SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Devlet Güçlü, Buraya Bir Boru mu Atamayacak?"

0
Güncellendi - 2021-05-05 21:31:04
A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Çevre yolunun geçtiği Şahnahan Mahallesinde yol nedeniyle bir kısmı yerin altına alınan kanalın iletim hattında dar borular kullanılması nedeniyle yaşanan sulama sıkıntısı çözüldü.

Şahnahan ve Suluköy sakinlerinin, mahallenin sulama suyu yükünü çeken kanalın iletim hattının sifon genişletme talebini yerinde görmek için Karayolları Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan ve DSİ Şube Müdürü Arif Tüfekçi ile birlikte bölgeye giden AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, kanalda incelemelerde bulundu.

Ziyarette konuşan Milletvekili Tüfenkci, Şahnahan, Suluköy ve Tepeköy’ün kendileri için önemli olduğunu ifade ederek “Bu anlamıyla Malatya’nın tarım havzalarından birisi olan bu bölge için sulama çok önemli. Tabi burada Kuzey Çevreyolu geçiyor. Kuzey Çevre Yolu Malatyamız için çok ama çok önemli. Yaklaşık maliyeti 580 milyonu bulacak olan Karayollarımızın en gözde projelerinden bir tanesi Kuzey Çevreyolu projesinde büyük bir ilerlemenin kaydedildiğini görüyoruz. İnşallah yıl sonunda da Sivas yoluna kadarki kısmının açılacağı ifade ediliyor. Bu Malatya trafiğini rahatlatmak için önemli. Bu noktada Suluköy başta olmak üzere Şahnahanımızın ve köyümüzün sulanması için kanalların yapılması ve bu sifonun hayata geçmesi de önemli ama sifon biraz yetersiz kalmış. Bölge Müdürümüzün hassasiyeti ile ek bir ilave ile veya başka bir çözümle burayı rahatlatacak şekilde bir çalışma yapılacak” şeklinde konuştu.

Suluköy Mahalle Muhtarı Bayram Çay ise, “Dört aydır bu problem çözülmedi. Vekilimizin yardımıyla inşallah çözüldü. Burada suların kesilmesi demek arazilerin 2- 3 gün boyunca susuz kalması demek. Devletimiz güçlüdür denizlerin altında yol geçiriyor, tüneller yapıyor, viyadükler yapıyor buraya bir boru mu atamayacak? Ben emeklerinden dolayı Arif Müdürümüze ve Vekilimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Necatin (3 yıl önce)
    Selahattin başkana söyleseydiniz ya 1000 yıllık sulama sorununu çözerdi...?
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (3 yıl önce)
    Yapılan işin kötüsü olmaz elbette, devlet garantili yollar, köprüler, tüneller, hastahaneler 35 milyar dolara yapılacakken 30-40 yıl araç garantisi, yolcu garantisi, hasta garantisi verilerek 130 milyara dolara yapılmıştır.Bugün bütün gelişmiş ülkeler halkının %50 sini aşılarken senin ülkende bu oran %12 lerde kalmıştır. Bunun nedeni de yap-işlet- devret modeli ile yapılan işlere (afet dönemlerinde bile ödeme garantisi verilmesindendir) büyük paraların döviz cinsinde ödenmesindedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • yılmaz (3 yıl önce)
    Sayın Vekilim, Devletin gücü her şeye yetiyor da siz ortada yoksunuz. Sulama birlikleri bu kurak günlerde çiftçiye ekinlerini sulamaları için bir haftadır su vermeye başladılar ekinler kuraklıktan kırıldı gitti. Diğer ekilecek ürünlerede barajdan milyonlarca lira ihale bedelleri ile yaptırdığınız bunun gibi sulama borularından suyun kafi gelmeyeceğini ekim yapmamız gerektiğini, eğer yaparsanız su olmazsa kayıplarınızı karşılamayız diye taahhütname alıyorlar. Yani diyeceğim o ki siz yaptık diyorsunuz biz sahada hiç bir şey görmüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (3 yıl önce)
    Yapılan işin kötüsü olmaz,yapanların eline sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (3 yıl önce)
    Denizler altında ki yolları,tünelleri,boğazlar üzerindeki köprüleri, iller arasındaki yolları güçlü devlet yaptıysa ; yıllardır bunları yapan müteahhitlere niçin döviz cinsinde para ödüyoruz, daha kaç yıl para ödeyeceğiz belli değil.Büyük ihtimal o boruların parasında oradaki köylülerde isteyeceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla