SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"43 Kişi Kayıp.. Bunca Zaman Gizlemişler"

0
Güncellendi - 2021-04-12 07:46:10
A- A+ PAYLAŞ

İŞTE 2 BELGE.. MECLİSTEN 2 KİŞİ İÇİN İZİN ALINDI, 45 KİŞİ HİZMET PASAPORTUYLA GİTTİ, 43'Ü DÖNMEDİ!.. Yeşilyurt Belediyesi’nin; ‘Kişisel Gelişim Dünyası Derneği’ adlı kuruluşun, kendisine sunduğu ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek’ adlı proje kapsamında, hizmet (gri) pasaportu* çıkarttırarak Almanya’ya gönderdiği 43 kişinin Türkiye’ye dönmediği yolundaki iddialar gündemdeki sıcaklığını koruyor.

CHP Malatya Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba olayla ilgili soruşturma başlatıldığın öğrendiklerini belirterek, “43 kişi kayıp. Konuyu bunca zaman gizlemişler. Aldıkları tek tedbir CHP’yi Yeşilyurt Belediye Meclis Komisyonlarından atmak oldu” dedi.

Olaya ilişkin olarak ilk bilgileri ve ‘skandal iddiayı’ geçtiğimiz hafta içinde yapılan Yeşilyurt belediye Meclisi toplantısında gündemle getiren CHP Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Günnur Tabel ise, “Biz bu 43 kişinin kim olduğunu bilmiyorduk. Son meclis toplantısında sorduk. Bunu sorguladığımız için bizi komisyonlara almadılar” diye konuştu.

Adı geçen derneğin Yeşilyurt Belediyesi'nden önce yurt dışı organizasyonu için başvurduğu, ancak red cevabı aldığı Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay da konuya ilişkin sorumuza, “Sonradan öğrendiğim kadarıyla bu dernek başkan beye gelmiş.  Başkan Bey reddetmiş” cevabını verdi.

malatyahaber.com muhabirinin  ‘skandal olay’ hakkında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, olayı ortaya çıkaran CHP Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Günnur Tabel ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay’a yönelttiği sorular için şöyle konuştular:

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba: Konuyu bunca zaman gizlemişler.

"Bu 43 kişi kimdir, nedir, ne iş yapar bilmiyoruz. Herhangi bir fikrimiz yok. 43 kişi kayıp, bu 43 kişinin dönmemesiyle ilgili alınan tek tedbir CHP grubunu dışarı atmak oldu. Bu olay bir kere yeni değil. Konuyu bunca zaman gizlemişler. Soruşturma başlattık diyorlar, nasıl bir soruşturma var onu da bilmiyoruz Bu konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğiz ve her yerde gündeme getireceğiz. Kimler götürüldü ve dönmedi bunun kamuoyuna açıklanması lazım."

Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Tabel: Meclis kararıyla hizmet pasaportu çıkarmışlar

"2020 yılının Şubat ayında Kişisel Gelişim Dünyası Derneği’nin sponsorluğunda Yeşilyurt Belediyesi’ne başvuru yapılarak 2 başkan yardımcısı ve beraberindeki 43 kişinin Almanya’ya giderek çevre dostu projeleri inceleyeceklerini söylediler. Ben hatta o zaman da dedim ki ‘Madem Almanya’ya gidecekler bunun belediyemize maddi bir yükü olacak mı?’, Başkan bey ‘Hayır olmayacak gidip dönecekler’ dedi. Biz, Başkan Yardımcıları Bekir Karakuş ve Şahin Özer’in gitmesi için meclis olarak onay verdik. Bu onay ile Yeşilyurt Belediyesi bu dernekle bir protokol yapıp valiliğe başvuruyor. Hizmet pasaportu çıkartıp, 2020 yılının Eylül ayında gidiyorlar. Bekir Karakuş ve Şahin Özer dönüyor ama geri kalan 43 kişi dönmüyor. Biz bu 43 kişinin kim olduğunu bilmiyorduk. Son meclis toplantısında sorduk, Başkan bize “Bakalım belge varsa size bilgi verelim’ dediler. Kim gitti, neden gitti, niye dönmediler bilmiyoruz. Bunu sorguladığımız için bizi komisyonlara almadılar. Ben özellikle söyledim, ‘Başkanım bunlar bizim meclis kararımızla hizmet pasaportu çıkarmışlar. Bu kararın altına isim olarak kimler eklendi ve kimler gidip dönmedi bu konu önemli dedim ama cevap verilmedi."

Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay:  Böyle bir şey olsa biz kendi personelimizi göndeririz.

"Sonradan öğrendiğim kadarıyla bu dernek başkan beye (Selahattin Gürkan) gelmiş, Başkan Bey reddetmiş. Böyle bir şey olsa biz kendi personelimizi göndeririz. Niye dışarıdan birilerini gönderelim ki diye reddetmiş."

*HİZMET (GRİ) PASAPORTU: Hizmet pasaportu olarak da bilinen gri pasaport; 5682 nolu pasaport kanunu kapsamında devlet adına yurt dışında çalışmak üzere görevlendirilen kişilere verilen pasaport türüdür. Gri pasaport hizmet kapsamında verilen bir pasaport olduğu için şahsi işler veya tatil amacıyla kullanmak mümkün değildir. Gri pasaport sahipleri 156 ülkeye vizesiz giriş yapabilmektedir. Özellikle Schengen vizesi isteyen ülkelere de vizesiz giriş yapılabilmesi gri pasaportun avantajlarındandır. Gri pasaportun dezavantajı ise kişisel işler ve tatil için kullanılamaması ve görev süresi sonunda iade edilmesidir. Gri pasaport genellikle 5 yıl geçerlilik süresi olacak şekilde verilir. Tabi ki bu süreçte sizi göreve gönderen ya da çağıran kurumda çalışmaya devam ediyor olmanız gerekmektedir. Görevinizi tamamlayıp döndüğünüzde ise gri pasaportunuzu kurumunuza iade etmeniz onların da İl Nüfus Müdürlüğü’ne göndermesi gerekir. 

Güler HAZAR, malatyahaber.com

VE İKİ BELGE

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin sadece 2 başkan yardımcısına gezi izni verdiği kararı

Yeşilyurt Belediyesi'nin, 2'si meclis izinli, 43'ü ise geri dönmeyen kimlikleri kamuoyunca meçhul şahıslar için Valilik'ten 'Hizmet Pasaportu' talebi yazısı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Tam bir komedi. Dünya aleme Malatya yı rezil ettiler. Bu duruma neden olanlar başta belediye başkanı olmak üzere istifa etmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (2 yıl önce)
    Çok şey sòylemek isterdimde ah ne fayda türküsü geldi aklıma açıp onu dinledim
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Davet eden iş insanının adı Ersin KİLİT Arkadaş adı gibi tüm kapalı kapıları çilingir gibi açmış
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    İşte belediye başkanı muhalefet belediye meclis üyelerini komisyonlardan bunun için çıkardı. Gerçekleri kimse bilmesin. Muhalefet olmasa kimse bu usulsüzlükleri öğrenemeyecekti. Belediyeyi bu usulsüzlüklere alet edenler hemen görevlerinden istifa etmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • CAN (2 yıl önce)
    İçişleri bakanlığımız gereken incelemeyi yapıp varsa usulsuzluk, milletimiz adına halkın malını ve parasını milletin iradesini kötüye kullananların cezasını verecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesinin bu güne kadar gördüğüm en güzel hizmeti. Mehmet Çınar ve ekibini kutluyorum. Gezilerin devamını bekliyorum. Malatyamızın tüm güzel insanlarına (Almanyanın bizi kıskandığını düşünenler hariç) bu hizmetin ulaştırmasını bekliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fth (2 yıl önce)
    Gidenler fetö, pkk iltisaklısı ise emniyet buna nasıl pasaport verebiliyor? denetlemeyi yapacak, yurtdışına çıkışın sakıncalı olacağına karar verecek olan emniyet değil mi? yeşilyurt belediyesi bu işte öncülük etmiş, valilik izin vermiş, emniyet pasaport vermiş. ya çok profesyonelce bi iş ya da bi o kadar acemice yapılmış iş. çok garip!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 yıl önce)
    Çınarın duvara toslayacağı belliydi.Bu reklam düşkünü,isim düşkünü ve ailece siyasette boy göstermeye çok hevesli..Bu nasıl siyaset,bunlar nasıl muhafazakar partili?Bunlar nasıl seçildi?Ak Parti bunları nerden buldu?Posterlerinden geçilmiyor. Her yer fotoğraflarıyla dolu.UNESCO ödülü aldık diye koca Yeşilyurtu kandırmadımı?Bu da B. Şehirle yarışıyordu ama bu defa işi zor.İstifa etmeli ?Bu arada Vekiller nerde?
    0
    0
    Yanıtla
  • UNESCO ödülü de araştırılsın.O ödül olayında da kendileri yazıp kendileri oynadılar.Bildiğin kendilerine ödül verdiler!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx44 (2 yıl önce)
    Çınarı görevden almazsa işi zor akpartinin Üçbeş kişi dönse Bi kısmı gelmiş bikısmı kalmış açık Bi durum 43 kişinin tamamı kalmış orda bu yüzden bu işin arkasında pis kokular çıkacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali Uyan (2 yıl önce)
    ALMANYA'DAN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR Ama çok bilmişlerimiz öğrenmeyi değil de öğretmeye kalkışıyorlar. 60'lı yılların başından itibaren Almanya Türkiye'den işçi ithal etmeye başladı. Çünkü ülke savaştan yeni çıkmıştı. ikinci dünya savaşı 1945 yılında Almanya'nın yenilerek kapitülasyonuyla sonuçlandı. Bir sanayi ülkesi olan ülke erkeklerinin neredeyse yarısı savaşta yok olmuşlardı.Ülkenin yeniden imarı ve ağır sanayi çarklarının yeniden döndürülmesi için yabancı iş gücüne ihtiyaç vardı. Bu nedenle Türkiye gibi başka bazı ülkelerden iş gücüne ihtiyaç duydular. Onyıllarca uçak ve trenlerle Almanya'ya Türkiye'den işçiler taşındı. 1973 yılında bazı Türkiye gazeteleri bürokrasiyi eleştiriyordu. İstanbul Sirkeci'den Münih'e 600 kişilik işçi dolusu bir tren kalkıyordu. Devlet bürokrasisi şu yönden eleştiriliyordu: Günlük sadece 600 değil, iki bin kişinin de formalitelerini bitirip yollayabilirdi Türkiye. İswiçreli bir Alman şair şu sözlerle dalga geçiyordu Almanya bürokrasisine. Dışarıdan işçi ithal ediyorduk ama, insanlar geldi. Getirtilen veya ithal edilen insanların sosyal gereksinimleri düşünülememişti. Çocuklarının eğitimi, Almanca dil eğitimi, sosyal çevreye uyum sağlamaları derken, bir hayli sorunlarla boğuşmaya başladılar o zamanın Almanları. Son on yıldan fazla bir zamandan bu yana Almanya'da kaba işçiliğe artık gereksinim kalmadı. Ama teknolojide de bir hayli geri kaldıklarının farkına vardılar. 10 yıl kadar önce birden Almanya endüstrisine 70 bin kadar enformatiker (bizde bilgisyar mühendisi deniyor) lazım olduğunun farkına vardılar. Bunun için ekstra bir yasa çıkartıp kendi mezunları çıkana kadar geçici işçi statüsünden 20 bin kadar eleman dışarıdan getirtmek istediler. Türkiye'den hiç birini bile yeterli bulamadılar. Çoğu Hindistan'dan 6.000 kadar eleman getirtebildiler. Çok da iyileri Almanya'yı da beğenmeyerek ABD veya Kanada gibi ülkelere gittiler. Tam da o sıralarda oğlum liseyi (gymnasium)'u bitirdi. Bu dalda yüksek öğrenim görmesini istedim. Ama beni dinlemedi, gidip makina mühendisliğine yazıldı. Burada üniversiteye giriş sınavları yok. Lise puanları tutuyorsa, tıp veya istediği bir dala girebiliyor gençler. Her neyse Diplom Mediendesigner bölümüne girip orayı bitirdi. Bize göre medya enformatiği. Grafik-Design, film ve fotograf teknolojisi, internet sayfası yapımı ve taslağı gibi konular. Buradaki işçi çocuklarından üniversite bitirenler oldukça çok. Ama politik bilimlerini Türkiye'deki siyasal bilgiler fakültesi sanıp bu yöne yönlendirdiler gençlerini. Ki hayata atılınca çoğu bu konularda pek iş de bulamadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efe (2 yıl önce)
    Bu bildiğin resmi görünüp gayriresmi insan kaçakçılığı.Yazık belediyemizin düştüğü duruma!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdul (2 yıl önce)
    Almanya'da bulunan küçük bir gastronomi tedarikçisi kullanılarak 45 çevreci göndermek gerçekten akıllıca bir sahtekarlık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Raif (2 yıl önce)
    İnsan kaçakçılığı yapıyor resmen. Ayrıca söylenene göre gidipte dönmeyenlerin hepsi fetullahçı terör örgütünün mensupları. Bakalım arkasında kimler çıkacak kripto fetöcüler bir bir dökülecek mi yoksa hükümet üzerini mi kapatacak şayet üzerini kapatacak olurlarsa artık fetö ile mücadelenin olmadığını kandırıldığımızı anlayacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rashid (2 yıl önce)
    İç işleri bakanlığı acilen Yeşilyurt belediyesine kayyum atamalıdır. Bu olay üzeri kapatılamayacak kadar büyük bir rezilliktir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (2 yıl önce)
    Chp li bir belediye yapsaydı ne olurdu onu düşünüyorum. ( Hiçbir zaman CHP'ye oy vermedim. )
    0
    0
    Yanıtla
  • VAYLOG 44 (2 yıl önce)
    Belediye kendi işini yapsın ne gereği vardı bunca insanı seyahat amaçlı yurtdışına göndermek yazık o giden paraya en az 250.000.00 TL belediyenin kasasından harcanmıştır.Çok yazık hiç hoş değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Yazıklar olsun. Bizi CHP’yi savunacak hale getirdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırrr (2 yıl önce)
    86 kişi olarak geri dönerler :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (2 yıl önce)
    İyi tarafsız araştırılsın 15 temmuz öncesinede gidilsin fetö bağlantıları çıkarılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Bu olay ince bir zekayla planlanmış Yeşilyurt belediyesi bu plana ya dahil olmuş veya aptal yerine konulmuş bu kırk üç kişi belediyeyi kullanarak pasaportları almışlar geri dönmemek üzere Almanya ya gitmişler bunlar ya iltica edecekler yada kaçak çalışacaklar asıl önemli olan iki nokta var 1) Yeşilyurt belediyesi bundan sonra hiçbir şekilde Almanya ya personel gönderemez 2) Bu işten kimler parasal menfaat sağladı ! Bu konuda Malatya Cumhuriyet Savcılığının soruşturma açması gerekir. Hiç kimse koca bir ilçenin adını uluslararası alanda lekeleyemez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Ne güzel bir memleket, ne güzel bir ilçe. Verdigimiz vergiler nereye gidiyor diyede sorup duruyorduk ahanda cevabı, 43 kişiyi Almanya'da besliyormusuz. Gezerken acaba yesilyurtta yasayan bizler geliyormyuuz akillarina
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Olaya bak, koca belediyeyi insan kaçakçılığında kullanmışlar, üstüne de parasını kamuya yani bizlere ödetmişler. Olayda ilgisi olan herkes yargılanmalı, acilen. Şeffaf devlete hasret kaldık. Muhtemelen bir şey çıkmayacak, kaçan kaçtığıyla, kaçıran da kaçırdığıyla kalacak. FETÖ kokusu alan bir tek ben değilim herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • DahaHas Malatyalı :) (2 yıl önce)Has Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Az dikkatli okursanız tüm masrafların derneğe ve diğer davette bulunan kişiye ait olduğı yazıyor yazıda..
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)
    Tüm sosyal medya yeşilyurt konustu bugun duymayan öğrenmeyen kalmadı sayın çınar artık bir güzel bir çalışma yapar bu olayı unutturur umarım
    0
    0
    Yanıtla
  • xasan (2 yıl önce)
    Koş Sevim koş Yeşilyurt Belediyesi insan kaçakçılığı yapıyormuş?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (2 yıl önce)
    BU GÜNE KADAR NEYİN KARŞILIĞINDA GIZLENDI? Sorulması gereken ilk soru bu. Bu soru soruldu diye CHP'li Meclis Üyeleri Komisyonlara alınmamış ise daha vahim bir durum var. BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ kararı ile gidip gelmeyen 43 kişinin kim olduğunu açıklamak tüm partilerin meclis üyeleri için namus ve şeref borcudur. Kafayı kuma gömünce orası hep açıkta kalır. Görevini suistimal eden ortaya çıkınca görmezden gelen üstünü kapatmaya çalışan kim varsa hesap vermelidir. Daha önce Spor Bakanlığı üstünden Fetöcülerin çocukları bu şekilde yurtdışına gidip dönmemişlerdi. 2021 yılında Ak Partili Belediyeler Fetöcülere hizmet ediyorlarsa yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza (2 yıl önce)
    Söz konusu derneğin başkanı yerel basından bir gazeteye roportaj vermiş. Dernek Başkanı aynen şunu diyor. Yeşilyurt Belesiyesinden Baskan Yard. Basin Müdürü bize geldiler. Almanyada bir hayırseverin organizasyonundan bahsettiler ve benden yardım istediler. Ben de resmi bir belge istedim. Meclis kararıni getirdiler. Hepsini derneğe kendileri üye yaptılar. Hatta kayıt işlemlerini bile kendileri yaptı. Benim yaşım 60 a yakın, teknolojiden anlamam. Ben güvendim yardimcı oldum. Hatta bana dediler ki sizden gelecek var mı, ben de yok dedim diyor dernek başkanı. Bu bir skandaldır. Yeşilyurt Belediyesi lafi evirip çevirmeden olayı.bütün boyutlarıyla aydınlatacak iç soruşturma behamahal başlatılmalıdir. Bakanlık müfettişleri ve savcılık da idari ve adli yönden titiz bir soruşturma başlatmalı ve soruşturmanın sonuçları kamu oyu ile paylaşılmalıdır. Yine AK Parti de olayı bütün boyutlarıyla ele almalıdır. Konuyu gündeme getiren CHP li meclis üyelerini komisyonlardan tasfiye etmek yangina körükle gitmektir. Bu bir akıl tutulmasıdır. 30 yıla yakın siyasi ve bürokratik tecrübesi olan biri olarak şunu rahatlıkla ifade etmek isterim. Güven denetime mani olmamalıdır. Aşırı güven, gurur, kibir, ben bilirimci üstten bakış, içe kapanıklık, istişare mekanizmalarını işletmemek, şeffaf olmamak her zaman kaybettirir. Ve kaybettiriyor da. Kaybeden sadece Çınar, Belediye veya AK Parti olmuyor, Malatya kaybediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (2 yıl önce)
    Fetö turizmi yapılmasını beklerdik ama belediye eliyle yapılması şaşırttı tabi. Her seferinde yok artık dedirten bu çığır açan yenilikleri akp ye borçluyuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    kesin fetöcülerdir. yoksa niye gelmesinler. ama bunu soruşturacak idare var mı? nede olsa kimin terörist kimin vatansever olduğuna akp karar veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 yıl önce)
    Yeşilyurt Belediyesi "Topsöğüt Konutları"nı ihalesiz Kocaeli firmasına neden verdiğini de açıklasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Değirmen gitmiş....................
    0
    0
    Yanıtla
  • gri pasaport. (2 yıl önce)
    Giden kişilerin isim ve soyisimlerini ve belediyede çalışan insanlarla akrabalık ve yakınlık derecelerinide araştırıp yazarsanız iyi olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Benim ilk aklıma gelen şey şu ; acaba diyorum hangi fetö yada IŞİD yada PKK üyelerini yurt dışına kaçırdılar ve Yeşilyurt belediyesini taşeron olarak kullandılar... Milletten alınan vergilerle kimleri ihya edip kimlere hizmet ettiler....
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Çok ciddi iddialar bunlar.sayın çınar açıklama yapma sırası sizde
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Olayın derinine inilirse Malatya’da bulunan bazı4ı siyasilerin de fetö ile kirli geçmişi ortaya çıkar, ama bunu araştıracak babayiğit yok ülkede, ancak garibana söker hukuk kanun
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Malatya siyasetinde deneyim ve daha önce il genel meclis başkanlığı yapmış Naci Şavata'nın bu dönem neden Meclis başkan vekili yapılmadığı şimdi daha iyi anlaşıldı. Mehmet Çınarı'ın olası görevden alınması halinde yerine geçecek olan kişi il başkanı ile aynı ekipten olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alilllllllll (2 yıl önce)
    Kim bu adamlar 45 kişi git 2 kişi ILE dön şaka gibi aslında iyi araştırmalı altında bir capanoglu çıkarmi VallAha çıkar çünkü iktidar son deminde fırsat kollayanlar 3 4 yerden maaş alanlar denetimden uzak olanlar MILLET ZORDA
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Çok garip bir olay aradan altı ay geçmiş olmasına rağmen İç işleri bakanlığı neden bu konuda hiç bir işlem yapmamış acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Olay başından sonuna kadar tam bir tezgah Yeşilyurt belediyesini resmen zarf açacağı gibi kullanmışlar. Bu 43 kişi içinde PKK-FETO-DEAŞ gibi terör örgütü ile iltisaklı var mı acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Hepsi
    0
    0
    Yanıtla
  • çok doğru söylediniz kimler gitmiş açıklanması lazım kim bu 43 ronin
    0
    0
    Yanıtla