SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"4 Saatlik Yol 40 Dakikaya İnecek"

0
Güncellendi - 2018-12-11 05:26:54
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Sivas-Malatya Hızlı Tren Projesinin ÇED sürecinin de başlatıldığını bildirerek, Hızlı Tren Projesinin mevcut tren hattından bağımsız olarak geliş-gidiş olmak üzere iki hat olarak projelendirildiğini ve şuanda 4 saat olan Malatya-Sivas arasındaki demiryolu yolculuğunun 40 dakikaya ineceğini kaydetti.

Milletvekili Çalık yaptığı yazılı açıklamada, Sivas-Malatya Hızlı Tren Projesine ilişkin detayları kamuoyu ile paylaştı. Sivas-Malatya Hızlı Tren Projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) aşamasına geçildiğini bildiren Çalık, buna ilişkin toplantının 19 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Milletvekili Çalık, Sivas-Malatya Hızlı Tren Projesi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “Hat güzergahı; Sivas’in, Kangal ilçesinin Çetinkaya Köyündenki İstasyonda başlayıp, Malatya sınırlarında sırasıyla Hekimhan, Yazıhan ve Battalgazi ilçelerinden geçerek Malatya’da son bulmaktadır. Güzergahın uzunluğu 132 kilometre olup,  yaklaşık 38 kilometrelik kısmı Sivas ili sınırlarında, 94 kilometrelik kısmı ise Malatya sınırlarında kalmaktadır. Söz konusu proje geliş-gidiş olmak üzere iki hat ve hızlı tren standartlarına uygun olarak, aynı zamanda hem yük, hem de yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere planlandı.” şeklindeki bilgileri paylaştı.

Çalık, mevcut demir yolunun aynen kalacağını, çünkü mevcut hatta saatte 200 kilometre hızın sağlanmasının mümkün görülmediğinin tespit edildiğini belirterek, uygulanacak olan hızlı tren projesinin mevcut hattan bağımsız olarak inşa edileceğini kaydetti.

Milletvekili Çalık, “Proje kapsamında 34 adet tünel, 17 adet viyadük, 19 adet köprü, 44 adet alt geçit ve bu alt geçitlerden 15 tanesi tarımsal alt geçit olarak planlandı.  22 adet üst geçit, 14 adet aç-kapa yapılması planlandı. Bu sayılar uygulama aşamasında değişikliğe uğrayabilecek. Proje kapsamında 4 adet istasyon bulunmaktadır. Hekimhan, Yazıhan ve Çetinkaya İstasyonu yeniden yapılacaktır. Malatya İstasyonunda ise herhangi bir çalışma yapılmayacak olup mevcut hali ile kullanılacaktır. Sivas-Malatya arasında mevcut durumda bulunan konvansiyonel hat ile ulaşım yaklaşık 4 saat sürmektedir. Sivas-Malatya Hızlı Tren Projesinin hayata geçmesiyle birlikte bu süre yaklaşık 40 dakika olacak. Güzergahta hizmet verecek olan yolcu trenleri 9 vagon ve 540 kişi kapasiteli olacak şekilde tasarlandı. Projenin uygulama projeleri, yasal prosedürleri, inşaat ihalesi gibi süreçlerin tamamlanmasından sonra inşaat süreci başlayacaktır. Hedefimiz 2023’de hızlı tren ile Malatya’yı buluşturmaktır.”bilgisini verdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

78 yorum yapılmış

  • YUNUS (5 yıl önce)
    salla salla eyt eyt eyttt size oy yok yokkk
    0
    0
    Yanıtla
  • Dogrucu (5 yıl önce)
    Yav bu reis hatırı ne oluyor anlamadım. Reis dediğinizden habersiz kuş ucmuyor. Saf olmayın derim. Reisinizin eliyle Karadeniz uçtu bütün bakan burokratlara bakın Karadenizli, din kriterse Malatyadan dindarı yok. Reise oy vermezseniz dine birsey olmaz. Dinin koruyucusu mutlak olandir.Artık bırakın reis muhabbetini kim yatirim yapıyorsa ona göre oy verin. Yarın hepimiz kaybettiklerimize uzuluruz
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)Dogrucu isimli kullanıcı yorumuna
    Ağzına sağlık üstat...
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam Allah'tan korkar. Türkiye 3.5 kat büyüdü.Memurların bu ay maaşını ödeyeceğiz diyen Başbakanlar unutuldu. O günleri hatırlamıyorsun galiba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Benli doğruyu söylemiyorsun. Yaşım 59 memur maaşını bu ay ödeyeceğiz diyen başbakan duymadım, maaş ödenmediğini de duymadım. Milleti yanıltma, üfürme. Allah'tan sen kork. Yalan söylüyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • cahillik cidden kötü bişey Allah yardımcın olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Berk Unsur (5 yıl önce)
    Konya Ankara arası 260 km ve hızlı trenle 1 saat 45 dakika sürüyor. Malatya Sivas arası 270 km ve 40 dakika olacağını soyluyorsunuz. Sizin hizli tren uçuyor galiba :))
    0
    0
    Yanıtla
  • yuxel (5 yıl önce)
    Yine seçim Yine hızlı tren,savaş uçağı helikopter, tank, yerli otomobil bunlar yıllardır söyleniyor en az bu söylem üzerine 5 kez oy verdiniz söylem aynı icraat yok çok beklersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (5 yıl önce)
    sadece gülüyorum :) bu projeyi yapmaları hayel bu güne kadar malatyaya neyi yaptılarki bunuda yapsınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    kuzey çevre yolu 2019 tamamdı.başlamadı bile,2023 nası olsa kendisi yok salla gitsin bu dediğini 2033 te bitse malatya için çok önemli bir kazanımdır.bu söylemler yorum yazan bizler için değil zaten.yorum yapamayan olduğu gibi alan insanlar için.bu insanlarda maalesef çok fazla,bizleri takan yok....
    0
    0
    Yanıtla
  • Sami pektaş (5 yıl önce)
    2023 ü boş ver bu gün bu millet enflasyon ve işsizlik umutsuzluk huzursuzluk dan kurtarın bu yönetim şekli ile 2023 hiç de iyi görünmüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (5 yıl önce)
    Sen insanların aklı ile geç dalganı Öznur hanım her seçim öncesi ısıtıp ısıtıp bir hızlı tren projesi deyip halk ile resmen dalga geçiyorsun ama bizim halkımız da bunu hak ediyor aynen devam edin biz verelim % 70 oyu siz dalga geçin bizle. Seçin yaklaşıyor hızlı terini de konuşurlar hava alanı da konuşurlar yıllardır bitmeyen çevre yolu da konuşurlar mart ayından sonra da hepsi unutulur hep böyle oldu ve böyle olmaya da devam edecek... durmak yok ÇALIK HANIM ve TAYFASINA oy verme devam.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf44 (5 yıl önce)
    Bu malatya her şeyi hak ediyor oy vermeden önce düşünecektiniz. Şimdi ağlarsınız böyle. Başımıza bunları siz getirdiniz unutmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (5 yıl önce)
    Hizli tren cok onemli bir proje Malatya sivas arasi degil Istanbul-Malatya arasi konusulmali direkt olarak
    0
    0
    Yanıtla
  • Behlüldane (5 yıl önce)
    Ağır olda mılla desinler Yahu helikopterlemi gidiyon atma sin kardeşiyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (5 yıl önce)
    Her hafta Sivas’a giden biri olarak yazıyorum 5 senedir duble yolu yapamadılar şimdi çıkmış hızlı tren diyor bu milleti ne sanıyorsun sen
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıldırım (5 yıl önce)
    Yıl 2018 bu tarihi bir yere bu tren malatyaya 15 yil sonra gelecek önce trenin geçeceği arazileri satın almak lazim
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Bu ülkede 16 yıldır Madden ve manen yapılan yatırımlar ortada iken bunları inkar eden ya kör,ya sağır,yada haindir,tek bir örnek,daha düne kadar bu ülkede bir binbaşı seçilmiş Başbakan'a küfür eder meydan okurdu,bitti mi vesayet bitti,daha eğitim,sağlıkta,ulaşımda v.s saymaya gerek yok,gözü olan görür,dili olan hakkı söyler vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaya neler yaptı neler yikti ne kadar servet yedi akp Banane erdoğan dan banane mv lerinden Bana şu şehrin anasını ağlatan chp mi bunu şöyle yeter ya kaç fabrika açtı akp kaç organize sanayi açtı akp yok Akp döneminde olan pek çok şeyin temeli de akp öncesinde atıldı ekmeğini akp yedi saçmalama Randevu Sistemi ve başörtüsü başka iyi birşey yok Kandirildikca kandirildilar ülkenin anasını aglattilar be İstanbula olan yatırıma seviniyorsun ya sen buna mustehaksin git birader o halde kütüğünu istanbula aldır orda oy kullan burda ne işin var ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Babuktulu (5 yıl önce)Nusret isimli kullanıcı yorumuna
    Nusret senin gibilere ne yapsan boş
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yaptı olum söylede bilelim ? Söylesene Allah aşkına söyle ben Yılların anaplısıyım ne yaptı kardeş? Tabiat parkını turgut özal yaptı kernegi chp yaptı fabrikalar 70 döneminde açıldı havalimanı 90 larda açıldı akp geldi malatyaya ne yaptı kaldırım mühendisliği olanı bitirme başka saray dikme olan güzelim stadı tarihi restore etmek yerine yıkmak inönü üniversitesini itibarını bitirmek için olan en başarılı bölümü inönüden alıp turgut özal üniversitesi deme sözde üniversite kurma yahu 1000 vaadi vardı akp nin malatyada 5 tanesi gerçekleşmedi mübarek budamı yalan hadi teleferik 16 senedir bekliyoruz nerde bu teleferik yok 60 yıl önce la 60 yıl oldu trambüsü avrupa terketti 60 yıl koca koca kolonlar ne kadar boş duruyor farkında değilmisin Yahu get chp ye ver demiyom gardaş belediyede adam gibi isme var Anla ya.... Bak mhp de feridun şinasi kazancıoglu vardı onu seçseydi malatya sana net söyleyem mersin bile gıptayla bakardı bu şehre eskişehir akp deyken eskiydi :) yılmaz büyükerşene geçti kent parktan masal kalesinden restorasyondan kentsel dönüsümden yapay sahilden yapay denizden bir sürü turizm beldelerinden tramvaydan tut teleferiğine kadar pek çok hizmet gördü ? Akp de belediyeci sayısı azdır çogunlugu maleseft yan gel yat politikasında selehattin gürkanda maleseft öyle 10 yıldır br dediğ dediğini tutmuyor battalgazi belediye başkanıydı ne yaptı ? yeşil kuşak mı hani nerde ? cezmi kartayı ordan kaldıracak bir babayiğit yok gardaşım nerde _ ben 300 yıldır malatyadayım beyliğimde aşiretimde belli gardaş doğudan göçme insanlar kalkıp malatya da oy kullanırsa tabi ki malatya bu hallere gelir !
    0
    0
    Yanıtla
  • yavaş yavaş yerler yaş, düşmeyesin. kernek'i chp mi yaptı? münir erkal olmasın o.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yapılan şeyleri söyle önceden olan şeyler güzel olan ne varsa yıkıldı yerine beton yapıldı şu koca şehrin hastanesi elinden alındı şu koca şehrin utanmasalar üniversitesini adı inönü diye yıkacaklar şu koca şehrin güzelim çöşnüğü b.k götürüyor bir tane üst geçit yapmaz mı insan oraya varsa yoksa yeşilyurt bir tane şu battalgazinin avm si olmaz mı şu battalgaziye bir yatırımı özal dönemi bir de ecevit dönemi yapıldı başkası yok senden eskidir benim bu şehirde tarihim aslanım geç yani geç hele istanbulu beğeniyorsan get orda oyunu kullan burda değil bu vekil seçimi değil belediye seçimi ben güzel bir şehirde yaşamak istiyorum kaldırım mühendisi akp gitsin istiyorum malatyadan şu malatya azıcık adam gibi hizmet görsün sümer eskisi gibi olsun kafeteryalar kaldırılsın şu malatya eski güzelliğine dönsün aslandan şelaler olsun :=16 senedir bir üst geçit bir adam gibi meydan yapılmadı şu şehre kışla caddesi cezmi kartay bu dönemde bu kadar bozuldu bu kadar boş bir yapılaşma olabilir mi akp öncesi çöşnük hazine bostanbaşı ormanlıktı dağın başıydı şimdi çöşnük dağın başı dağın başı bostanbaşı hazine ne varsa oraya ne varsa oraya yalan mı bölek şehri battalgazililer battalgazi şehrinde yeşilyurtlu yeşilyurtlu şehrinde yaşasın ben vergimin artık oraya gitmesini istemiyorum bu benim vatandaşlık hakkım ben bu belediye başkanlarını istemiyorum kardeşim anladın ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin efendi çıkar o at gözlüğünü ülke için laf söyleyen yok bu kadın resmen MALATYA HALKI ile dalga geçiyor bura da ülke için kimse bir şey yazmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)Metin isimli kullanıcı yorumuna
    Laflarını aynen sana iade ediyoruz... ! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Son üç seçimde vaatleri ve bu vaatlerin hangilerinin ne şekilde sonuçlandığını durumlarını sıralayan bir haber olsa keşke. Kendileri verdikleri sözü unutuyorlar bizim de unuttuğumuzu sanıyorlar komik
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (5 yıl önce)
    geçen seçmdede aynı proje vardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Öznur Calik Malatya icin ne faydasi var? Soruyorum?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (5 yıl önce)
    Rahmetli özal olsaydi malatya paris olurdu ozalin projeleri uzerine oturdular ama malatyaya faydasi yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (5 yıl önce)
    2019’da diyordu geçen seçim şimdi 2023’te diyor.Vay bee yine başladılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (5 yıl önce)
    Eskiden kadir inanirdi simdi kadir bile inanmaz size
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Atış serbest. Allah rızası için habere yazılan yorumları okusanız belki adam olursunuz. Yaptıklarınızı ve yapamadıklarınızı hatta yaptırtmadıklarınızı görecek göz yok sizlerde. Yorumlarda yazılanlara katılıyorum. Ama litfen havaalanından gelirken şu beydağına yaptıklarınıza bakın ya Allah rızası için bu ihanetin dünyada başka örneği varmı acaba. Sırf güney çevre yolu yapılmasın diye diktiniz binaları yediniz rantı. Mahvettiniz güzelim Malatyayı. Haberle ilgili olarak Malatya Sİvas hızlı tren olmaz. Çünkü coğrafya buna izin vermez. Maliyet kurtarmaz. İnsanları kandırmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Dilin kemiği yok ..değil 2023.. 2033 te bile gelmez yani torunlarımız görür ..hayal satmak güzeldir tatlıdır karlıdır...çetinkaya ya 40 dk. Haber yanlış yazılmış çetinkaya sivas ın yarısı erzincan a hızlı tren gideceğinden bağlantı noktası..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit Var (5 yıl önce)
    Tamamen Vitrine Oynuyorlar.Malatya Millet Vekilleri Olarak Gerçekten İş Yapmış Olsanız,Çevreyolu Yapımı Durdu,Şeker Fabrikasının Yerini Berbat Ettiniz,Yapılan İşlerde Hatalı Yanlıştır.Bir AKP li Olaraktan Sizden Utanıyorum.Başkana Hiç Yakışmadığınız Gibi,Malatya’yada Zarar Veriyorsunuz...Editör Sanada Selam Olsun,Lütfen Yazımı Kırpmadan Yayınlarsan Sevinirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • SELÇUK (5 yıl önce)
    Öznur hanım gelip organize sanayide üç beş çalışan fabrikayı gezip basına demeç veriyorsunuz.Organize sanayide kapanan onlarca fabrikanın önünden geçiyorsunuz.Hızlı trenmiş.Milletin tek derdi bumu şimdi?Malatya ekonomisi bitik.Kepenkler tek tek indiriliyor.Bankalar haciz peşinde.Bizzat şahit oldum bazı aileler tek çocukları ile evlerini birleştirip doğal gaz, elektrik faturalarından kurtulmaya çalışıyor.Siz 3.Köprü, 3.Havaalanı, otoban, Millet kıraathanesi aça durun burada millet iş yeri kapata dursun.Malatya insanı zekidir.Malatya seçmenini cepte görmeyin.Aynı hatayı ANAP yaptı aldı dersini. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Secim.yaklasti vatlar.bol.keseden.atmaya.basladi. 20.yildan.beri.bitmis.olan.vagon.fabrikasini. Isletmeye.acamayanlar.hizli.tren.projedini. bitireceklermis.malatya.halki.uyandi
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbet (5 yıl önce)
    Bende şunu merak ediyorum bir malatyalı olarak ben ankaraya gitmek için neden sivasa gidiyorum kardeşim yapaaniza malatya kayseri arasina ordan baglanin ankara hattina neden önce kuzeye gidiyoruz acaba teknik bir sebebi varmiki?
    0
    0
    Yanıtla
  • O dönem bakan Erzincanlı, müsteşarı Sivaslıydı. Bizde de milletvekili olmayınca böyle oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (5 yıl önce)
    Te hoy..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Bu proje ne bizim nede bu anlatanların ömrü görmeye yeter sadece siyasi söylem 20 yıllık vagon fabrikası çöp
    0
    0
    Yanıtla
  • reis44 (5 yıl önce)
    Ziyaaa Ziyaaa. Yavaş gel yavaş. İnsanlarla hala dalga geçiyorlar. Sayenizde Malatyamıza gelen hizmetler... 1. Güney Çevreyolu 2. Kuzey Çevreyolu 3. Sivil Havaalanı 4. Devlet Hastanesi 5. Malatya Arena Stadı(Gidin de stad görün ama özel arabayla kapıya kadar değil otoparktan gelin. Yol bile yok ya.) Keşke RecepTayyip Erdoğan şu insanların sesini bir duyabilse. Sadece sizi dinlediği için buralar güllük gülistanlık görünüyor. Reis Malatyayı bitirdiler Reis. Senin hatırın olmasa bir oy bile çıkmaz. İnsanlar artık hizmetleri beklemez oldu. Siz gidin hdp lilere ev yapın hastane havaalanı yapın ki oy versinler. Çok beklersiniz. Malatyaya yatırım yapmayın nasıl olsa buranın oyları garanti. Allah yüzünüze baktı ki Selahattin Gürkan gösterildi yoksa hepiniz bitmiştiniz. Malatyalıları çok üzdünüz çokkk....
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöpçü (5 yıl önce)reis44 isimli kullanıcı yorumuna
    Selahattin uzaydanmı geldi.Battalgazi ye ne yaptı,şehrin veya battalgazi nin en güzel yeri olacak alana bir beton yığını dikti,başka ne yaptı.unutmadan söyliyeyim,ağaçlar üşümesin diye,elbise,insanlar yağmur yemesin diye şemsiye.Bide bu çıkmış selahattin olmasaydı.Oldu oldu Gelecek yıllarda çöp oldu.Süpürmekte yine bize kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • kernekli (5 yıl önce)
    malatya merkezden havalimanına ulaşım yok önce büyükşehir belediyesi oraya otobüs seferleri düzenlesin
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet özdemir (5 yıl önce)kernekli isimli kullanıcı yorumuna
    arkadaşım çok güzel konuya değinmiş hava alanına ulaşım yolu bile yok gidin diyarbakıra adamlar ne yatırım yapmış o dedığiniz yolu yapmışlar hemde alasını peki bizim malatyanın suçu ne neden cezalandırdılar hastaneyi yıktı halen yapmadılar öznur hanıma sormak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ney dedin (5 yıl önce)kernekli isimli kullanıcı yorumuna
    Seni duyan da her yarim saatte uçak kalkiyor sanır havas gidiyor ya daha ne istiyorsun hem sen uçağa bile binmemissindir
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (5 yıl önce)
    Sizler değilde reise oy vereceğiz bunları da söylemeseniz iyi olur çünkü şu an biraz zor görünüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    20 yīldīr yapilmayan kuzey cevreyolundan bu projenin nasil 2023 te tamamlanacagini hep birlikte düșünelim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Uveys El Karani (5 yıl önce)
    Ankara-Malatya Mavi Treni'nin sefere tekrar başlamasını istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle haklısınız, Mavi treni istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (5 yıl önce)
    Sen çok biliyon istedikleri zaman hemen yapıyorlar formalitelere uyuluyor hep sanki. Sevgilerimle
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (5 yıl önce)
    Hepinize bakiyorumda yok aynı dümen yok aynı vaatler bırakın kardeşim herkes isini yapsin siz yatın kalkin önce halinize sukretmeyi bilin sivas bize lazım olmaya bilir ama lazım olan kisiler vardir illaki işte herzaman kendimizi cikarimizi dusunduyumuz için kaybediyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Reis (5 yıl önce)
    Şu an mevcut yapılan bütün projeler ödenek nedeniyle durmuşken yeni projeler askıya alınmışken sayın vekilim seçim öncesi bir kez biz malatyanin iyi niyeti hedef alınıyor siz bile samimimisiniz acaba :) önceden verilen çoook vaadler unutulmuşken akçadağ mermer maden projeleri seramik fabrikaları ne olacağı belli olmayan vagon yada ne yapılacağı belli olmayan atıl durumda olan binalar yaw biz malatya olarak sizi ihya ettik zaten yapmayacağınız şeyleri söyleyip dalga geçmeyin lütfen :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz44 (5 yıl önce)
    Seçim yaklaştı vaatl kar sıralamaya başlandı Battalgazi devlet hastanesi 5 yıldır yapılmadı her seçimde dendi 2017 temmuzda temel atılıyordu sorna 2018 ilk çeyreğin oldu sahada 2019 geldi halen temel atılacak boş vaatlera karnım tok martda oy beklemeyin bende hiç bir siyasi Parti'ye oy vermeyeceğim asgari ücret ortada insanlarla matrak geçiyor lar
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    seçim yaklaştıkça aynı şeyler ısıtılıp ısıtılıp önümüze getiriliyor.elde bitmiş ne var
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahıs (5 yıl önce)
    SEÇİMİN YAKLAŞTIĞININ HABERCİSİ yer mi artık Malatya emin değilim...
    0
    0
    Yanıtla
  • ATTİLA (5 yıl önce)
    ELBET SİZİN NELER YAPMADIKLARINIZI ERDOĞANA ANLATACAKLAR O ZAMAN GİDECEKSİNİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • M.K. (5 yıl önce)
    şöyle bir şey var, belki son 5-10 seçim veya daha fazla bir süredir sürekli olarak bu hızlı tren vahadi ile bu şehirle dalga geçiliyor. Her seçim döneminde ha yapıldı ha yapılacak derken, ya ödenek ayrılacak ya proje onaylanmadı yada benzer durumlar üzerinden bu şehirden oy toplandı,ancak icraat yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alis44 (5 yıl önce)
    Tranbüssü doğanşehir akçadağ havalimanı malatya kaleye bağlayın üretimde ticaret de iyi olur malatya daki hastanede okulda camilerde rahatlar yahu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Hızlı tren gündeme geldiğine göree seçim yaklaşmış demektir. Bunu ezberledik artık başka vaatler bekliyoruz değişik, sıradışı az da heyecanlı ???
    0
    0
    Yanıtla
  • alpay (5 yıl önce)
    Sivas hızlı tren hattına bir çivi çakılmamışken Malatya ya gelmesi hayal...ayrica hizlandirilmis tren deseydiniz belki hiz bizde inanırdık.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)
    Yine bir seçim öncesi O Bana Dediki Ben Ona Dedimki Oda Bana Dediki... ??? Yemiyoruz artık yemioreeee
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (5 yıl önce)
    132 km lik yol beş yılda bitirilecekmiş.AYIP YA HUU ,eski Türkiye'dönüş var galiba.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Secim yaklaştıkça sayin vekil Öznur Hanımın aklına Malatya ve Malatyalı geliyo. Normal şartlarda ararsın ulaşamazsın bir işin düşse yapılmaz. Reisin sizi Malatya gündemin düşürmesi için Akp oy vermeyeceğim. Malatyada Akp oy oranının düşmesinin tüm sorumluluğu mevcut vekillerdir. Yeter soz milletin. Malatyalı yapılanları asla unutmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (5 yıl önce)
    Malatya Sivas arası zaten arabayla 2 saat O kadar gerekli mi malatyanin sivasa bağlanması
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş sen nasıl Sivas'a Malatya 2 saatte gelebiliyorsun. Saatte 200 km ile mi geliyorsun. Ben o yolu 4 sene kullandım hiç 2 saatte gelip gidemedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    2.15 dk da yavaş giderek gittik :) ayrıca gerekliliğini öğrenciler içinde düşünün evet gerekiyo otobüs lere 40 ltl verip 4 saatte gidiyoruz tren saatleri çok geç oluyor diye o yüzden bizce gerekli
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (5 yıl önce)
    Reisin icraatlarinin arkasindayiz.aynen yola devam Reis
    0
    0
    Yanıtla
  • Cml (5 yıl önce)
    Yemiyor artık halk bunları sn vekil değil Selahattin Gürkan Cumhur başkanı Erdoğan ı Malatya'da aday gösteseniz nafile
    0
    0
    Yanıtla
  • Atıf (5 yıl önce)
    Battalgazi devlet hastanesi nin temeli bile atılmadı bu hızlı trende de pembe uygulaması olcakmı acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • yvz (5 yıl önce)
    Sadece Sivas'mı Istanbul Ankara hattı niye yok boş işler bunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahir (5 yıl önce)
    Artık yemiyoruz ablacığım
    0
    0
    Yanıtla
  • Şükrü (5 yıl önce)
    Öznur hanim malatyaya çalışan mavi tren seferden kaldırıldı önce mavi tren sefere başlatın hızlı treni sonra dusunsen aaaa pardon seçim vardı değilmi unutmuşum seçim yatırımı diyesim geliyor şimdi de.
    0
    0
    Yanıtla
  • Geçtiğimiz Ağustos sonu gibi en geç Eylül'de mavi tren seferleri başlayacak diyordu. Öznur hanım tabi 24 haziran seçiminden önceydi. Malatya haber sitesi haberi idi. Editör hadi şu haberin linkini yorum altına ekleyi ver. Şayet cidden Malatya için haber yapıyorsanız. Malatya'nın iyiliğini ve gelişmesi ile Malatya'lını kandırılmasını istemiyorsanız.
    0
    0
    Yanıtla
  • remzi (5 yıl önce)
    buda battalgazı devlet hastanesi gibi olur yakında 15 temmuzda temeli atılacaktı çöşnükde konuşmasında hayırlı uğurlu olsun demişti ne oldu sayın vekil
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    2023 de açılış olacakmış ... Milleti uyutmaya devam..
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    Her seçim zamanı sivas 40 dk ya,ankara 2 saate iniyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert44 (5 yıl önce)
    Secimin yaklastigi simdi belli oldu.kac yil once de secim oncesi ihale surecindeydi.Sivas hattini ne yapalim.onemli olan Ankara ve Adana Hatti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Aydın (5 yıl önce)Mert44 isimli kullanıcı yorumuna
    Bu isleri belliki çok bilmiyorsunuz çünkü bu tür projeler hat güzergahları ÇED raporları hat güzergahları kamusallastirilmasi toprak sahibi belediye ve şahısların suurlandurmalar ile yapıldığı en önemlisi hat güzergahları da deprem yönetmeliğine uygun raporların alınması kaldığı fizibilitesi yapılması dahi en az üç yıl sürebileceği ronovasyin yapılacak olanların izinlerin alınması vs vs bir sürü kalem işleri var ama çok güzel bir proje zaten anaç İst ve Ankara hattını kısaltmak kisaltirkende lastik tekerlekli kara araçların mağdur edilmemesi var alternatif olarak yapılan bir proje geç oldu ama ülkemizin gücü belli bundan sonraki süreç Akdeniz'e olan bağlantıların yapılması daha kolay çünkü arazi olarak çok ve kısa sürede tamamlanır önemli olan zoru başarmaktir.. sevgilerimle
    0
    0
    Yanıtla