Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Ulusal Kitap Fuarı'nı 300 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.
Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 250 yayınevi, yaklaşık 100 yazar ve edebiyatçının katılımıyla 1-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Malatya Ulusal Kitap Fuarı'nda, beklentilerin ötesinde bir başarı sağlandığını belirtti.
Fuarın 6 günde 300 binin üzerinde kitapseveri ağırladığını kaydeden Saran, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş ve Sivas'tan çok sayıda kişinin fuarı ziyaret ettiğini söyledi.
Malatya'nın bölgesinde bir kültür ve cazibe merkezi olması yönünde ciddi bir adım attıklarını belirten Saran, öğrencilerin, isimlerini televizyonlarda duyup, gazetelerde okudukları, kitaplarını raflarda gördükleri yazarlarla tanışma fırsatı bulduğunu kaydetti. Saran, fuar öncesinde bir kumbara projesi başlattıklarını, proje kapsamında kumbaralarında para biriktiren öğrencilerin, fuardan kitap satın aldığını ve tanıştıkları yazarlara bu kitapları imzalattıklarını bildirdi.
Vatandaşların da bu yazarların sohbetlerine ve söyleşilerine katıldığını dile getiren Saran, ''Yazarlar buradan döndükten sonra Malatya'daki izlenimlerini Türkiye'nin hemen hemen her tarafından duyulacak şekilde kamuoyuna yansıttılar. Fuara iştirak eden tüm yayınevleri, cirolardan ve kitap satışlarından ziyadesiyle memnun oldu'' dedi.
Fuarın, öğrencilerin ve gençlerin, kültür, eğitim ve okuma sürecine katılmalarının tamamlayıcısı niteliğinde olduğuna vurgu yapan Saran, ''''Malatya Ulusal Kitap Fuarı, bölgenin, kültür ve cazibe merkezi olması adına gelecekte daha olumlu adımlar atılmasını sağlayan bir kültür hamlesidir'' şeklinde konuştu.
Vali Saran, fuarın Malatya'nın kültür ve sanat alanında gelişimini sağlamak ve potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla yaptıkları çalışmaları bütünleyen bir faaliyet olduğunu ifade ederek, bir kaç yıldır ilk ve ortaöğretim öğrencileri arasında sürdürdükleri ''Malatya Okuyor'' kampanyası kapsamında yüz binlerce öğrencinin yılda yaklaşık 2,5 milyon kitap okuduğunu sözlerine ekledi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.