SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Saatlik İzinde Parklara Koştular

0
Güncellendi - 2020-05-13 20:57:47
4 Saatlik İzinde Parklara Koştular
A- A+ PAYLAŞ

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 20 yaş altı gruptaki 0-14 yaş arası çocuklar, 4 saatlik izinle birlikte parklara akın etti.

Virüs ile mücadele kapsamında kontrollü normal hayata geçiş sürecinde geçtiğimiz Pazar günü 65 yaş ve üstü vatandaşlara verilen 4 saatlik sokağa çıkma izninin ardından, bugün de 0-14 yaş arası çocuklara 11.00 ile 15.00 saatleri arasında 4 saatlik izin verildi. Yaklaşık 2 ay aradan sonra dışarıya çıkan çocuklar park ve bahçelere koştu.

Parklardaki sessizlik yerini coşku ve kalabalığa bırakırken, aileleriyle dışarıya çıkan çocukların maske taktığı ve sosyal mesafe kuralına uyduğu görüldü.

Parklarda uzun süre vakit geçiren çocuklar doyasıya eğlenirken, 14-20 yaş grubu gençler ise 15 Mayıs Cuma günü 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesi şartı ile dışarıya çıkabilecek.

Bu arada, Malatya Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma izni kullanan çocuklar için müzikli etkinlik yaparak çocukları eğlendirdi.

MABESEM Ekipleri tarafından Sümerpark’ta düzenlenen etkinlikle çocuklar doyasıya eğlendi. Koronavirus dolayısıyla 4 Nisan’dan bu yana sokağa çıkma kısıtlamasına tabi tutulan 20 yaş altı içerinde 0-14 yaş grubundaki çocuklar, 4 saatlik sokağa çıkma izinlerini kullandı. Aileleriyle parklara akın eden çocukları Büyükşehir Belediyesi yalnız bırakmadı.

MABESEM ekiplerinin gitar dinletisine katılan çocuklar gönüllerince eğlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, etkinliğin bir bölümüne katılarak çocuklara Battalgazi çizgi roman kitabını hediye etti.

MABESEM ekipleri, ayrıca çocuklara çikolata ikram etti.

iha- AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Korona virüs salgını kapsamında tüm ülke genelinde sıkı tedbirler devam ederken, Malatya'da tedbirleri gevşetmişe benziyor çümkü site bahçeleri çocuk kaynıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    2,dalga koşa koşa geliyor herkes salgını kendi çapında bitirmiş bana birşey olmaz edasında
    0
    0
    Yanıtla
  • Zuhal (4 yıl önce)
    Bu nasil bir haber. Bu nasıl bir bilgilendirme. Suç sitenin degil haberi yazıp yollayanların. Bende çocuklarımla Sümer Parka gittim. Selahattin Başkan gelecek dediler. Bekle Allah bekle. Saat 3 de izin bitiyor. Beyefendi 2 buçukta geldi, fotograf çektirip gitti. Adamın derdi biz, çocuklarımız felan değil şov. Görüntü verip gitti. Neymiş gönüllerince eğlenmişler. Çocuklar Başkanı beklerken direk oldu deselerdi bari.
    0
    0
    Yanıtla
  • zavallı çocukların izinini gasp etmişsiniz,görseniz ne olur görmeseniz ne olur..
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)Zuhal isimli kullanıcı yorumuna
    Aman zaten görenlerin başı göğe erdi.Allah akıl fikir versin çok mu lazımdı çocuklarını beklettin o kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çocuklar zaten dışarıdalar site bahcesinden içeri girmiyorlarki kovid 19 site bahçesine giremediği icin rahat rahat oynayabiliyorlar ne polis nede zabıta karisabiliyor..Adamlarda iyi carteret var 3000 tl para cezası olduğunu bile bile çocuklarını dışarıya salıyı helal olsun ne diyeyim
    0
    0
    Yanıtla