SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Kitapsız Kütüphanesiz Bir Dünya Düşünmek Mümkün Değil"

0
Güncellendi - 2020-12-23 21:37:18
A- A+ PAYLAŞ

 Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatyapark AVM içerisinde 209 metrekarede 5 bin kitabın yer aldığı kütüphanenin açılış programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 500'den fazla alışveriş merkezinin olduğunu, istatistiklere göre 50 milyon kişinin buralara giderek alışveriş yaptığını belirtti.

Çarşı anlayışının değiştiğini, herşeyin bir arada yer aldığı alışveriş merkezlerinin bir ihtiyaçtan doğduğunu dile getiren Demircan, "AVM'ye sinema geldi, kütüphane de geldi, yetmez, sanat atölyelerine ihtiyaç var. Yeni trend şu, eğitimli anne babalar çocuklarını sanat atölyelerine getiriyorlar. Küçük mühendislik uygulamaları yapıyorlar. Düşünecek elindeki legolar ile binalar yapacak, yeni medeniyetleri zihninde inşa edecek." dedi.

Çok çeşitli kitapları insanlarla buluşturmak gerektiğine işaret eden Demircan, "Kitapsız ve kütüphanesiz bir dünya düşünmek mümkün değil. Bu arada e-kitap üzerinden bir portal hazırlığımız var. İnsanlar bulundukları noktalardan istedikleri kitaba e-kitap üzerinden ulaşabilsinler diye. Kütüphane önemli." ifadelerini kullandı.

Gençlerin çoğunluğunun kütüphanelere ders çalışmak için gittiğinin bilincinde olduklarına değinen Demircan, öğrencinin kafasına takılan konuda kitaba müracaat etmesi için zemin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin dört bir tarafında millet kütüphaneleri, millet bahçelerinin içine açılan kıraathaneler bulunduğuna değinen Demircan, bu yerlere Bakanlıklarının deneyimini aktarmak için görüşmeler yaptıklarını ve olumlu dönüşler aldıklarını söyledi.

Demircan, kütüphanenin AVM'de açılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Malatya Valisi Aydın Baruş, insanların bilgiyi ve tecrübeyi okuyarak edinebildiğine işaret ederek, "Geçmişten bu yana kitap okuma imkanına kütüphanelerde ulaşabiliyorduk. Çünkü değişik kitapların toplu olarak bulunduğu yer kütüphanelerdi. Bugün ise bilgi edinmede çok geniş imkanlara sahibiz. Kütüphanelerdeki o disiplinli havayı başka ortamlarda bulamıyoruz." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise her türlü kitabın okunmasından yana olduğunu anlatarak, "Nasıl ki insan tek tip beslendiğinde vücudun dengeleri bozuluyorsa, okumada da bütün yazılmış eserleri okumak ve okuyan kişi tarafından o okunan eserleri egemenliği altına almak temel esastır." dedi.

Konuşmaların ardından kütüphaneyi açan Demircan, Baruş ve Gürkan, AVM içerisindeki Yeşilyurt Belediyesinin "100 Fotoğrafta Pandemi" konulu fotoğraf sergisinin açılışını da yaptı.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Kitapsever (3 yıl önce)
    Kitap okumakla ilgisiz alakasız insanlar ancak 'Alışveriş Mabetleri'nde törenle Kütüphane açar... yapılan konuşmaları inceledğimizde dağarcığın ne kadar boş olduğunu görüyorsunuz...Bu anlayış Kitapevi kavramını ve fonksiyonunu da bitirdi bütün ülkede ... Kitap konusunda kifayetsizlik hadsafhada yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • FATİHhan (3 yıl önce)
    Haberi güzel yapmışsınız elinize sağlık bir vatandaş olarak sizden ricam bu 209 metrekare kütüphane için AVM ye ne kadar yer KİRA sı ödenecek, KİRAYI kim ödeyecek ? Birde bunu araştırın, haberini yapın bakalım gerçekten haber yapabiliyor musunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • mY (3 yıl önce)
    kitabinizi kütüphanenizi bi kenari birakip basiretli olun pandemiye solunum cihazlarina asiya hastaneye odaklanin saygideger buyuklerimiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Vay be Ne Günlere Kaldık Koskoca bir şehir 1975 yılında Kernek meydanına yapılan çok katlı kütüphaneyi YIK sonra git AVM de 200 metre2 lik kütüphaneyi törenle aç
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Veee 3 çocuk yapın diyenlere söylüyorum, öğretmenler sürekli arıyor derse katılım yok diye..Çünki evde 3 bilgisayar yok, tabletler ne aşamada acaba..
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Işsizim ,3 nüfus bakıyorum, bende buzdolabında birşeyler olunca dengem o zaman yerine geliyor ve aç olunca insan okuduğundan bişey anlamıyor.
    0
    0
    Yanıtla