SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'303 Mahallede 10 Bin 706 Kırsal Konut İnşaatı Devam Ediyor'

'303 Mahallede 10 Bin 706 Kırsal Konut İnşaatı Devam Ediyor'
A- A+ PAYLAŞ

Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında AFAD Toplantı Salonu'nda, Kırsal Konutlarda Altyapı ve Üstyapı Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Ayhan,  Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapım Dairesi Başkanı Muhammet Pektaş, 13 İlçe Kaymakamı, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Seyithan Tekin, Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Ahmet Suat Soylu, Çevre Şehircilik İl Müdür Vekili Cengiz Başer, AFAD İl Md, FEDAŞ, AKSA Müessese Müdürlüğü Yetkilileri, DSİ 92. Şube Müdürü Mehmet Aytaç Sucu, Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar, Karayolları 81. Şube Şefi Emrullah Metin ve kırsal konutlarda altyapı ve üstyapı işlerini yapan müşavir ve müteahhit firmaların temsilcileri katıldı.

Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmada; “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonucu yıkılan ve ağır hasar gören konutlarımızı, iş yerlerimizi devletimizin imkan ve kabiletiyle yeniden inşa etme gayreti içerisindeyiz. Bugün, kırsal konutlar ile ilgili alt ve üst yapı çalışmalarını ele almak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu kapsamda, aksayan koordinasyon ve iş birliği gerektiren hususları istişare edeceğiz.

Bu vesileyle, emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, yüklenici firmalara, proje ve inşaat faaliyetlerinde görev alan işçilerden mühendislere kadar katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu imkanları şehrimize sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve her düzeydeki yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim.

İlimizde, 303 mahallede, 1.504 lokasyonda, 10.706 kırsal konutumuzun inşası devam etmektedir. Bir önceki toplantımızda, firmaların ekip eleman sayılarını artırmaları, işleri hızlandırmaları ve kura çekilmiş, teslim edilme aşamasına gelmiş, fiziki ilerlemesi % 90  üzerinde olan köylerde imalatların tamamlanması yönünde kararlar alınmıştı.

Gelişmeler doğrultusunda, MASKİ 37 köyde altyapı işlerini tamamlamış ve 122 köyde çalışmalarını başlatmış ve sürdürmektedir. Yatırım İzleme Müdürlüğü, 9 köyde altyapı çalışmalarını başlatmıştır. Ay sonuna kadar 22 mahallede daha çalışma başlatılacaktır. MASKİ, daha fazla noktada ve daha organize bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

İşlerde anlamlı bir hızlanma gözlemlenmektedir. Ancak, firmaların ekip sayılarında birkaç firmayı aynı hızda olmaması nedeniyle uyararak sözlerinde durmasını istedik. Fiziki ilerlemesi % 90 ve üzerinde olan köylerde altyapının tamamlanmasıyla yerleşimlere başlanmıştır. 

Kırsal konutlarda 3.025 betonarme konutun kurası çekilmiştir. Toplamda, 329 konut % 40 ile % 70 arasında, 1200 konut ise % 70 ile % 100 arasında ilerleme göstermektedir.” dedi.

Yapılan toplantıda, kırsalda yapımı devam eden konutların tamamlanarak, vatandaşların kış mevsiminde sıcak yuvalarına kavuşmaları için müteahhit firmalardan işlerin hızlandırılması kararı alındı.

Toplantı, kırsal konut projelerinin verimli bir şekilde ilerlemesi adına yapılan değerlendirmelerle sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • yanlış ve yanlış (33 dakika önce)
    Şimdi bu habere. inanmak istiyorum ama hemen aklıma Köfteci Yusuf geliyor ne olmuştu Devlet Kurumu Köfteci Yusuf işletmesinde inceleme yapıyor ve bu işletmede köftelerde insan sağlığını etkiyecek oranda yaban hayvanı (domuz ) eti tesbit ediyor..Ama vatandaş buna inanmıyor bu işletmeleri tikabasa dolduruyor.Şimdi normalde insanlar devletin kurumunu açıklamasına ınanır normal oranı bu ama artık insanlar devlet kurumuna bile inanmıyor.Öyle bir toplum oldukki domuz etini yemediğimiz lokanta alkol alıyoruz oruç tutar 5yıldız otelde iftar açıyoruz. Yılda bir iki kez ümre ye gideyiz üstüne cıla olsun diye 1 kerede yıl içinda hacca gideyiz ama yetim hakkı kul hakkı devlet malı deniz yemeyen keriz deyimi gibi devletin malın kendi malımız gibi kullanırız. Kısacası bu bitiş sonumuz gibi çok acı ve dehşete düşürecek bir olay artık insanlar devlete bile güvenmiyor farkındamısınız.....Allah sonumuzu hayır ellesin bu gidişat iyi bir gidişat değil akadaşlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kahraman (1 saat önce)
    Vali bey gerçekten çalışkan bir insan.O geldikten sonra tüm Malatya şantiyeye döndü.Valimize saygılarımla.
    %100
    %0
    Yanıtla