SON DAKİKA
SON DEPREMLER

350 Dairelik 7 Blok Patlayıcı İle Yıkıldı

350 Dairelik 7 Blok Patlayıcı İle Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Malatya’da ağır hasarlı binaların patlayıcı ile yıkımına devam ediliyor. İlde 350 dairenin bulunduğu 7 blok patlayıcı ile yıkıldı.

Yeşilyurt ilçesinde ağır hasarlı Arma Park Konutları'nın 3 bloğu, Bostanbaşı Konutları'nın 4 bloğu olmak üzere 14 katlı 7 blok, 350 daire aynı anda yıkıldı. 84 bin metrekare alanda 14 bin delginin yapıldığı, 740 kilogram patlayıcının kullanıldığı yıkım Türkiye’de aynı anda gerçekleştirilen en büyük konut yıkımı olarak kayıtlara geçti.

Kendilerine ayrılan güvenli bölümde patlatmayı canlı izleyen site sakinleri de yıllarca çalışarak aldıkları yuvalarının yok almasını gözyaşları içerisinde izledi.

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Ercan (7 ay önce)
    Bir bloktaki daire sayısı 50. Yuhh. Bir blok ağır hasar aldı mı 50 daire mağdur. Bu 4 daire üzerine blok yapma sevdası nedir? Müteahhit az kazanıyor ya bir blok yap asansör sayısı az olsun, duvar sayısı az olsun, herkese bir köşe vereyim daha çok kazanayım. Zaten yaptıkları inşaat sadece dıştan güzel. Hatalı, kaba inşaatı malzemesi düşük binalar. Denetleyen kim? Bu kadar daireyi bir bloğa sığdırma hevesi nedir? Bu inşaatların mühendisleri, yapı denetmenleri, izin verenler kim?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Dinamitle patlatarak yıkma yönteminin toz bariyeri şeklinde bina etrafına çekilen fileleri mevcut. Bunu neden yapmayıp insanların ciğerini çimento tozu ile dolduruyorsunuz?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ayşe (8 ay önce)
    Benim evim saklı bahçe 1 de,7 yıllık binaydı, biz devlete vergi ödeyen milletiz nasılsa devlet görevini yapıyor denetimini yapıyor gönül rahatlığıyla evlerimizi aldık ne bilelim görevini kötüye kullanan belediye imar açılmayan yerlere imar verdi ,mütahidi yüksek kat yapmasına onayı verdi denetimlerde, mütahitlerden aldığı parayı cebine koyup giden, bize yaptıkları yetmezmiş gibi kanunda depremde evi yıkılana öcretsiz konut vermek zorundadır ama bize ne deniliyor yok bu kadarı sizden bu kadarı devletten bizim hakkımızı kim savunacak size söylüyorum?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kılıçdaroğlu deprem konutlarını bedava verecem dedi,millet para ile verecek adama yöneldi.bakın buraya yazıyorum hatta tırnak içine alayım " çok kişi mağdur olacak,çok kişi perişan olacak".
    %58
    %42
    Yanıtla
  • İyi, 35 yıllık devlet memuruyum... Devlet bana bedava ev versin demiyorum... Çünkü 80milyonun hakkı var... Siz neye dayanarak bedava ev istiyorsunuz... Önce o yastık altındakilerini bir çıkarın... Malatyada fakir insan yok... Elleri ceplerine gitmiyor... Herşeyi devletten beklemek doğru değil... Devlet malatyaya çuvalla para dağıttı... Bari kendi evlerinizi de siz yapın... Belelçiliğe alıştırdı özal sizi...
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Ayşe (8 ay önce)
    Içimiz acıyor bugün saklı bahçe bir patlayıcıyla yıkıldı bizi bu durumlara sokan emeği geçen belediye ve mütahitleri Allah'a havale ediyorum hem bu Dünyada hem o dünyada çeksinler cezalarını
    %84
    %16
    Yanıtla
  • erkan (8 ay önce)
    Bostanbaşı ve Tecde gibi yerlerde yapılan bu yeni binalar deprem yönetmeliğine göre yapıldıysa bu 3-4 yıllık binalar nasıl ağır hasarlı veya yıkık oldu? Burada sorumlular kim? Maddi ve manevi kayıp büyük. Malatyada süslü bina devri umarım kapanmıştır. Bir arsanın üzerine 13-14 katlı 4 daire üzerine süslü bina yap, bodrum yok, perde yok, kapalı otopark yok ve ytongları diz milyonlarca liraya sat. Bölgedeki en süslü fakat en berbat inşaat yapımı Malatyadadır. Bunu çöken çatılardan bile anlayabilirsiniz. Hiç bir yerde bu kadar çatı çökmedi. Çatı yapmayı bile becerememişiz. Artık 4 daire üzerine 13-14 katlı süslü bina yapımı sonlanmalıdır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • ahmet (8 ay önce)
    Yahu Allah aşkına birde kendinizi sorgulayın. Yeşilyurt yerel seçimde %65 mehmet çınara oy verdi. Adam şuan kendi mahallesinde yıkım yapılırken bile ortalıkta geziyor. Hangi birimiz yüzyüze geldiğimizde bunun hesabını sorduk? İmar açılalı 20 yıl oldu evet, ama aynı kafadaki adamlara rekor oy verdik! Mehmet Çınarın gedik villa kentten dolayı yeşilyurt belediyesine uğrattığı zarar 400 milyon tl'den fazla. Bunun hesabını hangimiz sorduk? Alkışlamaya devam edin, yerel seçimde yine götürüp bunlara oy verin siz. Daha çok ağlarsınız.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Özcan (8 ay önce)
    Gözü doymaz kapitalist sistem , bize satarken kazanan sistem, yıkarken de kazanıyor. Tek kaybeden gariban emekçiler, herkesin en güzel 20 senesini çaldılar. Ama madalyonun bir diğer yüzü de , biraz kılasik olacak ama , herkes kendi kurduğu düzeni yaşar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • öneri (8 ay önce)
    Ya Rab!!! Sen bu ev sahiplerine sabır, güç kuvvet ver. Bol ve bereketli helal kazanç nasip et ki; yeniden mutlu, huzurlu yuvaları olsun. Can-ı gönülden dua ediyoruz.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Arkadaşlar burada sızlanmayın , gidip kendinize iyi bir avukat bulun. Sonrada toplu bir sekilde Cumhuriyet Savcılığına müteahhit ve sorumlu birimler ( yapı denetim,imar v.s.) hakkında suç duyurusunda bulunun. Siz yangına şu taşıyın hele, söner mi sönmez mi zaman gösterecek
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Bu yıkımdan sonra çıkan toz bulutu çok geniş bir alana yayıldı. Mümkün olsa yangın söndürme uçakları getirilse yukarıdan su bıraksa. Aksi halde tozlardan büyük zarar göreceğiz. Okullar açıldığında patlama zamanları bölgede tüm okulların çalışma saatlerine göre ayarlanmalı diye düşünüyorum.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Tahir (8 ay önce)
    Sanırım malatyadaki kayıp en az 4milyardolar
    %60
    %40
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    hedef saptırılmasın ,mütahitlerin hiç suçu yok ,adamlar ne denmişse onu yapmış binaların yapılışında hata yok.yer sahibide suçlu değil ister ki 15 değil 25 katlı olsun.asıl ve gerçek suçlu yerel yönetimlerdir.2000 öncesi içinde birşey söylenemez .sonrası farklı buralarda fay hatlarının durumu ,taban yapısı bilindiği halde bu ruhsatlar verilmiş.belediye başkanlarının toplum içinde dolaşabilmesi ibretliktir.meclis üyelerinin ,imar komisyonu üyelerininde.gelelim liyakatsız bu insanlara oy veren ev sahiplerine ,siz bunu istemişsiniz baştan tavrınızı ortaya koymuşsunuz .kızmak yok en az suçlu olanlar mütahhit ve arsa sahipleri bunu kabulenmek zor lakin doğrusuda bu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sizi tebrik ediyorum, şimdiye kadar gördüğüm en gerçekçi analiz!
    %56
    %44
    Yanıtla
  • ÖzMalatyalı (8 ay önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Belli ki inşaat işinden anlamıyorsun arkadaş.... Evet müteahhitin suçu yok çünkü resmiyette herşey prosedürü uygun duruyor ama asıl iş inşaat sırasında oluyor zaten yani bir daireye 17.000 metreküp beton dökülecekti ama müteahhit 5.000 metreküp döktürüyor çünkü daha çok kar, az masraf ..... Yani bina yeni , prosedür tamam ama o kadar malzemeden çalma var ki haddi hesabı yok en iyi müteahhit havalandırma boşluğundan çalandır derler bilmem anladın mı kıymetli arkadaşım.. Ayrıca Başkan talimatı verir, görevli memur gereğini yapar ama memur ş.ref.siz olursa başkan ne yapsın, nereden bilecek... Bunu şöyle düşün sen bir baba olarak kural koyarsın çocuk yapsın uysun diye ama her zaman her yerde çocuğu takip edemezsin yani bazen çocuk kuralı çiğner ruhun duymaz ama herkes der ki bu ne biçim baba daha çocuğunu kontrol edemiyor. Yani insan aciz,fakir , kuvveti kudreti çok az ve maalesef şer de kolu uzun, bir kibrit bir binayı yakarak yok edebilir. Bu işte müteahhit,memur, başkan vs hepsi sorumlu kendi hissesine göre hatta mühendisi yetiştiren hocası bile çünkü dürüst olmayı öğretememiş, Hakk konusunda gereğini yapmasını öğretememiş. İmansız, vicdansız,hain olan her an herşeyi yapabilir tahrip kolay,tamir zor bir binayı 20 adam iki ayda anca yapar ama bir kibrit bir günde yakar kül eder Bu musibetten ders almalı madem aciziz,zayıfız madem şerde elimiz uzun ve kuvvetli acaba ne kusur etuik, ne şer işledik de bu başımıza geldi demeli düşünmeli
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Körolasıca (8 ay önce)
    Maşallah ne güzel yıkıyorlar!! Eskiden böyle miydi? Ülkemiz çok gelişmiş çok!! Kendi evlerimizi dinamitle yıkacak kapasiteye ulaşmak büyük bir nimet!! Destan şehri Malatyam ne büyüksün sen!!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • mağdur (8 ay önce)
    yaptıkları binalarla onca insanın hayallerini de yıkan sn. müteahhitler sosyal medya üzerinden torunları ile mutlu pozlar vermeye devam etsin bakalım.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Eczacı (8 ay önce)
    Malatya; doların düşmesini kutlama halayı, depreme aldırmadan yapılan seçim halayları, aynı anda yıkılan en fazla konut sayısına sahip olma gibi mühim konularda birinciliği kimseye kaptırmaz, başka konularda da birinci olacak kapasite yok maalesef.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (8 ay önce)
    Yıllarca herşeyinden kısarak bir ev sahibi olmak için çalışıyorsun, sonrası resimdeki gibi korkunç bir manzara, şimdi soruyorum tek suçlu oralardan ev satın alan ev sahipleri mi? Oralara yüksek kat ruhsatı verenlerin, onları denetleyenlerin, standartlara göre demir, beton vb malzemelerini yerine getirmeyenlerin hiç mi suçu yok. Bunların niçin bir tanesi ceza almıyor, ülkemizde 2000 yılında deprem yönetmeliği çıktı, bunlara neden uyulmaz, yazık değil mi oralardan ev satın alan binlerce aileye, ne şartlarda oraların borcunu ödediler. Ayrıca bazı klasik istemeyen, tabiri caizse kıskançlıktan oraların bu haline sevinen kesime de şunu belirtmek istiyorum oralarda oturan belli bir sayıda aile burada aş eren, iş sağlayan belki onlar, belli yüzlerce kişi çalıştıran büyük sermaye sahipleri, büyük doktorlar, ya da değişik mesleklerde işlerinin en başarılı olanlar vardı, onlar bu şehri terk ettiler, inşallah geri dönüş yaparlar, yoksa Malatyamız için çok büyük bir kayıp olacak, şunu özellikle belirtmek istiyorum bizler burada belki köylerde, belli konteynerde bir şekilde zorlukla yaşamaya devam ederken onlar belki de şimdi tatil yerlerinde, yazlıklarındadırlar, sermayeleri, tecrübeleri, imkanları başka şehirlerde, bu yüzden kendi istememezliğimiz yüzünden bu şehre zarar vermeyelim.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Burak (8 ay önce)
    Memleket tozdan dumandan yaşanmaz oldu, aylardır boş bekleyen binaların pis su tesisatları artık kokmaya başladı. Nefes alanlarınoğu köyünde kasabasında merkezde yaşayan bizim gibi adamları hastalık bekler. Ya işi gücü bırakacan gidecen Ege'ye yada bu Davaro güdecen bilemiyorum ama ben artık tozdan dumandan duramıyorum Malatya'da ağzımın içi çamur tabakası kaplı gibi hep.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • hasan (8 ay önce)
    malatyahaber in sizin görevlerinizden biride bu yıkılan konutları hangi firma ve müteahhit yapmış isimlerini afişe etmenizi bekliyoruz. özellikle lüks depreme dayanıklı diye satılanları bekliyoruz sizden.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Onlar çekinir bari birini ben ifşa edeyim. "G.. İnşaat" ve onun grup şirketleri (G.. Yapı, ME-..r İnşaat ve Beton Şirketi Mabetaş) nın yaptığı (Arma Hayat, Arma Park, Arma Beyaz Saray ve daha adını bilmediğim site ve binaları yaptı ve yapıyor da) Arma Park dün 31/8/2023 te üç blok (168 daire) yılıkdı. Ve şimdi bu mütteahhit firma mükafatlandırlarak yeni TOKİ evlerinin yapımını üstlendi. Gelde bu ülkede yaşa. Bir Japon şirketi olsaydı sahibi başarısızlığını gurula kabul edip harikiri yapardı herhalde ama Türk şirketi olduğu için başarısızlıklarından güç alıp yeni maceralar ve başarısızlıklar için mükafatlandırldılar ve yola devam ediyorlar tabiki. Gurur ve insanlık onuru nerede acaba?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Harbi (8 ay önce)
    Gidin savcılığa suç duyurusunda bulunun dolandırıcılık rüşvet görevi kötüye kullanma vs... milyar dolarlık rant elde ettiler sizi söğüşleyerek.. 350 daire ne demek düşünün el değiştiren serveti..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Payitaht (8 ay önce)
    Güzelim malatya 3 ile 5 hergelenin deney tahtası Show alanı oldu her yıkılan bina değil tuğla yılların emeği gelecek hayalleri ile örülmüş binalar yıkılırken film izler gibi izleyenler devamın da alkışlar sanki büyük bir başarı gibi heyecanlı gülen insanlar çok garip bir tablo bilemiyorum bir tek benim mi bakışım böyle neyse artık yüzümüzü dönelim en azından kızmayız
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Madur (8 ay önce)
    Bizim binada da ağır hasarlı bina .sakininden biri hasar indirimi için dava açmış yıkılmasın diye mahkeme yürütmeyi durdurma vermemiş ama avukatı yikop a mahkeme süreci devam ediyor binamızı yıkmayın diye müracaatta bulunmuş yikop dilekçeye istinaden yıkım firmasına mahkeme süreci devam eden binayı yıkmayın diye yazı göndermiş şimdi bu mahkeme 3-5 yıl sürerse bu binada yıkılmasını isteyen hak sahiplerinin mağduriyetleri ne olacak depremler devam ediyor bu süreçte birilerine mezar olursa vebalini kim verecek yikop bu yanlışından dön lütfen sen mahkeme değilsin yıkım kararını verende sizsiniz kendinizle çelişmeyin vebale girmeyin
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    İmar izni verenleri, inşaatları denetleyenleri, o inşaatların mimar ve inşaat mühendislerini ve mütahitlerini getirin izlesinler ve eserleriyle gurur duysunlar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Tahir (8 ay önce)
    O toz bulutları masum durmayacak, çoluk çocuk tüm insanların akciğerlerine bir şekilde yapışacak... Sonrası git gel hastane...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • 52MilyonDolar (8 ay önce)
    350*4000000TL=1Milyar400Milyon TL=52MilyonDolar
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Tekin (8 ay önce)
    Müteahhit’i kim , iskanı veren kim , proje onayını kim verdi, imara açan kim ? Tek kişiden hesap soruldu mu?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Orhan (8 ay önce)
    Depremde ağır hasar alan ve bugün patlatılan 5 yıllık arma park konutlarını yapan müteahit şuanda ikizce de yapımı devam eden toki konutlarını yapıyor. Devlet miliyar liralık işin ihalesini verdi. Varsın vatandaşın kursağından keserek almış oldukları evler patlatılsın. Ölmediniz ya daha ne istiyorsunuz. Benim zengin müteahitim mağdur olmasın yeter. Diyerek ihaleleri bir bir veriyor ülke genelinde.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Dışarda oyun kuran ve kurulan oyunları bozabilen bir ülke olmuşuz fakat ne hikmetse içerde insanlık tarihi ile eşedeğer tarihe sahip imar ve yapılarla ilgili deprem bölgelerine has bir yapı standardı koyamamışız. Sayın bakan da açıkladı ya aslında yapı denetimi dediğimiz şey şimdiye kadar hep kağıt üzerinde müteahhitlerle yapılan fiyat pazarlığı sonucunda alınan imzalanmış bir parça uydurma kağıttan ibaretmiş. Belediyeler de sadece bir daha seçilmek için isteyene hatır gönüle dayalı kat imarı ve arazi imarları veriyorlarmış. İşini kanunlara uygun yapmayanların cezalandırlmak yerine mükafatlandırıldığı bir ülkede biz adelet bekliyoruz. Daha çok bekleriz.
    %75
    %25
    Yanıtla