SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Güzergahtaki 25 Köprüden 7'si Tamamlandı'

0
Güncellendi - 2021-06-29 20:28:51
'Güzergahtaki 25 Köprüden 7'si Tamamlandı'
A- A+ PAYLAŞ

3 AKP MİLLETVEKİLİ ULAŞTIRMA BAKANIYLA KUZEY ÇEVRE YOLUNU DA GÖRÜŞTÜ.. AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlık binasında gerçekleşen ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ziyarette Malatya’nın ulaştırma ve altyapı alanındaki yatırım ve projelerini konuştuklarını söyledi. Çalık, Doğu Anadolu’da proje uzunluğu ve maliyeti açısından en büyük Çevreyolu Projesinden biri olan 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Çevre Yolu'nun Darende Gölbaşı kavşağından başlayıp Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bir bağlantı yolu olduğunu ve güzergah üzerinde 25 köprü ve köprülü kavşak bulunduğunu belirtti.

Milletvekili Çalık, güzergah üzerindeki 7 köprünün yapımının tamamlandığını, bölünmüş ve bağlantı yol çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, “53,5 kilometrelik Çevreyolunun tamamlanmasıyla birlikte turizm ve ticaret merkezlerine hızlı, güvenli ve konforlu trafik akışı sağlanacak. Şehir için trafik yoğunluğu ve beklemelerin ortadan kalkmasıyla araçların çevreye bıraktıkları egzoz emisyonları da önemli ölçüde azalacak” dedi.

Çalık, proje tutarı yaklaşık 538 milyon lira olan Malatya Çevreyolu için bugüne kadar imalat çalışmalarına 234 milyon lira harcandığını kaydetti.

ARAPGİR-MALATYA YOLUNUN PROJE ÇALIŞMALARINA BAŞLATILDI

Çalık, 27,6 kilometre uzunluğundaki Hekimhan Kuluncak arasındaki yolun 2019 yılı sonunda 21,9 kilometresinin tamamlandığını anımsatarak, Hekimhan batı çevreyolu dahil eksik kalan kesim için Karayolları tarafından ihale sürecine girildiğini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun talimatı üzerine Arapgir Malatya il yolunun da proje çalışmalarına başlatıldığını ve Karayolları 81.Şube Şefliği binasının Battalgazi Belediyesine devredilmesiyle ilgili sürecin devam ettiğini ifade etti. 27 kilometrelik Pütürge ayrımı-Doğanyol il yolunun yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Öznur Çalık, proje tamamlandığında mevcut yolda 3,3 kilometre kısalma olacağını, zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlanacağını söyledi.

"19 YILDA 406 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK"

Çalık, 13,3 milyon lira tutarındaki Battalgazi Kavşağı bağlantı yolu ve Hanımınçiftliği Köprüsünün yapımına başlanıldığını belirterek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2,5 milyon yolcu kapasiteli yaklaşık maliyeti 246 milyon lira olan Malatya Havalimanı yeni terminal binasının yapım çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Malatya'da 2002 yılına kadar 36 kilometre bölünmüş yol var iken, son 19 yılda 406 kilometre bölünmüş yol yapıldığını söyleyen Milletvekili Çalık, 2002 yılına kadar kentte BSK'lı yol sıfır iken, 2003-2021 yılları arasında 315 kilometre yapıldığını belirterek, “Malatya’mıza son 19 yılda yaklaşık 9 milyar lira tutarında ulaştırma ve haberleşme alanındaki yatırımdan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

AKP Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ise, Bakan Karaismailoğlu’na gerçekleştirdikleri ziyaretlerinin Malatya’nın yatırım ve projeleri açısından çok verimli geçtiğini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • FATİH (2 yıl önce)
    nedense bu yol malatyada kimse göremiyor yol şuanda tam olarak nere kadar tamamlandı bunu söyleyen yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Ayıp yazık günah bırakın artık cartı curtu Doğu ile batı arasındaki köprü olan Malatya bunları hak etmiyor Elazığ çevre yolunu yapalı kaç yıl oldu Vanı Diyarbakırı Antep, maraş çevre yolları bağlantı yolları viyadük ve köprüler hizmet veriyor Malatya içler acısı çevre yolu denilen yol şehrin göbeğinde kaldı Artık günün her saati trafik yoğunluğu var Malatyada bi viyadük yapıldı dünyada örneği yok utanç verici Şehir içine virajlı 2 alt geçit Yapıldı her gün kaza haberi geliyor Malatyaya yapılacak en büyük hizmet Kuzey ve güney çevre yolu ve yüksek hızlı tren Dede Korkut masalına döndü bir varmış bir yokmuş Artık millet usandı bıktı vaz geçti unuttu Ama vekiller durmuyor ha bire pişirip pişirip önümüze getiriyorlar Malatyanın millet vekilleri belediye başkanları üst düzey bürokratları Bari 2 ayda 3 ayda bir çıkmayın basının karşısına geldiiii geliyooorr ben bu haberleri okurken utanıyorum YA SİZLER????
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (2 yıl önce)
    Çok Özür Dilerim 19 Yılda AKP İktidarda Allah Aşkına Güney Çevre yolu Nerede,Kuzey Çevre Yolu Kutup Oldu,Hızlı Tren Bu gün geldi yarın geldi Milleti uyutmayın yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Köprüler yapılsa ne olacak ortada yol yok. İsterseniz parsel parsel açılış yapın. Önce sırası ile köprüleri, sonra yolları. Bu iktidar döneminde alıştık bir tesise birden fazla açılış yapılmasına.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Ee bebeğim eee..eeeeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Yaptığınız köprü, yol,kaldırım, park ,bahçe, mesire alanlarında çocuk sapikları,suçu yanına kâr kalan ceza yerine plaket verilen suçlular gezip cirit atıyor. Bu yol köprü hepsi sizin olsun biz yasa istiyoruz. Ahlaksızlık kol geziyor. Allah bu kadarına sabretmez.Temiz ortam istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZaferDemir (2 yıl önce)
    15 Yıldır dillendirilen,5 yıldır etüt ve uygulama projeleri hiç bitmeyen,Ankara-Sivas hızlı tren hattının devamı ( Ankara-Sivas hızlı tren hattı hizmete alınıyor, biraz uğraş verilseydi Sivas-Malatya Hızlı tren hattı da beraber hizmete alınırdı) 150-180 Kilometrelik Sivas Çetinkaya-Malatya Hızlı tren hattı yapımı niye gündeme getirilmiyor? Malatya hızlı treni hak etmiyor mu? Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı Büyükşehirlere Metro,Hafif Raylı Sistem, Tramvay yapıyor, Malatyamıza niye yapmıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sözde büyükşehir. Büyükşehirlere yapılanlar Malatya yerine Elazığa yapılıyor. Ya da sanıyom Malatya nın büyükşehir olduğunu bilmiyorlar. Hızlı tren, metro, hafif raylı sistem Malatyayı aşar. Malatyanın bunlara kavuşması için belki bir yüzyıl daha geçmesi gerekir. Boşuna ümitlenip hayal kurmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    acelesi yok nasılsa bu yüz yılda bitmez resimde poz veren üçlüye bakınca ümitler başka yüz yıla kalıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Malatya Arapgir yoluna haritadan bakıldığında daha mantıklı bir güzergahla yolun kısalacağı anlaşılıyor ama maliyet ve kolaya kaçma mantıklı olanı şu şartlarda yaptırmayacak diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    19 Yılda 7 köprü bu hesaba göre 42 yıl daha imkan versek 25 köprü tamamlanır.Maşallah üçü bir arada bakan da çikolata misali oturmuş ortaya.Vekiller gitmiş vekiller yazmış göndermiş bu bakanın sadece gülümseyerek bakanın bir açıklaması beyanatı yok mu..? ayrıca cumhurbaşkanına ve bakana teşekkür niye 19 yılda 25 köprünün yedisi yapılmış yapanda benim vergim ve param ile yapmış. Sayın vekiller benim adıma teşekkür etmeyin her yapılan yarım yamalak iş de her açıklamada de cumhurbaşkanına teşekkürler Allaha şükredin başardık yapıldı emeği geçenden Allah razı olsun demek zor mu
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (2 yıl önce)
    o zaman hedef. malatya kuzey cevre yolu için 2071 olur. Allahım sizleri korusun. 35 senedir aynı hikaye.devam
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Ak Partiye oy veren birisi olarak bu konuda sizleri çok eleştiriyorum. Tüm illerin çevre yolları tamamlanmış olmasına rağmen Türkiye de sadece Malatya da çevre yolu yok. Tam 20 yıldır yatırım programında, ancak ne hikmetse hala ortada bir icraat yok. Elazığ da ki Karayolları Bölge Müdürlüğünün şovenist yaklaşımı yüzünden doğru düzgün yatırım alamıyoruz. Ki bu bir utançtır. Devletin öz sermayesi şehir ayrımcılığı yapılarak mikro milliyetçi yöneticiler üzerinden peşkeş çekiliyor. Üzerine siyasilerin vurdumduymazlığı, Ulaştırma Bakanlığının Malatya yı yıllardır es geçmesi. Nereden tutsan elinde kalıyor.Yazık..
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel KYC (2 yıl önce)
    Acaba Sayın Milletvekilimiz K. Ahmet Çakır, Bakana köprülere kaldırımda yapalım tavsiyesinde bulundumu.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Malatya yı Arapgir Arguvana bağlayan yolu 20 km kısaltacak yol batı güzergahına alınmalıdır. Böylece 110 km olan Malatya Arapgir arası 90 km ye, 72 km olan Malatya Arguvan arası 52 km ye düşecektir. Hem ilçelerimiz merkeze yaklaştırılmış olacak, hem de yakıt sarfiyatı azalacaktır. Yapacaksanız böyle projeler yapın ki bir işe yarasın. Mevcut yolları tamir ederek bu işler olmuyor. Ufkunuzu açın biraz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    20 yılda 7 köprü yapılırsa, kacyilda 25 köprü yapılır., Buldum 71 yani 2092 yılında aciliyot
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    İnsanda utanma olur 10 yılda 7 köprü bittiği diye söylemde bulunmaz.Batıya özellikle istanbul,izmir gibi yerlere gelince otobanlar birkaç senede bitiyor bize gelince dünle yol vede onuda 20 yılda ancak bitirebilecekler. İnsan bunca yıl vekillik yapatda bir başka ilde olmayan bir eser bırakır ama ne gezer. Ben il dışinda oturuyorum malatyada olsam asla bunlara oy vetmem.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZaferDemir (2 yıl önce)
    15 Yıldır dillendirilen ve 5 Yıldır Etüt Projeleri ve Uygulama Projeleri hiç bitmeyen Sivas Çetinkaya-Malatya hızlı tren hattı yapımı ne zaman başlayacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    10 yılda 7 köprü 2071 e ne kaldı surda iki gidiş iki geliş 2071 kaldırirmi trafiği aslında boşuna israf ne gereği vardı çevre yolu olmayan tek il olarak kalmak varken.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Kuzey cevreyolu 2x2 yapiliyormus kimse cikipta demiyor ki neden 3x3 değil... yol dar yapiliyor bence duble yol gibi bisey... yapilmisken geniş yapılmalıydı... beylerderesi köprüsü de ayni sekil yapildiginda üstünde tren yolu yok diye eleştirmistim şimdi hakliligim ortaya çıkmıştır sanırım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih B. (2 yıl önce)
    Fotoğrafa 10 saniye bakınca Malatya ile ilgili bütün ümitlerin, hayallerin yok olup gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ?
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    keşke ahmet çakır belediye başkanıyken malatyaya eser bıraksaydı... öğle ezanında 5 etap tokiden malatyaya baksın bu vekiller silüetsiz ruhsuz ve çirkin eserlerini görürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok acill göz doktoruna görün a ma olmuşsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (2 yıl önce)
    Boş yapıyorlar başka da birşey yok. Malatya'ya sıra gelince ellerinde para yok
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    beylerderesine alternatif yol ne oldu. şu anda en acil yok o bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    25 köprünün 7 si tamam. 10 yıldır. Gerisinin hesabını siz yapın.
    0
    0
    Yanıtla