SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“387 Bin 380 Dekar Tarımsal Araziyi Sulamaya Açtık”

“387 Bin 380 Dekar Tarımsal Araziyi Sulamaya Açtık”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’ya yapmış oldukları DSİ yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Son 21 yılda Malatya’da inşa ettiğimiz 19 sulama tesisi ile 387 bin 380 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık” dedi.

Doğu’nun ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Malatya’da ziraatın daha da gelişmesi için son 21 yılda 98 adet tesis ile 12 milyar 709 milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Malatya’da son 21 yılda 14 baraj inşa ettik ve böylece 230 milyon m su depolama hacmine ulaştık” şeklinde konuştu.

6 barajda inşaat çalışmaları devam ediyor

Malatyalı çiftçilerin tarımsal arazilerini büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini de ifade eden Balta, “Malatya’nın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Şu anda 6 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 201 bin 360 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Malatya’da taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 50 adet taşkın koruma tesisi ile Malatya şehir merkezi, 48 adet yerleşim yeri ve 5 bin 32 dekar arazinin taşkın kontrolünün sağlandığını belirten Balta, “5 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı güvence altına alıyoruz” şeklinde konuştu.

“Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme yatırımlarımız ile toprağımız daha kıymetli”

Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Malatya’da 4 adet işin tamamlanarak toplam 1 milyon 71 bin dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığına dikkat çeken Genel Müdür Mehmet Akif Balta, “Malatya’da 54 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır. Malatya’da son 21 yılda 10 Adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 312,11 gigavat-saat (GWh) = 312 bin 110 megavat-saat (MWh) enerji üretimi sağlandı. Kurulu gücü 65,3 MW olan bu tesisler sayesinde Milli Ekonomimize, yalnızca enerji alanında yıllık 687 Milyon TL katkı sunuyoruz.
Şuan planlama ve projelendirme safhasında olan 10 adet HES ile de Ülkemizin enerjisine güç verecek olmaktan heyecan duyuyoruz. 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle yaklaşık 104.490 hanenin enerji ihtiyacını Malatya’da Kurulu HES’lerle karşılıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Genel Müdür Mehmet Akif Balta, “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz projeler hakkında değerli Malatyalılardan, özellikle de tesislerimizden birebir faydalanan çiftçilerimizden almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizi ve ekibimizi motive ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ekonomik gelirimizi artıracak, milletimizin refah düzeyini yükseltecek, özetle ‘Türkiye Yüzyılı’ idealimizi perçinleyecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Fatih (2 ay önce)
    akçadağ- doğanşehir kapalı sulama sisteminde bir gelişme varmı acaba?(tarih: 01.02.2024~~~)
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, bitmeyen/bitirilmeyen YONCALI BARAJI hakkında neden bilgi vermediniz? 28 Yıldır bitmeyen/bitirilmeyen YONCALI BARAJI hakkında da bilgi verseydiniz. Tüm barajlar bitirilirken YONCALI BARAJI neden bitirilmiyor/bitmiyor?
    %72
    %28
    Yanıtla