SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşallah Güz Gibi Bitirilmesini Temenni Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2021-07-28 21:50:00
A- A+ PAYLAŞ

VALİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KERNEK'TEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ.. Kernek Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

İnceleme gezisinde açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’yı güzelleştirme anlamında, kimliğine, hafızasına ve belleğine uygun hale getirme anlamında yapılan çalışmaları hep tematik bir anlam içerisinde yürüttüklerini söyledi. Başkan Gürkan, “ Kernek'in tematik anlamda Kernek Babanın, Kernekte yer alan havuzun ve yeşilliğin korunması hatta genişletilerek görsel anlamda daha da artırılması noktasında çalışma başlattık. Ayrıca kapatılan suyun tekrar inkişaf ettirilerek yüzeye çıkarılması için gerekli çalışmalar yapıldı. Saniyede 1,5 m3 su tahliye veriyoruz. İnşallah suyumuzu havuzla buluşturup kendi cazibesi içerisinde akışı sağlanacak. Kernek'teki su güzelliğinin ve su görselliğin ortaya çıkması ve suyun aynı zamanda sulamada kanalın sürekli akması çiftçilerimize artı bir katma değer sağlayacak. Diğer bir taraftan suyun çıkarılması özellikle alt kotlarda olan Fuzuli Caddesindeki dükkânların ve evlerin bodrumlarında su çıkıyordu. Onları da tahliye ederek kanalizasyon şebekemize veriyoruz. Aynı zamanda arıtma tesisimize arıtma maliyetini de beraberinde getiriyordu ve var olan suyu yok etme durumuna getiriyorduk. Biz onun için suyun yüzeye çıkarılması, çiftçilerimizin kullanması ve Kernek alanının ortaya çıkması için yeni bir çalışmayı başlattık. Çalışmaların inşallah güz gibi bitirilmesini temenni ediyoruz. Çalışmalarımızın Malatya’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kernek Meydanı’nın şehir hafızasında önemli bir yeri olduğunu dile getiren Malatya Valisi Aydın Baruş, “İnsanların günlük yaşam kültürünün oluşmasında büyük etkisi var. Çünkü eski Malatya’yı bilenlere Malatya’nın neresi diye sorsanız ilk önce Kernek Meydanı’nı söylerler. Çünkü burası hem halkın sosyalleştiği bir yer, hem de insanların birbiriyle fikir alışverişi yapabildiği, birlikte oturup kaynaşabildiği ve ortak bir yaşam kültürü oluşturduğu bir yer. Dolayısıyla Kernek Meydanı Malatya açısından çok önemli. Yapılan çalışmaları çok önemli buluyorum. Çünkü Malatya hepimizin bildiği gibi su şehri. Yeşil Malatya olarak biliniyor. Kernek Meydanı da çok önemli su kaynaklarının olduğu bir yer. Hem bu su kaynaklarını yeryüzüne çıkarmak vatandaşlarımızın istifadesine sunmak, hem de zemin altı giden suların şehir yapılaşmasına zarar vermesini önlemek bakımından da çok önemli bir çalışma olarak görüyorum. İnşallah çok güzel bir proje olacak. Proje bittiğinde de Malatyalılar Kernek Meydanı’na gelip eski günleri yâd etmek, eski hatıraları yâd etmek için büyük bir teveccüh göstereceklerdir diye düşünüyorum. Alanda da yaşayana insanlarımıza ferah bir nefes alma imkânı sağlayacak Kernek Meydanı. İnşallah çalışmalar kısa zamanda biter. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışma Malatyalılara büyük bir hizmet olarak sunulur. Yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımızı, MASKİ Genel Müdürlüğümüzü ve sahada çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Malatyalılarda bu değere sahip çıkarlarsa yüzyıllar boyu nesillerin hafızasında kalacak bir eser olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

 

Kernek düzenlemesi maket görselleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • ali (2 yıl önce)
    her sene yıkıp yapıyorlar güzel para bırakıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • İSMAİL (2 yıl önce)
    kernek meydanı güzel bir şey ortaya çıkar ama suriyeliler dolu her parkte millet bahçesine giitim yüzde 80 suriyeli biz çalışıyoruz vakit bulup gidemiyoruz adamlar keyfi sefa peşindeler her birinde 5 çocuk sanki savaş benim ülkemde çıkmış güven ortamı düşük oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Hülya hanım bide bunu eleştireydiniz haber yaparken. Lütfen yorumları işinize geldiği gibi seçmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Görseldeki gibi olacaksa güzel olur. işin gerçeği Selahattin Başkan kendisinden önceki Sivaslı bir zatın hatasını düzeltmeye çalışıyor, o zaman aklı başında Malatyalılar kaynak suyunu betonla kapatan şahsa karşı çıkmıştı ama dinletememişti, adam bildiğini okudu ve maalesef millet haklı çıktı. Umarım suyu ve yeşili bol bir park olur, oradaki ucube restorant yerine dış tasarımı tarihi Malatya konakları gibi olan aile lokantası yapılabilir. Bu arada Sivas Caddesi ile Kanal boyunun arka tarafına düşen oto parktaki yeşillikler susuzluktan kurumuş durumda Allah rızası için hangi belediye ilgileniyorsa oraya baksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • mamoy (2 yıl önce)
    En güzel hali eski haliydi bu nedir her sene yıkıp yapıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)mamoy isimli kullanıcı yorumuna
    Para çok, müteahhit çok, rant çok. Sandıkta oy da çok. Bunların en sevdikleri. Yapmasınlarda ne yapsınlar taş mı yesinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    bu kernek meydanında bir şeyler var her belediye burayla uğraşıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    son yıllarda meydan düzenleme, cami yapma ile eşdeğer tutuluyor.resme dikkat ederseniz cami ve meydan düzenlemesi görünümü var bu meydanlara cami yapmayınız.asıl vasfını yitiriyor.camilere giden insan sayımız en fazla %1 çoğu insan ibadetini evinde yapıyor.cuma namazlarında yetmiyor derseniz.her binanın camisi olması lazım.%1 kullanım için meydanlarımızı heba etmeyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaa öyle mi? Peki heykel olsa nasıl olur
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Kernek zemininden çıkan suları kapatacağınıza çeşme yapın, kernek kanalına verin. Vatandaş içsin, sulamada kullansın. İnşallah ucube bir meydan çıkmaz ortaya.
    0
    0
    Yanıtla