SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS'de Ligde Kalma Hesapları

0
Güncellendi - 2020-04-30 03:22:58
BYMS'de Ligde Kalma Hesapları
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Ligin yeniden başlaması halinde kümede kalmak için çetin bir mücadele verecek. Üst üste 2 maçını sahasında oynayacak olan sarı kırmızılılar, istediği sonuçları alarak, tehlike hattında uzaklaşmayı planlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen, “Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı”ndan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında gerçekleştirilen bir toplantıyla liglerin ertelenmesinin ardından gözler liglerin yeniden başlayıp başlamayacağına çevrildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 3 Nisan’da yapılan yazılı açıklamada, Bilim Kurulu'nun tavsiye raporları, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonuyla UEFA'nın da görüşleri doğrultusunda Mayıs ayının ilk haftasında TFF Yönetim Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılacağı, takımların hazırlık süreci de göz önünde bulundurulduğunda liglerin en erken Haziran ayı başında oynanabileceği kaydedilmişti. 

Gözler Türkiye Futbol Federasyonu’nun yapacağı toplantı sonrası alacağı karara çevrilirken, takımlarda yavaş yavaş toparlanarak, gruplar halinde çalışmalara başladı. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle verilen ara sonrası gruplar halinde çalışarak, liglerin yeniden başlaması halinde hazır olmak isteyen bazı takımların yanı sıra BtcTurk Yeni Malatyaspor’un da Mayıs ayının başlarında sahaya inmesi bekleniyor. 

Sürece göre özellikle yurt dışında ve il dışında bulunan futbolcularına hazır olmaları talimatını veren sarı kırmızılılarda, bazı futbolcular ise Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde hazırlıklarına devam ediyor.

HEDEF LİGDE KALMAK

Sezona Avrupa Ligi Ön Eleme maçları oynayarak başlayan ve şuanda Beşiktaş’ı çalıştıran teknik direktör Sergen Yalçın nezaretinde ilk yarıda 24 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor’da, ikinci yarıda işler istenildiği gibi gitmedi. 

Teknik direktör Kemal Özdeş nezaretinde çıktığı 5 karşılaşmada sıfır puan alan sarı kırmızılılar, şuan ki teknik patronu Hikmet Karaman yönetiminde ise 3 maçta 1 puan kazanabildi. 

Sezonun ikinci yarısında çıktığı 9 karşılaşmada 8 mağlubiyet, 1’de beraberlik alan Malatya temsilcisi, 25 puanla 15.sırada yer alıyor. Averajla Çaykur Rizespor’un üzerinde yer alan sarı kırmızılılar, ligin yeniden başlaması halinde üst üste 2 maçını sahasında oynayacak. 

Kümede kalma adına birbirinden kritik karşılaşmalara çıkacak olan sarı kırmızılılar, sahasında oynayacağı karşılaşmalardan alacağı sonuçlarla lige tutunmanın hesaplarını yapıyor. 

Yeni Malatyaspor, ligin yeniden başlaması halinde 27.haftada Kasımpaşa, 28.haftada ise Göztepe ile sahasında karşı karşıya gelecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Melita44 (4 yıl önce)
    Evet bu sezon tek hedef ligde kalmak olacak ama bu sorumsuz kadro ve market yönetir gibi tutum içinde olan yönetim ile çok zor gözüküyor. Ben inanıyorum ki bu takıma en az 3 galibiyet ve 2 beraberlik yetecek yani 36 puan demek ama bunu başaracak bir takım ve takım ruhu yok İnşallah yanılırım ve ligde kalırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Ligde kalmasi imkansız tüm takimlar idmanlara başlamis takım 15 mayis ta toplanıyor gülermisin ağlarmısın anlaşilan ne teknik heyet ne de futbolcular 5 kuruş ödemesini alamamis alamıyor kırk minnet gelecekler ve sezon sonunda da altlig e düşürüp çekip gidecekler adamlara kimse söz söylemesin sözünde durmayan ne yaptığını kendi bile bilmeyen kar eden kulübü zarar ettiren iş bilmez bir başkan ve yönetimi var
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Bir ihtimal ligin tescili kurtuluşu olacaktır yeni malatyaspor'un tabi bir daha ki sezona adil gevreğin olmaması kaydı ile !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    Bence bu sene ligde kalmak icin tek çaremiz korona sebebiyle masada kazanmak olmalı yani alttaki takımlar bu yil düşme kaldırılması icin hukuki olarak federasyona yüklemeliler aksi takdirde işimiz sahaya kalirsa düşme olasılığımız bu futbolla çok yüksek gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (4 yıl önce)
    Rakiplerimiz antrenmana başlamış hem de başlamış hemde virüsün en yaygın olduğu iki ilin takımları kasımpaşa ve göztepe peki sıkıntısız olan bir il malatya (çok şükür) iken bizimkiler niye başlamıyor. Hikmet karaman her gün medyaya demeç veriyor kardeşim gelip işini yapsana burayı zorla sıkıntılı gösterme çaban ne?
    0
    0
    Yanıtla