KÜTÜPHANE BİNASI OLMAYINCA.. Malatya’da, Geleneksel Kütüphane Haftası, Malatya’nın Kernek Meydanı’ndaki İl Halk Kütüphanesi’nin 3 yıl önce yıkılması, yerine ise vaat edilen yeni kütüphane binasının yapılmaması nedeniyle bu yıl İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı’nda kutlandı.
Bu yıl 57.’si kutlanan Kütüphane Haftası’nın açık havadaki kutlamalarına Malatya Büyükşehir belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kültür ve Turizm Malatya İl Müdürü Çetin Şişman, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Bayram Işık ve bazı daire müdürleri katıldı.
Nüfusu 800 bini aşan Malatya’da, kütüphane binası yokluğunda, İsmet Paşa Parkı’nda kutlanmak zorunda kalınan Kütüphane Haftası’nda Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, kütüphanelerin önemini anlatan bir konuşma yaptı.
Açık havadaki Kütüphane Haftası kutlamasında, kutlama törenine taşınan öğrencilerle okuma etkinliği yapıldı.
Güler HAZAR, malatyahaber.com