SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

4 İlde 27 Mart'ta Kademeli Bir Şekilde Eğitim Öğretim Başlayacak

4 İlde 27 Mart'ta Kademeli Bir Şekilde Eğitim Öğretim Başlayacak
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ın bazı ilçelerinde 27 Mart'tan itibaren kademeli şekilde eğitime başlanacağını bildirdi.

Özer, Hatay'da Genel Durum Sunum ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı.

Deprem nedeniyle 81 ilde eğitime ara verildiğini hatırlatan Özer, 20 Şubat'ta Elazığ dahil 71 ilde eğitim öğretime başlanıldığını, yaklaşık 15 milyon 242 bin öğrenciyi eğitimle buluşturduklarını söyledi.

Bakan Özer, deprem bölgesindeki 10 ilde eğitim öğretimi başlatıp hayatı normalleştirmek için mevcut hasar durumlarını göz önüne alarak illeri 3 kategoriye ayırdıklarını hatırlattı.

"77 ilimiz, ikinci dönem eğitim öğretime devam ediyor"
Birinci kategoride Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın bulunduğunu aktaran Özer, bu illerde eğitim öğretime 1 Mart'ta başladıklarını, 1 milyon 236 bin 929 öğrencinin ve öğretmenin eğitim öğretimle buluştuğunu kaydetti.

Özer, ikinci kategoride Gaziantep, Osmaniye ve Adana illerinin bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Aslında Adana ilimiz birinci kategorideydi ama daha sonra Adana ilimizi ikinci kategoriye aktarmıştık. Dolayısıyla ikinci kategoride bulunan Gaziantep, Osmaniye ve Adana illerimizde eğitim öğretimi ikinci dönem için 13 Mart tarihi itibarıyla başlattık. Bu 3 ilimizde yaklaşık 1 milyon 258 bin 719 öğrencimiz eğitime başladı. Dolayısıyla 71 ilimiz ve birinci ve ikinci kategoride bulunan 6 ilimiz, yani toplam 77 ilimiz, ikinci dönem eğitim öğretime şu an itibarıyla devam ediyor. Bu illerimizde toplam 17 milyon 737 bin 648 öğrencimiz eğitim öğretimlerini sürdürüyor. Yine bu illerden diğer illere, 71 ile isteyen öğrencilerimiz nakillerini aldırdılar. Yaklaşık 252 bin öğrencimiz ise diğer illerde eğitim öğretime arkadaşlarıyla akranlarıyla başladılar. "

Üçüncü kategoride ise 4 ilin bulunduğunu belirten Özer, bunların hasardan en fazla etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay olduğunu ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, valiler, kaymakamlar, milletvekilleri, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleriyle kapsamlı istişareler sonrası bu 4 ilde eğitimi kademeli başlatma kararı aldıklarını açıklayan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer 6 ilimizde olduğu gibi merkez ilçelerimizin tamamında değil, sağlam okul sayısı ve hayatın normal akışının artık normalleştiği ilçelerden başlamak üzere tedrici ve suhuletli bir şekilde eğitime öğretime inşallah başlayacağız. Bu kapsamda 27 Mart itibarıyla Malatya'da Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Yazıhan, Darende ve Hekimhan ilçelerimizde, Adıyaman'da Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan, Kahramanmaraş'ta sadece iki ilçemizde Andırın ve Ekinözü'nde eğitim öğretimi başlatıyoruz. Bugün bulunduğumuz Hatay ile ilgili de çok kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Valilerimiz, milletvekillerimiz AFAD başkanlarımız, il, ilçe milli eğitim müdürlerimiz, tüm ilçelerimizin kaymakamlarıyla birlikte kapsamlı değerlendirme sonucunda; Yayladağ, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerimizde 27 Mart itibarıyla eğitim öğretime başlayacağız.

Diğer illerimizde olduğu gibi, diğer illerimizde daha önceki açıklamalarımızda da çok altını çizerek ifade ettiğimiz gibi; eğitim öğretimi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından sağlam raporu verilen okullarımızda, sadece bu okullarımızda gerçekleştireceğiz."

Özer, ikili eğitim gerekmesi durumunda taşımalı eğitim süreçlerini de yöneteceklerine değinerek, "Bu dört ilimizde ismini zikretmemiş olduğumuz ilçelerde eğitim süreçlerinin başlamasını artık valiliklerimize bırakıyoruz. Valiliklerimiz, AFAD, merkezlerindeki değerlendirmeler kapsamında, hangi ilçeler artık bundan sonra 27 Mart'tan sonraki haftalarda hazırsa hem öğretmenlerimizin kalma yerleri ihtiyaçları hem öğrencilerimizin durumlarıyla ilgili gerekli her türlü önlem alarak inşallah kamuoyuyla paylaşacaklar." ifadelerini kullandı.

Özer, deprem travmasını hızlı şekilde atlatmalarına destek olmak için öğrencileri hiç yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Şu an itibarıyla bölgede 1793 çadır, konteyner ve prefabrik okulda, eğitim öğretimin kapalı olmasına rağmen çocukların eğitim öğretime devam ettiğini aktaran Özer, "Çünkü bölge için Bakanlık olarak yaklaşımımız şu; müfredata dayalı eğitimden ziyade çocuklarımızın hızlı bir şekilde bu travmayı atlatmaları ve normalleşmeleri ile özellikle psikolojik sağlamlıklarını desteklemek amacıyla çocuklarımızı hızlı bir şekilde çadırlarda, konteynerlerde, prefabrik okullarda öğretmenleriyle buluşturmaya özen gösteriyoruz. Bu özenimizi devam ettireceğiz. Yani burada zikretmemiş olduğumuz ilçelerimizde de çadırlarla konteynerlerle prefabrik okullarla her ne kadar eğitim öğretim resmi olarak başlamamış olsa da öğrencilerimize eğitim desteği vermeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

LGS ve YKS'ye hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencileriyle ilgili bir dizi kararlar aldıklarını hatırlatan Özer, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın mağduriyetlerini giderme anlamında hem ikinci dönem konularının dahil olmaması hem de bu süreçten etkilenmeden hızlı şekilde hazırlıklarına destek vermek için bölgede 734 noktada Destekleme ve Yetiştirme Kursları açtık. Yani burada hem bölgedeki öğretmenlerimizle hem de Ölçme ve Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün 81 ildeki ölçme değerlendirme merkezlerinde görev alan öğretmenlerimizi göndererek, çocuklarımızın LGS ve YKS sınavlarına hazırlanmalarıyla ilgili her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Hiçbir çocuğumuzu mağdur etmeyeceğiz. Aileleri de müsterih olsun."

Özer, çocuklara yönelik destek sayısını ve kapasitesini her geçen gün artıracaklarını dile getirerek, "İnşallah bu hafta sonuna kadar da 734 olan destek noktasını 1000'e çıkaracağız. Yani çocuklarımıza sınav anına kadar sürekli destek olup sadece akademiyle ilgili değil, aynı zamanda psikolojik sağlamlıklarıyla ilgili de rehber öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız, süreçte başlangıçta olduğu gibi aktif olarak yer almaya devam edecekler." dedi.

"Yaklaşık 40 milyar liralık yatırımı bölgeye ayırdık"
Bakan Özer, afet nedeniyle bölgedeki il yatırım programlarını revize ettiklerini belirterek, yaklaşık 40 milyar liralık yatırımı bölgeye ayırdıklarını kaydetti.

Hem mevcut yatırımlar hem de bu afet nedeniyle revize edilmesi gereken yatırımları 1-2 hafta içerisinde nihayetlendirmiş olacaklarını vurgulayan Özer, "Yine Kahramanmaraş'ta açıkladığım gibi bölgeye çelik konstrüksiyonlu prefabrik kalıcı okullar yapacağız. 500 bölgeye yeni prefabrik okul yapma kararı aldık. İnşallah bunları da hızlı şekilde bir sonraki eğitim öğretime tamamını yapmak üzere, ama nisan ayı içerisinde tedrici şekilde adım adım bunları hizmete alarak, çocuklarımızı, eğitim öğretimi desteklemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Özer, el birliğiyle bu süreçleri hızlı şekilde atlatacaklarını kaydederek, "Devletimiz her türlü imkanıyla sahada, birlik beraberlikle bu zor günlerin üstesinden inşallah geleceğiz. Tekrar geçmiş olsun ve başımız sağ olsun." sözlerini sarf etti.

Hatay, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

47 yorum yapılmış

  • Mltykrl (1 yıl önce)
    Evim Malatya merkezde ağır hasar.ilçede pazartesi günü derste olmam gerekiyor.okul çıkışı gidecek yerim yok arabada uyucam.ve benden bu psikolojiyle öğretmenlik yapmamı isteyen milli eğitim .Çoçuklara ne yararım olacak ki.... umarım bu kararı alanlar üşümüyorlardır evlerinde.bu kadar...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Sağlık çalışanı polis asker deprem gününden bu yana aynı halde bi çadırı bile depremden 12 gün sonra verdiler Özel okullar eğitime nasıl devam ediyorsa gerekirse bankta yatacaksin özellikle aldığın maaşı hak edeceksin Deprem oldu diye ek ders ücretleriniz kesilse ortalığı ayağa kaldırırdız
    %67
    %33
    Yanıtla
  • emredersiniz sayın bakanım... deprem bölgesinde görev yapan polis ve saglıkçıların %80 i başka ilde gelen insanlar..özel okullar daha eğitime bşlamadı. sıkıysa gel sen bankta yat aldıgın maaşı haket. evim ağır hasarlı okuluma 60 km uzaklıkta konteyner vermişler. iki çocugum var ben okuldayken konteyner kentte bu çocuklara kim bakacak belli değil. okula neyle gidip geleceğim belli değil.biziim istediğimiz bize biaz zaman verilmesi. bu devletin okulu elbet kapalı kalmaz. iş bekleyen binlerce ücretli öğretmen var.. yıl sonuna kadar onlarla devam edilirdi. o zamana kadar bizde sağlam bir psikolojiye ship olurduk. evlerimizi bulurduk. çocuklarımızı kreşe götürür gönül rahatlığıyla işimizi ypardık. he birde verdikleri 2-3.0000 tl lik ek derse ihtiyacımız yok alın sizin olsun gözününüze batıyorsa. klavye kahmaranı tipler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Nerede kaldı calikusundaki Feride öğretmen sanırım onun görev tanımı yapılmamıştı
    %13
    %87
    Yanıtla
  • önce sen kendi görev tanımına bak, kendi işini layıkıyla yap sonra Reşat Nuri Güntekin'den bahsedersin. Öğretmenlere akıl vermeye çalışmak moda oldu. Depremden önce biz sizin ne kadar çalıştığınızı da biliriz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kimin ne iş yaptığını biliyorsunda oradan salliyorsun
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Feride Öğretmen (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Çalıkuşunu okuyabiliyorsan hatta bu mesajı yazabiliyorsan özünde seni yetiştiren bir öğretmen var ama bu yazdıklarını öğretmenin görse ne derdi bilmiyorum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Feride öğretmenin bence siz önce görev tanimimizda deprem bölgesinde çalışmak yoktur diyenlere, aşağıdaki yorumlarda yıllardır okula gidiyorlar da ne oluyorlar diyen arkadaşlarınıza ne kadar kutsal bir meslek yaptıklarını hatırlataniz iyi olacak
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Tarih (1 yıl önce)
    Öğretmenleri bulundukları yere görevlendiririn kimse işten kaçmıyor. Geçici görevlendirmeler yapılabilir Örneğin ben Ankarada ev tuttum evim ağır hasarlı burda binlerce depremzede öğrenci var. Yapın görevlendirmemi seve seve dersime gireyim. Bu arada askerin polisin, işçinin ve sağlıkçının görev tanımı belli. Milli eğitim içinde idareciler orda zaten ki onlar da zorla idareci olmadı kendi seçimleri. Derse girmek istemeyen ya da yönetime talip olanlar idareci oldu. Kısacası bulunduğumuz meslekleri ve ait oldukları görev tanımını bizler seçtik. Şimdi vay efendim eğitim aksıyor falan demek çekememezlikten başka birşey değil. Özel okul sahipleri ve dershanelerde bastırıyor ki millet gelsin işime bakayım. Sayın müdür sende bir matematik öğretmenisin çok zoruna gidiyorsa müdürlükten istifa et asıl mesleğine dön. Barınma beslenmeyi sağlamadan hiç bir öğretmeni çağıramazsın.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Komünist (1 yıl önce)Tarih isimli kullanıcı yorumuna
    Tüm öğretmenlere tayin hakkı verilmelidir. Gittikleri yerlere değil istedikleri yerlere… Kiminin evi ağır, kiminin az hasarlı durumda; bu şekilde eğitim-öğretim yapılamaz. Az hasarlı olanlara devlet yardım etmeli ve en az 100.000₺ vermelidir. Evini yaptıramayacak durumda olan pek çok öğretmen var.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    İnsanların temel ihtiyacı olan barinma ve beslenme problemini çözmeden okulları açamazsınız. Öğrencilerin de öğretmenlerin de hasar durumuna bakılmaksızın barınma ihtiyacı giderilmeli. İçecek su yok maalesef. Bunlar olmadan normalleşmeden bahsedeceğiz.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bir bilen (1 yıl önce)
    Malatya da şu an isteyen öğrenciye koyteyner da eğitimin verildiğini ama insanların ve öğrencilerin bazılarının çok daha başka başka sorunları olduğu için gidemediğini bilemeyecek kadar cahil insanlara, okulların açılamamasının tek sorumlusunun öğretmenler olmadığını anlatmaya çalışmak çok zor çok.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mht (1 yıl önce)
    Malatyada hayatı normal zannediyorsunuz gidin bakın ben gidip merkezde mahalleleri gezdim hayalet şehir görüntüsünde okullar açılacak durumda değil şehirde kalanlar gidecek yeri olmayan yada gitmeyi istemeyenlerin dolayi şehirde okulların açılmasını doğru bulmuyorum
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Ya şu ögetmenlerin isyanına bakın hel ben çocuk larımı il dışına göndermişim ben nasıl bırakıp gelecem peki burdaki çocuklar ne olacak eğitimde gerimi kalsınlar ARKADAŞ elini taşın altına kayacaksın burdaki işçi kesimi çadırda yatıp işe gidiyorsa sende çadır da yatıp okulun başına geçeceksin yok öyle mağdur edebiyatını yapmak herkes görevin başında duracak ....
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Nasıl? (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya'da değilsin galiba ya da aklın başında değil. Nasıl bir kafa yapınız var hala anlamakta zorlanıyorum. Neyini anlamıyorsunuz, insanların evi yok, öğrenciyi konteynerde eğitim diyelim ders bitince nereye gidecekler. Öğretmenlerin tamamına yakınının evi yıkıldı. Gelse nerede kalacaklar. Basit bir örnek vereyim Oğlumun sınıfı 40 kişiydi. 32 tanesi şehirde değil artık. Konteyner sınıf açıldı dün. Gelen öğrenci sayısı 1..Korkmayın önce canları sağlama almak gerekli. Eğitim bir yere kaçmıyor. Yıllardır okula gidiyorlar da ne oluyor zaten. Hem sizler değil misiniz her fırsatta eğitim kötü diyen. Eeee. Madem eğitim kötü, bu dönemde gelmesinler güvenli olana kadar.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • İnşallah eğitimci degildirsiniz çünkü yıllardır okula gidiyorlar da ne oluyor diyecek kadar ..... İseniz vay halimize
    %50
    %50
    Yanıtla
  • "Yıllardır okula gidiyorlar da ne oluyor zaten" demiş adam. O zaman tüm okulları kapatalım. Öğretmenlere de gerek yokmuş demek ki. Saçmalamada sınır yok.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Emredersin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Depremi öğretmenler yaptı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kürşad (1 yıl önce)
    İlk yapılması gereken okulların açılmasıydı. Ekmek su gibi önemli. Öğretmenler de diğer memurlar gibi dönüşümlü çalışabilirlerdi. Dışarıdan öğretmen desteği alınabilirdi. Her öğrenci kendi okulunda çadır sınıflarda okulunda devam etmeliydi. İnsanlar okullar açılmadığından şehri terketti.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Kürşad isimli kullanıcı yorumuna
    İlk olarak sen görev al bakayım hangi psikoloji ile eğitim verip eğitim alacaksın
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ben görev alıyorum. Siz de alabilirsiniz hocam.
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Oturacak yerimiz olsa neden terk edelim ? Yer yok , ev yok.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kürşad (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Hasan hocam sen konuyu anlamamışsın zaten. İmkanı olan şehri terk etmesi en doğrusu. Şehri terk etme imkanı olmayan çocuklar için ne yapılmalı diyoruz. Konu bu.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Perişan (1 yıl önce)
    Yazıklar olsundepremin travmasini deprem bölgesinde mı atılır ben çocuğumu daha 40ı çıkmamış deprem bölgesine mı getireceğim şu anda çocukları il dışında okula yazdırmış ev tutmusum bölgede kalacak yer yok ailemi bırakıp bu zamanda eğitim mı vereceğim hangi psikoloji ile siz gerçekten normalmisiniz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Eğitim vermiyecekseniz eğitim verecek birileri bulunmalı. Siz kendi çocuklarınızı il dışına okula yazdırmışsınız. Ya il dışına gidemeyen çocuklar ne olacak. Onların eğitim hakkı yok mu?
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Abdo (1 yıl önce)
    Bu ne acele sayın bakan anladık seçim yaklaşıyor diye vatandaşa normallesiyoruz bilincini empoze ediyorsunuz da kimsenin normal bir hayatı kalmadi hangi sorunu cözdünüzde okulları açıyorsunuz vatandaş nerde vatandaşın evi nerde kimin barınma sorunu çözüldü az hasarlı diye vermissiniz sonra para vermemek için çoğu hasarsıza döndü millet korkuyor evinden siz yapılan çalışmalara guveniyormusunuz valla biz hiç güvenmiyoruz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mem (1 yıl önce)
    Hatice müdür okulların açılması hususunda sayın bakana nasıl bir brifing verdi anlamak zor. En çok yıkımı Malatya yaşadı sayın müdür ve diğer illlere göre hala çok tehlike altında gerek aşağıda Çelikhan fayı gerek Malatya gerekse Elazığ Palu fayı Malatya için hala tehlikeli. Öğretmenleri ve öğrencileri çağırırken hangi bilimsel veriler ışığında çağırıyorsunuz? Sular hala düzelmedi. Şehrin esnafları hala belirsizlik içinde. Enkaz hala yerde. Sayın bakana bu kararı aldırırken amacın günü birlik geçiştirme ve şirin görünme çabaları oluğunu düşünüyorum. Liyakata ve bilime önem verdiğinizi de düşünmüyorum çünkü deprem öncesi yapmış olduğunuz sınavsız 76.madde devşirme şube müdür/leri ataması/ları unutulmuş değil. Yapmış olduğunuz bu liyakatsız atamalar sonrası bünyenizde bulunan inşaat emlak şube müdürlüğü görevini yapıyor mu şüpheli. Sayın bakanı doğru bilgilendirin lütfen. Yıkım en çok Malatyada....Allah korusun yarın olumsuz bir şey olsa bunun hesabını nasıl verirsiniz bunu düşünün...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yeşilyurt_44 (1 yıl önce)
    Sayın bakan Malatya'da gõrev yapan õğretmenlerin yüzde doksanı il dışında.Bu öğretmenlerin barınma ihtiyacını gidermede okulları nasıl açacaksınız.Milletle dalga mı geçiyorsunuz.Malatya'da maalesef eğitim öğretim sürece depremden dolayı iyi koordine edilemedi.İmkanı olan çoluğunu çocuğunu alíp,il dışına gitti.Garibanın çocuğu da çadırda el uzatılmasını bekliyor.Eğer çadır bulabildiyse tabii.Malatya milli eğitimini liyakatsiz insanlara bırakırsanız,olacağı buydu.Allaha havale ediyorum artık.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Siz kaçıp gittiniz ama bir kısım öğrenci ve sağlık sektöründe ve güvenlikte çalışan devlet memurları halen burada bir zahmet sizlerde gelin
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Kaçıp gittiniz cümlesi alay etmektir. Adamın evi yıkılmış belki de can kaybı var. Sen çıkmış kaçıp gitmiş gibi bir cümle kurmuşsun. Öğretmenin iş tanımı ile kendi iş tanımını karıştırıp sonra bir zahmet de... diye cümleye devam etmek hangi psikolojidir? Sana o zaman şunu derler. Sen depremden önce yatarken....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt_44 (1 yıl önce)Ercan isimli kullanıcı yorumuna
    Hanımefendi,ben bir okulda idareciyim.Depremin 3. gününden beri işimin başındayım.Bugüne kadar da okuldan hiç ayrılmadım.Şunuözellikle,ayırtedebiliyor musunuz?Sağlık hizmetleri kısa vadeli,eğitim hizmetleri de uzun vadeli bir süreçtir.Depremden sonraki kısa bir süre içerisinde yaralılar,vefat edenler okula mı gelirler,yoksa hastaneye mi gelirler?Yaklaşık 45 gündür eğitim yok,bu eksiklik yoğun bir telafi eğitimiyle giderilir,fakat sağlık hizmetlerin de saniye dahi önemlidir,Siz sağlık çalışanları, hastalara şu an moralim bozuk,kalacak yerim yok,şöyle 10 gün bekleyin,biz biraz kendimize gelelim,ondan sonra kırılan ,kolunuzu,bacağınızı tedavi edelim, diyebilir misiniz?Lütfen düşünmeden,diğer meslek çalışanlarını önyargılı bir şekilde suçlamayın Daha engin düşünen sağlık çalışanlarına selam olsun...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Sağlık personeline atama hakkı verildi. Giden gitti. Kalanların da evi sağlam ya da nöbet usulü calisabiliyorlar. Hastanede uyuma imkanları oluyor. Gaye çalıştırmak ise atama verirsiniz başka illerde geçici çalıştırınız. Öğrenci listesi geldi. Bir öğrenci başına bir öğretmen düşüyor. En az bir sene öğretmene ihtiyaç yok. Geçici atama ile çalıştırabilirsiniz. Zor değil bu. Ben öğretmen değilim ama bir sağlık personeline sunulan imkan ile okuldaki imkan bir değil.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Hangi saglikciya atama hakkı verilmiste gitmiş hickimse biryere gitmedi birçoğu hastanenin yakınlarındaki çadırlarda kalıyor birde öğretmenin görev tanımı içinde deprem olunca görev yapmaz diye birşey yoktur diye düşünüyorum mümkün olan yerlere konteynır okullar kurarsın bahcesinede öğretmenlerin kalacağı çadır veya konteynır u kurarsın olur biter çocuklar depremden dolayı eğitime adapte olamasalar bile en azından Malatya'da kalan öğrencilerin psikolojilerini düzeltmiş olursun
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Benim tanıdığım 3 sağlıkçıdan sadece 1 tanesi Malatyada.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Engin (1 yıl önce)
    Depremzede öğrencilerin psikolojileri çok bozuk geçirdikleri çok büyük bir travma destek almaları gerekiyor budurumda sınava odaklanmaları çok zor oluyor bildiklerini bile unuttuklarını söylüyorlar bu öğrencilere bu sene yks sınavında ya ek puan yada durumlarına yardımcı olabilecek bir çözüm getirilse çok iyi olur diye düşünmekteyim .
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Tunc (1 yıl önce)
    Vefat eden, evi yıkılan, sakat kalan, psikolojisi bozulmuş öğrenciler ve öğretmenler var, bu ortamda herkes çocuklarını gözünün önünden ayırmıyor, şehirde tehlike saçan bir sürü yıkılmayı bekleyen binalar var, çocukların hepsi servis ile gelmiyor sonuçta, bu enkazların arasında yürüyüp okula gitmesi gerekecek, kaldı ki hijyenik bir okul ortamı da hazır değil, şebeke suyu limonata renginde akıyor, öğrenci ve öğretmenlerin barınma ihtiyacı tam anlamıyla karşılanmış değil, okulu bu şartları düzeltmeden okul açmak başka sorunlara yol açacaktır. İlla açmak istiyorlarsa uzaktan eğitime başlayabilirler, öğrencilere bir tablet verilir, çadır kentlere ücretsiz internet, evinde olanlara ücretsiz internet paketi yüklenir, öğretmenlerde hangi şehire sığınmışlar ise oradan bağlanır ve eğitimi verir. Bunu pandemi de yaptık. Ayrıca öğretmenler yatıyor , çalışmıyor gibi yorumlarda ayıptır, hep birlikte yaşadık bu depremi, aynı şey askerimiz polisimiz ve diğer çalışanlar içinde geçerlidir, kimseyi itham etmemeliyiz. Keyfi bir durum yok yani.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • vicdanlı vatandaş (1 yıl önce)
    öğretmenler 3 senedir zaten yatıyor eğitimsiz olmaz herkes okula gerekirse 3 ay tatil yapmasınlar çocuklarımız eğitim görsün
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Hadi oradan? Nedir bu öğretmen alerjiniz? Gerçek olmayan abuk subuk cümleler ile yaklaşımız. Pandemide sen yatarken öğretmenlerin hepsi çalıştı. Öğretmenin 3 ay tatili yoktur. Senin gibi işe gidip yan gelip yatmaz. Deprem sonrası da öğretmenler seve seve çalışır. Ama öğrencilerimizin güvenliği psikolojısı, güvenliği ve taşınması önemlidir. Vicdanlı insan gerçekler üzerinde konuşan insandır. 3 ay tatili var diye yalan söylemez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Herşeye rağmen Okullar açıldı Çocuğunu okula gönderdin. Bir artçı deprem oldu ve çocuğunuz yaralandı Allah korusun daha felaket bir durum oldu. O zamanda hop oturup hop kalkıp iktidarı, MEB, il mem ve okul yönetimini suclayacaksin. Siz degilmisiniz okulun her kademesinde okula öğretmene müdahale eden, aslında eğitim derdiniz yok çocuklarınız sıkılıyor siz okulu bir eğlence çocuktan biraz uzaklaşma anı olarak görüyorsunuz. Daha fazlasını yazmayayım
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Sayın bakanım zamanında rahmetli cumhurbaşkanımız ismet inönüye soruyorlar Malatya için ne yaptınız, malatyaya cumhuriyetin en başarılı öğretmenlerini gönderdim cevabını veriyor, o dönemin Malatya lisesi mezunlarının üniversite sınavlarındaki başarılarından, devlet bürokrasindeki başarılı çalışmalarında görmekteyiz, yaz aylarında il dışı ve özür grubu tayinlerinde bir çok tecrübeli öğretmenimiz malatyayı terk edecekler elbette yeni öğretmen alımıyla yerlerine atama yapılacaktır ama tecrübeli öğretmenlerin yerleri dolmayacaktır, tecrübeli öğretmenlerin yeni atanacak meslektaşlarına onların adaylık sürecinde örnek olmaları için ilimizde tutulması adına depremden çok etkilenen Malatya, Adıyaman, K. Maraş, Hatay illerimizde görev yapacak öğretmenlere deprem tazminatı adı altında ek ödeme yapılması, öğretmenlerimizin barınacakları yerlerin temin edilmesi kısacası öğretmenlerimizin kalması için teşvik edilmeleri önem arz etmektedir yoksa bizler esas yıkımı eğitimde yaşamış oluruz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sema (1 yıl önce)
    Neyin derdindesiniz? Hayat sizin için normal diye bizler için de normal mi zannediyorsunuz? Malatya'da herkes evsiz barksız. Bu insanlar nerede kalacak? Ne yiyip içecek? Hangi anne baba, çocuğunu okula gönderecek?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı n (1 yıl önce)
    Battalgazi, Yeşilyurt, Doğanşehir ve Akçadağ ne olacak şimdi, biz ailemizi şehir dışına götüremediğimiz için suçlumuyuz, çocuklarımız eğitimsiz mi kalacak, hani konteyner sınıflar,bu hiç hoş olmadı sayın bakan
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Tayfun (1 yıl önce)
    Şu öğretmenlere verilmese gereken promasyonlara noldu?Bankalar vicdanlıysa deprem bölgesindeki öğretmenlere 3-5 bakmaz 40-50 bin verir.Daha ne bekliyorlar.Eminim MEB masaya oturunca bankaların verecekleri en az 8 000 tldir Sırf bankalar rezil olmasın müdürleri kendi adsnlari diye bekletiyor.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • MEHMET (1 yıl önce)
    Akçadağ fen lisesi 10.sınıf çocuğum 27 mart'ta okul açılacak diye bekliyor. Lütfen sesimizi duyuuunnn.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Malatya da depremin ilk gününden beri askeri polisi çalışıyorda öğretmene ne olmuş memleketi bırakıp gidiyorlar.Meslek olmuş lejyoner öğretmenlik.Gerçek öğretmenleri eğitime davet ediyorum.
    %7
    %93
    Yanıtla
  • Depremden de önce o kadar çooook çalışıyodun ki gözlerimiz yaşardı. O lejyonerlik aklını kendine sakla ve kendi mesleğini layıkıyla yap.
    %93
    %7
    Yanıtla