SON DAKİKA
SON DEPREMLER

40 Gün Oldu, İhale Sonuçlanmadı

0
Güncellendi - 2021-09-07 15:47:57
40 Gün Oldu, İhale Sonuçlanmadı
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı – Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından,  49 yıllığına kullanma hakkı ihaleye çıkarılan ve 30 Temmuz'daki ihalesine 5 taliplinin başvurduğu, 4'ünün değerlendirmeye alındığı Yeşilyurt’un İkizce Mahallesi (köyü) sınırlarında, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün arkasındaki alanda yer alan 41 bin 664 metrekare büyüklüğündeki arazi ile ilgili ihalenin sonucu halen açıklanmadı.

Daha önce bir bütün halinde özelleştirme kapsamında satışa çıkarılan, ancak satılamayınca bölünerek, küçük parsellere ayrılan arazinin 41 bin 664 metrekarelik bölümünün irtifak haklarının satışına ilişkin olarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün ilanında; taklif sunacaklar için, satış koşulları ve ihaleye kimlerin katılabileceği vs. gibi ayrıntıların yer almaması dikkat çekmişti. 41 bin 664 metrekare arazinin 49 yıllık kullanım (irtifak) hakları, 4 milyon 583 bin TL rayiç bedelle ihaleye çıkarılmıştı.

Konut hariç, eğitim, sağlık, tarım, sanayi, turizm, sosyal ve kültürel amaçlı yatırımlar için kullanılabilecek olan söz konusu yer için kimlerin başvurduğu yolunda bilgi verilmemiş, teklifler değerlendirilmek üzere bakanlığa gönderilmişti.

İhaleden bu yana yaklaşık 40 gün geçmesine karşın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesinin sürdüğü, ihale sonucunun Ankara'dan açıklanacağı öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatyalı (2 yıl önce)
    2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ilgili maddelerine göre 15 gün içerisinde idarenin ihaleyi sonuçlandırması lazım. Bu süre yerin kıymeyine göre değişmez. Malatya Milli Emlak Müdürlüğü'nde neler oluyor acaba?
    0
    0
    Yanıtla