SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Malatya Okul Anlamında Nefes Alacak'

0
Güncellendi - 2021-08-01 02:25:31
'Malatya Okul Anlamında Nefes Alacak'
A- A+ PAYLAŞ

45 YENİ OKUL PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR.. Malatya'da, 24 Ocak 2020'de merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki sarsıntılarda hasar gören okullar yeni sezona hazırlanırken, 45 yeni okul projesi de hayata geçiriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremler nedeniyle hasar gören okul ve yapıların yeniden eğitim öğretimin hizmetine alınması amacıyla başlattığı çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.

Bu kapsamda kentte depremlerden etkilenen 31 okul ve 4 yapının projeleri tamamlanarak, güçlendirme çalışmaları büyük oranda bitirildi.

Depremlerde ağır hasar raporu verilmesinin ardından yıkılan okullar, ihaleleri tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverlerin katkısıyla yeniden inşa edilmeye başlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, AA muhabirine, Elazığ merkezli deprem nedeniyle kentteki okul ve yapılarda hasar oluştuğunu söyledi.

Kentte köyler dahil 62 okulda depreme karşı güçlendirme ve yıkım kararı alındığını hatırlatan Kanbay, toplamda 76 okulun deprem sonrasında kente kazandırıldığını ifade etti.

- "Kent okul anlamında nefes alacak"

Bu süreçte 16 hayırseverden okul desteği aldıklarını dile getiren Kanbay, şöyle devam etti:

"Onların da yapımına başlandı. Malatya devletten yatırım konusunda ciddi destek aldı. Malatya'nın ciddi bir şekilde işini kolaylaştıracak. Kentte sınıf ortalamalarını neredeyse 25'lere düşürecek bir fiziki ortam hazırlığına gidiyoruz. İnşaatlar tamamlandığında şehirde kronik olarak görünen sorunların aşılacağını ve kentin yeniden okul anlamında nefes alacağını düşünüyoruz."

Kanbay, kentteki okullarda depremin izini sileceklerini belirterek, "Bu konuda iddialıyız. Depremin yanı sıra şehrin kronik sorunu eski binaları yıkıp yenilerini yapıyoruz. Ayrıca depreme dayanıksız olabileceğini düşündüğümüz, riske atmak istemediğimiz bütün binaları elden geçiriyoruz. Birkaç yıl sonra Malatya fiziki anlamda Türkiye'nin en iyi şehirlerinden olacak." diye konuştu.

"Telafide Ben de Varım" programı kapsamında kentte çoğu okulda aktif eğitimin devam ettiğini anlatan Kanbay, okulların açılmasının planlandığı eylüle kadar hazırlıkların tüm hızıyla sürdürüleceğini kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Bek (3 yıl önce)
    Eskimalatyada ilkokul eksik.selcuk ilkokulu yarışı başka okulda eğitim veriyor.ayrica anadili lisesi taa Ziraat okulunun orada.eskimalatyaya bir lise lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Özellikle azda olsa yapılan bazı okullar 5,6 yıl sonra dökülmeye başlıyor,kısacası sağlam yapılmıyor özellikle çevre ve şehircilik bakanlığı denetim elemanları ve milli eğitim inşaat ve emlak bölümünün kontrollerini daha sıkı yapmalarını hassaten rica ediyorum,kamunun parası israf edilmesin , aldığı işleri yanlış yapanlara kimse sahip çıkmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Battal Kanbay adamdır. Maiyetinde bulunmaktan şeref duyuyoruz. Hizmetlerine devam edecek ve Malatya'da eğitimin çıtasını daha yükseltecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    yeşilyurtta beydağı kernek tecde yusuf kenan akmercan gibi iyi okullar varken uçbağlar zafer fırat çöşnük kernek mahallelerinde birtane kaliteli okul yok herkes adres değiştirip yeşilyurttaki okullara kayıt yapıyor sabah binlerce öğrenci oralara servisle gidiyor Battalgazi resmen rezil durumda
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Malatya milli eğitimde rahmetli Yücel çuhací,sayın Mehmet Gökçen,sayın Hamza doguç, sayın Mehmet bulut dönemlerini mumla arıyoruz yukarda saydığım müdürleri bir Malatyalı olarak saygı,sevgi ve minnetle anıyorum ,aramızdan ayrılanlara rahmet,diğerlerine sağlıkli günler diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)
    İlimizde il müdür yardımcıları ve kadrolu şube müdürleri varken il ve ilçelerde fazladan normu olmayan şube müdürleri görevlendirilmesi hoş değil bir yetkili demiyormu bu ilde şu kadar sayıda müdür yardımcısı ve şube muduru olması gerekiyor bu olmayan makamlara il ve ilçelerde neden fazladan görevlendirmeler yapiliyor özellikle bakanlık yetkililerine duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (3 yıl önce)
    şehir merkezinde ortaokul bile yok..istasyonda bi ortaokulumuz yok lise yok...okul yerine top sahasi yapılıyo bu nasil bir zihniyet.
    0
    0
    Yanıtla
  • İnönü mahallesi sakinleri. (3 yıl önce)bulent isimli kullanıcı yorumuna
    İnönü mahallesinde Mehmet Emin Bitlis ilkokulu dışında en azından bir ortaokul yapılması gerekiyor,öğrencilerimizi Yeşiltepe köprüsü babuktu mahallemizdeki ortaokula servisle göndermek zorunda kalıyoruz okul için ayrılmış alana basket sahası yapılıyor öncelik okulunmu olmalıydı yoksa basket sahasininmi lütfen duyun sesimizi diyorum,yapılan okulların çoğu depremde zarar gören okullardir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Bu kişisel başarı değil deprem sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapılan projeleridir. Malatya ve Elazığ depreminden sonra projelendirilmiştir. Elazığ ilinde şu an 34 okul 1 öğrenci pansiyonu 1 öğretmenevi 2 spor salonu 1 öğrenci pansiyonu 4 ilçeye 40 öğretmen lojmanı yapılacaktır. Bunları il müdürleri değil deprem sonrası bakanlık yapıyor. İl müdürümüz normu olmamasına rağmen şube müdürleri görevlendirmesi yaparak devlete ekstra yük çıkartmış, atanmış şube müdürleri değil, valilik tarafından görevlendirilen şube müdürlüğü sınavını kazanamamış kişileri şube müdürü olarak görevlendirip çalıştırmaktadır. Atanmış şube müdürleri ise yetkisiz, etkisiz ve küstürülmüş biçimde görevlerinin başında beklemektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Mevcut kadrolu müdür yardımcıları ve şube müdürlerine hak veriyorum olmayan kadrolara okul müdürleri ve müdür yardimcilarini şube müdürü olarak gorevlendir sonrada kadrolu müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin kirilmadigini kim bana söyleyebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (3 yıl önce)
    Anlamadığım husus niye eskiden 2019 yılından bitirilmiş Muhammet İkbal ihl ve Niyazi Mısri Sosyal Bilimler in resimleri var. Onlar depremden önce açılan okullar değil mi.
    0
    0
    Yanıtla