SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Battalgazi'deki GES'lerin Sayısını Artıracağız"

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, güneş enerjisinden faydalanmak ve Belediye iştiraklerinin enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Bulgurlu Mahallesine 7.5 milyonluk yatırım ile 1 Megavatlık Güneş Enerji Santrali (GES) kurdu.

Güneş enerjisinden faydalanmak ve başta Asfalt Plenti olmak üzere Belediye iştiraklerinin enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Bulgurlu Mahallesinde 20 bin metrekare arazi üzerinde kurulan Güneş Enerji Santrali ile 1 Megavatlık enerji üretimi sağlanacak. Etrafı çitle çevrilip 7/24 güvenlik kameraları ile takip edilen ve 9 adet İnvertör ile 2 bin 610 adet panelin kurulduğu santral alanında incelemelerde bulunan Başkan Güder, Battalgazi Belediyesinin gelecek için yaptığı en önemli çevre ve enerji yatırımlarından biri olduğunu belirtti. Başkan Güder, akıllı enerji yönetimi ve çevreye duyarlı alternatif enerji kaynaklarına yönelerek, kendini idame ettiren şehirler, projeler ve hizmetler sunmanın hayati önem taşıdığına dikkati çekti.

Bulgurlu mahallesine kurulan Güneş Enerji Santrali ile çevreye zarar vermeyen enerji ürettiklerini aktaran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Öncelikle geleceğin dünyasında en önemli konulardan birinin enerji olacağı bir dönemde, kendi enerjisini üreten bir ülke olmak adına her türlü enerji kaynaklarının mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. 2019 yılında göreve geldiğimizde Belediyemiz iştiraklerinin enerji ihtiyacını karşılamak adına verdiğimiz talimat üzerine, arkadaşlarımız 5 Megavatlık Güneş Enerji Santrali için çalışmalarına zaman kaybetmeden başladı. Çalışmalarda son noktaya gelinmiş durumda. Şuan Bulgurlu mahallemize kurmuş olduğumuz Güneş Enerji Santralleri ile 1 megavatlık enerjimizi, en kısa sürede Belediyemizin istifadelerine sunmuş olacağız. Doğal kaynaklarımızı koruyarak enerji tasarrufu yapmamız gerek. Bu çalışma ile hem Belediyemizin giderleri azalacak. Kısa süre içinde kabullerinin tamamlanması ile santralimizi faaliyete geçireceğiz. Enerji kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılması hedefiyle söz konusu projelerimizin devamını da getireceğiz. İlerleyen yıllarda Battalgazi’deki GES'lerin sayısını arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Bülten

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Turgay (4 yıl önce)
    O kadar verimli tarım arazileri ges uğruna heba ediliyor, yazıktır. Gelecek tarımdadır, ges denen sistemler verimsiz , kayalık olan yerlere yapılmalı. Belediye başkanının bu konu hakkında bir bilgisi olduğunu sanmıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Dikkat ederseniz taşlık arazi ıslah edilerek enerji santrali kurulmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Batı tarafında bulunan tepeden dolayı ikindi vaktinden sonra bu alana erken gölge düşecek, üretim diğer santrallere göre biraz daha düşük olacaktır. Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Almanya da hava sürekli kapalı ama her yerde GES var. Siz merak etmeyin tesis kurulurken gerekli ölçümler yapılmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    GES ler iyi güzel temiz enerji. Yanlız tarıma elverişsiz alanların bu iş için seçilmesi uygun olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
İşlem süresi: 0.194 saniye