SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Dip Yapısı Bilinmeyen Sulara Girilmemeli'

0
Güncellendi - 2021-05-04 01:38:00
'Dip Yapısı Bilinmeyen Sulara Girilmemeli'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, vatandaşlara boğulma vakaları konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, özellikle havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek maksadıyla baraj göletlerine ve sulama göletlerine girilmemesi ve balıkçı teknelerinde can yeleği bulundurulması konusunda uyarı yaptı.

Baraj veya gölet gibi sularda serinlemek amacıyla suya girilmesinin büyük tehlike arz ettiğini belirten İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, “Bizler itfaiye ekipleri olarak darda kalmış tüm hemşerilerimizin imdadına yetişmeye çalışıyoruz. İtfaiye Daire Başkanlığı olarak sadece yangınlara değil, trafik kazalarına, boğulmalara ve her türlü kurtarmaya müdahale ediyoruz. En güzel hizmetlerimizden biri de su altı arama kurtarma ekiplerimizin yaptığı hizmetleridir.

2020 yılında 18 boğulma vakası yaşandı maalesef.  Diğer vakaların tamamına ekiplerimiz başarı ile müdahale etti. 2021 yılında şu ana kadar 2 boğulma hadisesi yaşadık. Tabi bu olaylar inşallah bundan sonra olmaması veya en asgari olmasıdır. Özellikle vatandaşlarımıza uyarıda bulunmak istiyorum. Malatya’nın birçok yerinde göletler ve barajlar bulunuyor. Özellikle Karakaya Barajı Malatya’nın ciddi bir sahasını kaplıyor. Barajların dip yapısı bilinmediği ve altında nelerle karşılaşılacağı bilinmediği için kesinlikle yüzme amaçlı suya girilmemesi gerektiğini sürekli belirtiyoruz. Pandemi döneminde bir yıldan beri hafta sonu yasağının olması vakalarda biraz sıkıntıların azaldığını bizlere gösterdi. Fakat önümüzdeki günlerde kayısı hasadının başlayacağını düşünerek, dışardan gelecek kayısı işçilerinin sıcak yaz günlerinde serinlemek maksadıyla geçmiş yıllarda maalesef başımıza geldiği için hatırlatıyorum. Bahçe sahiplerinin bu konuda işçilerini uyarmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Balıkçı tekneleri ile ilgili can yelekleri konusuna da değinen Hanifi Acar, “Ayrıca bizim dikkatimizi çeken bir diğer husus ise balıkçı teknelerinde can yeleğinin bulunmamasıdır. Şuana kadar yaşanan boğulma vakalarından biri de can yeleğinin bulunmaması olayıydı. Tekne kullanan herkesin teknesinde ve bindirebileceği kapasiteye göre can yelekleri bulundurması gerekiyor. Biz bu küçük şeylere dikkat edersek, inanıyorum ki boğulma hadiselerini en aza indirebiliriz. İnşallah bundan sonra boğulma vakası olayları hiç olmaz” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatya erhan (3 yıl önce)
    Benim dikkatimi ceken olay ve cok onemli oldugunu dusundugum can kurtarma ekipleri olay yerine kac dakikada ulasiyor? Goletin hemen yaninda bir sahil guvenlik noktasi karakolu varmi? Yoksa nobet noktasi can kurtarmaya giden ekibin nerde konuclandigi? Bogulma vakalarinda ilk 5 dakika hayati onem arzederken ekipler kac dakikada olay yerine gidiyorlar? Bu konu hakkinda bilgisi olan insanlar bilgi verirse sevinirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANONĞLU (3 yıl önce)
    Fotoğrafta Orduzu pınarbaşı sulama göletinin bulunduğu noktada en çok boğulma vakaları çıkmaktadır bunun nedeni vakti zamanında o yerde bulunan kiremit ocaklarından toprak çekilmesi sonucunda oluşan ani derinlik düşüşleridir. Suda yürüyerek ilerleyen çocuklar ve yüzme bilmeyenlerin aniden suda ayaklarının boşa düşmesi ve panikleme sonucunda boğulma vakaları gelişmektedir. Sular çekilince o bölgenin belediyece dozerle eğim oluşturularak ıslahı için daha kaç can kurban vereceğiz???
    0
    0
    Yanıtla