SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten Atatürk Anıtı ve Şehitlik'te Törenler

0
Güncellendi - 2021-04-10 20:06:59
Polisten Atatürk Anıtı ve Şehitlik'te Törenler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Türk Polis Teşkilatı’nın 176. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası münasebetiyle törenler düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hüseyin Gözükara, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkan Yardımcısı Gazi Ramazan Karaca ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı.

Törende, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hüseyin Gözükara ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkan Yardımcısı Gazi Ramazan Karaca tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulunuldu. Tören, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

ŞEHİTLİKTE ANMA TÖRENİ..

Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle Malatya’da Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen programda şehitlik anıtına çelenklerin sunumu ve İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından tüm şehitlerimiz için dua etmesinin ardından Vali Baruş ve protokol üyeleri şehitlerimizin kabirlerine çiçek bıraktılar.

Programa Vali aydın Baruş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Necmi İnce, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Hüseyin Gözükara, Şehit Dernekleri, Şehit aileleri ve gazilerimiz katıldı.

Programın ardından Vali Baruş ve protokol üyeleri sırasıyla Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Kompleksini, Sanayi Polis Merkezi Amirliği ve Elazığ yol kontrol noktasını ziyaret ederek görevi başındaki polislerin Polis Haftası ve 10 Nisan Türk Polis Teşkilatının Kuruluş yıldönümünü kutladılar.

Vali Aydın Baruş şehitlikte yapmış olduğu konuşmada, “Bilindiği gibi bu hafta polis haftamızı kutluyoruz.  10 Nisan Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 176 yıl dönümü. 10 Nisan tarihi bizim için ayrıca anlamlı bir tarih ve tüm şehitlerimizi anıyoruz. Vatan ve millet için canlarını feda eden hayattaki en değerli varlıklarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle minnetle anıyoruz. Ailelerimize başsağlığı diliyoruz.  Milletimize başsağlığı diliyoruz.

Bu vatan evlatları, vatan ve millet söz konusu olduğunda hiç gözlerini kırpmadan kendilerini tehlikeye attılar. Onların bu fedakârlığının karşılığını layığı ile ödememiz lazım. Şehitlerini unutan bir millet, millet olamaz. Türk milletinin en güzel vasıflarından birisi de Şehitlerini gazilerini hürmetle yad etmesi, onlara saygı gösterip,  onların hatırasına sahip çıkmasıdır. Bu hasletleri, bu hatıranın değerini de çocuklarımıza çok iyi anlatmak zorundayız.

Emniyet teşkilatımız gerçekten 176 yıldır bu milletin hizmetinde. Gece gündüz demeden 24 saat mesai kavramı gözetmeden, emeğini ortaya koyan bir teşkilattır. Asayişten trafiğe, terörle mücadeleden, uyuşturucuyla mücadeleye, diğer alanlar ve kaçakçılıkla mücadeleye kadar bütün arkadaşlarınız gece gündüz ayaktalar, milletimizin huzuru için Malatya’mızın huzuru için çalışıyorlar.

Onlar bizim evlatlarımız bu evlatlarımızın görevleri sırasında karşılaştığı güçlükler de onlara yardımcı olmamız lazım.  Onların tek amacı, tek niyeti insanlarımızın rahat şekilde sokaklarda dolaşması, gece yatağına yattığında da huzurla uyumasıdır. Bu vesileyle ben tekrar emniyet teşkilatımızın 176 kuruluş yıldönümü tebrik ediyorum. Malatya'nın huzuru için memleketimizin huzuru için emek sarf eden tüm polislerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Ayrıca yapmış olduğu ziyaretlerde Emniyet Güçlerine seslenen Vali Baruş, “10 Nisan önemli bir tarih, Emniyet Teşkilatımız 176 yıl önce vatanımızın ve milletimizin huzuru ve güveni için kurulmuş bir teşkilattır. Sizlerin nezdinde tüm Emniyet Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum. Malatya’nın huzur ve güvenliği için, milletimizin bölünmez bütünlüğü, devletimizin bekası için yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sizlere minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum. Malatya ve Türk Milleti sizlere minnettardır. Kahramanlıklarınız her zaman devam edecektir. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin huzuru söz konusu olduğunda canınızı hiç düşünmeden korkusuzca, cesurca hareket edeceğinizi, bu metanette olduğunuzu biliyoruz. Bu cesaretinizin, çalışma azminizin bundan sonra da sürmesi dileğimle tekrar kuruluş yıldönümünüzü tebrik ediyorum” dedi.

AA- iha- Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cihan (2 yıl önce)
    Türk Polis Teşkilatı’nın 176. kuruluş yıl dönümünü kutlar, şehitlerimize Allah'dan rahmet dilerim. Ozellkle Malatya Emniyetine, şehrimizde sağladigi huzur ortamindan dolayi tesekkur ederim. Iyi ki varsınız.
    0
    0
    Yanıtla