapıldığına işaret eden Çalık, "Yazıhan ilçesinde 120 bin dekar tarım arazisi sulanacak. Yazıhan, Konya Ovası gibi dümdüz ve bereketli. Şu an 90 bin dekar arazide tarımsal sulama yapılıyor. Kalan 30 bin dekar arazi için de pompaj sulama sistemi yapıldı. Pompaja enerji verilebilmesi 15 gün içinde enerji hattı ihalesi yapılacak. En geç bir yıl içinde 30 bin dekar arazi de suyla kavuşacak." ifadesini kullandı.

İlçede sulu tarıma geçilmesiyle çiftçilerin endüstriyel tarım ürünlerine yöneldiğinin altını çizen Çalık, "Yazıhan'da yaklaşık 200 bin ton şeker pancarı üretiliyor. 22 bin dekar alanda şeker pancarı üretiliyor. Kentin ve ülkenin ekonomisine katkı sağlanıyor. " dedi.

Baraj suyu ile sulanan tarım arazilerini gezen Çalık, Battalgazi ilçesinde Karakaya Baraj Gölü'nde yapımı devam eden Alişar Pompaj Sulama Sistemi'nde inceleme yaparak, yüklenici firmadan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Çalık'a incelemelerinde Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da eşlik etti.

ELAZIĞ'DAKİ AÇILIŞA KATILDILAR..

Bu arada Elazığ Belediyesi'nin 1,5 milyon metrekarelik alanda yaptırdığı Cip Mesiresi'nin açılış törenine,  TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci de katıldılar.

Çalık Cip Mesire Alanı'nın 1 milyon 524 bin metrekarelik alanı ile kent için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Böylesine büyük bir sosyal yaşam alanının kente kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Çalık, şunları söyledi:

"Türkiye'de belediyecilik anlayışının nasıl olacağını tüm Türkiye'ye ilk kez 1994 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanlığı esnasında gördü. 1994'teki bu başarı bizi 16 yıldır tek başına iktidara taşıdı. Yerel yönetimlerin mihmandarı ve rol modeli 1994 yılında İstanbul Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanımızın izinden giden bütün belediye başkanlarını canı gönülden kutluyorum."

Tüfenkci de AK Parti belediyeciliğinin hizmette insanı öncelediğini belirtti.

Bu noktada hizmete açılan mesire alanının bunun önemli bir örneği olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, "Gerçekten mesire alanı çok büyük ve burayı kısa zamanda Elazığlı hemşehrilerimizin hizmetine sunan ve tabi Malatya'ya komşu olduğu için Malatyalıların da hizmetine sunan başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cip Mesire Alanı'nın vizyon projelerinden biri olduğunu ve bunun resmi açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Mesire alanının oturma grupları, kamelyaları, kafeteryası, camisi, spor kompleksleri ve otoparklarıyla 1 milyon 524 bin metrekare büyüklüğe sahip olduğunu aktaran Yanılmaz, "Bütün gayretimiz ve amacımız Elazığ'ı rahat ve yaşanılan bir şehir haline getirmektir. Yaptığımız yatırımlarla Elazığ Türkiye'de yaşanabilir şehirler arasında 49. sırada iken 2017 yılında 30 ili geride bırakıp 19. sıraya yükseldi. Hedefimiz 2023 yılında Elazığ'ı yaşanabilir şehirler arasında ilk 10'a sokabilmektir. Bunun için çalışmalarımıza büyük bir gayret içerisinde devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Malatya, Elazığ- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • hasan (6 yıl önce)
    Öznur Vekilimiz Allah razı olsun. Köy Köy dolaşıyorsunuz.Malatyanın en çalışkan Vekili...Tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Karaçorlu (6 yıl önce)
    Battalgazi milli çevreleri bahçelere bir su verdiler birde oraya el atın sn vekil
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (6 yıl önce)
    Malatya ya sayısız sulama baraj göleti yapıldı. Birçok bölgenin sulama sıkıntısı giderildi ne yazık ki Eskimalatya, Çolakoğlu köyü ovası, Yarımcahan Köyü ve o bölgede bulunan birçok köyün kuraklıkla mücadelesini görmüyorlar. Her ay kişi başı en az 1500 tl elektrik faturası ödemesi yapıyor. Bu nedenle birçok aile tarımdan vazgeçiyor ve göç etmek zorunda kalıyor.Sayın çalık siz neye göre hizmeti götürüyorsunuz yapmış olduğunuz bölgeye?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    sayin vekillerim gelin birde BATTALGAZI KARABAĞLAR MAH de susuzluktan kurumus kayisi ağaçlarının arasında fotoğraf çektirin sahipsiz çiftçilerle oturup hasbihal edin bakın neler söyleyecekler sizlere...
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (6 yıl önce)
    battalgazi karabağlar mahallesi ağaçlarımız kuruyor,devlet burdaki çiftçileri sahipsiz bıraktı kimsenin sesi cikmiyor...
    0
    0
    Yanıtla