SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Son Kez Bakmak İstedik, Erkek Cenazesi Çıktı!"

0
Güncellendi - 2021-06-14 03:10:15
A- A+ PAYLAŞ

KOVİDDEN ÖLEN ERKEK İLE KALP KRİZİNDEN ÖLEN KADININ CENAZESİNİ MORGDA KARIŞTIRDILAR.. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Covid-19 nedeniyle vefat eden 46 yaşındaki erkeğe ait cenaze ile kalp krizi sonucu vefat eden 71 yaşındaki kadın cenazesi karıştırıldı. Skandal, normal ölen kadını yakınları cenazelerine bakmak isteyince, erkek cenaze ile karşılaşmaları üzerine ortaya çıktı.

-Kadın ve erkek cenazeleri birbirine karıştırıldı

Olay, 13 Haziran Pazar günü yaşandı. Kalp krizi sonucu vefat eden 71 yaşındaki Naciye Şentürk’ün yakınları Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek morgdan cenazelerini teslim alıp, Şehir Mezarlığı'na götürmek istediler. Morga giren cenaze sahipleri, cenazeyi tabuta koymadan önce son bir kez görmek istediler. Cenazeye bakan kadının yakınları büyük şaşkınlık yaşadılar. Tabutta erkek cenazesi ile karılaşan Naciye Şentürk’ün yakınları, durumu araştırınca, cenazelerinin covid-19’tan ölen 46 yaşındaki Bülent Özer’in cenazesi ile karıştırıldığını tespit ettiler. Cenaze sahipleri, Malatya Şehir Mezarlığında bir araya gelerek, cenazelerini değiştirdiler.

Ölen Naciye Şentürk’ün kız kardeşinin kocası olan Ramazan Gedik, Facebook hesabından olayın tüm detaylarını paylaştı.

-“Tabuta koyarken son bir kez bakmak istedik, erkek cenazesi çıktı”

Ramazan Gedik, “Akşam saatlerinde kalp krizi sonucu hayatını kayıp eden baldızım Naciye Şentürk’ün cenazesini almak için Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik. Morga gittiğimizde morg görevlisi ‘Cenazenizi alabilirsiniz’ demesi üzerine cenazeyi tabuta koymadan önce cenazeyi görmek için baktığımızda cenazenin bizim olmadığını gördük. Bunun üzerine ilgili kişilerle görüşüp, ‘Bizim cenazemiz nerede, kim aldı?’ diye sorduğumuzda; ‘Biraz önce bir kovit cenazesini sahipleri alıp gittiler.’ dediler. Malatya Şehir Mezarlığının arayıp, ‘Gelen cenazeyi yanlış almışlar’ tekrar kontrol etmelerini söylememize rağmen, ‘Hayır bu cenaze bizim cenazemiz’ demeleri üzerine biz hastanede bırakılan kovid cenazesini alıp mezarlığa getirdik. İşin çok ilginç olan tarafı bizim cenazemiz bayan bize bırakılan kovid cenazesi erkek. Sorumsuzluk had safhada.” İfadelerini kaydetti.

-“Covid-19’dan ölen kişinin cenazesine bilmeden yakından baktık”

Gedik, olayı aktarmaya şöyle devam etti:

“Kovid cenazesinin sahipleri cenazeye bakmadan almaları kovid korkusundan. Biz 4 kişi kovid cenazesi ‘Bizim cenazemiz’ diye tabutu açıp kontrol ettik. Şimdi bu sorumsuz kişilerin yüzünden bizler risk altına girmiş olduk. Sonuç olarak biz gelip cenazemiz kovit hastalarının yıkanıp hazırlandığı bölümden alıp normal cenazelerin yıkandığı bölümde işlemlerini yaptırdıktan sonra ebedi istirahatine uğurladık. Bize bırakılan erkek kovid cenazesini sahiplerine teslim ettik. Şimdi bu sorumsuz yetkililerin hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını bekliyoruz. Bu salgın hastalığın kol gezdiği süre içerisinde böyle bir hatanın nelere mal olacağını tahmin edilmesi bile çok zor. Bizim acımız bize yeterken şimdi birde bu sorumsuz kişilerin yaptığı hatalar ile uğraşıyoruz.”

Bu arada, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olayla ilgili olarak idari soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

sosyalmedya- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Fatih (3 yıl önce)
    Hastane yanıyor, birileri saçını tarıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli ALİ (3 yıl önce)
    Liyakatsız ve iş bilmez idareciler hergün bir vakası var bu hastanenin Bunlar sadece basına yansıyanlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri (3 yıl önce)
    Liyakatsızca göreve getirilenlerin her gün yeni bir skandalı ortaya çıkıyor
    0
    0
    Yanıtla