SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnsanları Zombiye Dönüştürüyor, Büyük Tehdit'

0
Güncellendi - 2021-08-25 16:26:43
'İnsanları Zombiye Dönüştürüyor, Büyük Tehdit'
A- A+ PAYLAŞ

SEDAT PEKER DE 'YAYGINLAŞTIRILDIĞINA' DİKKAT ÇEKMİŞTİ.. E.AMİRALDEN FETÖ VE 3K UYARISI.. METAMFETAMİN İRAN'DAN SOKULUYOR.. Malatya'da da polisin çok sık ele geçirdiği Metamfetamin adlı madde, Emniyet raporlarında 'dönemin en büyük tehdidi' olarak nitelendiriliyor. Türkiye'de gençlik için büyük tehlike oluşturan bu maddeye, geçtiğimiz günlerde Suç Örgütü Lideri olduğu öne sürülen Sedat Peker de dikkat çekerek, 'merhamet duygusunu tamamen ortadan kaldırdığını' söylediği bu maddeyle ilgili mücadelenin artırılması gerektiğine dikkat çekmişti.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekiplerinin de sık sık çeşitli miktarlarda ele geçirdiği metamfetaminin, asayiş olaylarının artmasında önemli bir payı bulunduğu değerlendirilirken, bu maddeyle ilgili Emniyet değerlendirmeleri ve Sedat Peker'in buna ilişkin uyarıları, odatv4.com'da 'BÜYÜK TEHDİT' başlıklı habere konu olmuştu.

odatv4.com'un söz konusu haberi şöyleydi:

"Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, geçtiğimiz günlerde Altındağ yaşanan olaylarla ilgili metamfetamin adlı uyuşturucuyu işaret etti.

PEKER NE DEDİ

Peker'in "Met denen uyuşturucuyu alanlar adeta zombiye dönüşmekteler. Korku denen şey beyinlerinden çıkmakta, merhamet ise tamamen ortadan kalkmaktadır. Devlet görevlilerinin neredeyse satışı serbest olan bu uyuşturucu türünün hızlı bir şekilde üzerine gitmeleri gerekiyor" ifadeleri gözleri bu uyuşturucuya çevirdi.

EMNİYET RAPORU

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca hazırlanan ve 2020'ye ait uyuşturucu verilerinin yer aldığı 8 Temmuz'da yayımlanan '2021 Türkiye Uyuşturucu Raporu'nda da metamfetaminlerle ilgili dikkat çeken uyarılar yer aldı.

BALKAN ROTASI

Raporda Afganistan’dan başlayarak İran, Türkiye ve Balkan ülkeleri üzerinden Orta ve Batı Avrupa’ya ulaşan Balkan rotasının; Afganistan ve İran kaynaklı metamfetamin kaçakçılığında da kullanılmaya başlandığı belirtildi.

Yine, İran ve Afganistan’da son dönemlerde metamfetamin imalatı ve kaçakçılığındaki artışların; suç gruplarının eroin yerine metamfetamin üretimine yoğunlaştırdığının altı çizildi.

"Kristal met", "ice" ya da "shabu" olarak da adlandırılan metamfetamin yapımında kullanılan asetik anhidrit yakalamalarında hedefin İran, Afganistan ve Kuzey Irak olduğu vurgulandı.

BÖLGEDE SORUN

Afganistan'daki artışın bölge ülkeleri ve dünyayı tehdit ettiğini kaydeden Emniyet şöyle devam etti:

"2014 yılından itibaren Afganistan’da görülmeye başlayan metamfetamin kaçakçılığı artışı 2019 yılında da devam etmiştir. Afganistan’daki metamfetamin imalatındaki bu artış bölge ülkeleri ve dünyanın geri kalan bölgeleri için başlıca bir sorun olarak ortaya çıkmıştır."

EN BÜYÜK TEHDİT

Raporda, metamfetaminin 2019 yılında 81 ile yayıldığı vurgulanarak önümüzdeki dönemin en büyük tehdidi olacağının altı çizildi. Emniyet şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde ilk defa 2009 yılında İstanbul’da İran kaynaklı bir yakalamada rastlanan metamfetamin, 2019 yılına gelindiğinde 81 ilimizin tamamının sokaklarında görülmüştür. Önümüzdeki dönemin en büyük tehdidinin bu madde olacağı düşünülmektedir."

TAM 4 KAT ARTTI

2020 yılında metamfetamin yakalama miktarının bir önceki yıla göre dört kat artış gösterdiği belirtilen raporda "Bu yakalama Cumhuriyet tarihinde ulaşılan en yüksek miktardır" denildi.

PEKER NE DEMİŞTİ?

Peker'in 13 Ağustos'taki mesajları şöyleydi:

"Dünyada met isminde bir uyuşturucu var. Esrardan ve kokainden çok daha tehlikeli. Şu an Türkiye’nin Bursa, Isparta, Antalya, Ankara, Adana, İstanbul, İzmit ve Kayseri illerinde çok yüksek oranda tüketilmekte. Hitler’in askerlerinin dayanıklılığını artırmak için yaptırmış olduğu uyarıcıdan en az 10 kat daha güçlü bir uyarıcı. Fiyatı kokainden çok ucuz olduğu ve kafası uzun olduğu için gençler tarafından çok talep ediliyor. Bu uyuşturucunun en kötü yanı, tüm uyuşturuculardan daha zararlı olması. Birkaç seneden sonra insanın vücudunu çürütüyor.

MERHAMET YOK

Bu uyuşturucunun en büyük özelliği insana enerji vermesi ve merhamet duygusunu tamamen ortadan kaldırmasıdır. Dünyadaki met üretiminin yüzde 40’ı İran’daki imalathanelerde yapılıyor. Yüzde 60’ı da Tayland ve Malezya’daki imalathanelerde yapılıyor. Bizim ülkemizde tüketilen met’in tamamı İran’dan gelmektedir. Son günlerde doğruluğu yüzde yüz olan bilgilere göre fiyatı hem ucuzlamış, hem de neredeyse bir tane alana bir tane de eşantiyon veriliyor hale gelmiştir. Bunun bence hiçbir mantığı yok.

DURUM ÇOK CİDDİ

Benim kafamda beliren tek düşünce bu uyarıcının kullanılması çoğaltılarak ülkemizde yapılmak istenen sokak hareketlerinde bu maddeleri de kullananların kullanılmak istenebileceğidir. İlk okunduğunda size saçma gelebilir ancak bu çok ciddi bir durumdur. Met denen uyuşturucuyu alanlar adeta zombiye dönüşmekteler. Korku denen şey beyinlerinden çıkmakta, merhamet ise tamamen ortadan kalkmaktadır. Devlet görevlilerinin neredeyse satışı serbest olan bu uyuşturucu türünün hızlı bir şekilde üzerine gitmeleri gerekiyor. Daha önce de söylediğim gibi, halkı tahrik etmek için çok daha büyük provokasyonlar yapacaklar.

OLAYLARDAN KAÇININ

Bize düşen, mülteciler tarafından haksızlığa uğrayan kızlarımızı, gençlerimizi meşru müdafaa hakkımızı kullanarak korumaktır. Ancak yağma tarzı ya da toplumsal olaylardan da mutlaka kaçınmaktır. Kimsenin ekmeğine yağ sürmemeliyiz kardeşlerim. Akıllı olan, düşmanının planına safça davranarak asla hizmet etmez."

odatv4.com'daki habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

gozlerden-kacan-detaypeker-dikkat-cekti-icisleri-ne-dedi-buyuk-tehlike

FETÖ'NÜN ÜLKE YÖNETİMİNDE ETKİLİ HALE GELMESİYLE ARTTI VE BİR UYARI..

Metamfetamin maddesinin FETÖ Terör Örgütü'nün poliste, yargıda ve devletin diğer kademelerinde etkili hale gelmesiyle birlikte arttığı, Emniyet'in de bu maddenin Türkiye'deki tüketimi ile ilgili rakamlarıyla ortaya çıkarken, Sedat Peker'in, bu maddeyi kullananların sokak hareketlerinde kullanılacakları yolundaki değerlendirmelerinden sonra, Emekli Amiral Doç.Dr. Cahit Yaycı'nın FETÖ'nün "3K-(KARGAŞA, KARMAŞA VE KAOS)" ile ülkeyi yeniden ele geçirebileceğine ilişkin yorumları dikkat çekti.

Yeni Çağ Gazetesi, Yaycı'nın Yeni Akit Gazetesi'ne yaptığı değerlendirmelerini şöyle haberleştirdi:

"TÜRKDEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, Twitter’da örgütlenen FETÖ’cü teröristlerin ‘FETÖ nefret söylemidir’ kampanyası hakkında konuştu. Yaycı, “FETÖ terör örgütü ‘kargaşa, karmaşa ve kaos’ yani (Üç K) ortamından istifade ile 15 Temmuz benzeri olmasa dahi, bir şekilde oluşacak ‘Üç K’ ile devletin yönetimini yine sistematik şekilde ele geçirebilir. Bu konuda mutlaka uyanık ve tetikte olmamız gerekmektedir.” uyarısında bulundu.

Yeni Akit gazetesine konuşan TÜRKDEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, bütün devlet yönetimini uyardı.

Terör örgütü FETÖ’nün Türkiye’ye karşı sinsice planlarına devam ettiğine dikkat çeken Cihat Yaycı, şunları söyledi:

“Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Türkiye’nin başına gelmiş en büyük tehlikelerden bir tanesidir. Ve bu tehlike maalesef hala devam etmektedir. Bugün sosyal medyada açılmış olan #FetöNefretSöylemidir etiketi de bu riskin boyutunu ve riskin hala tam anlamıyla mevcut olduğunu bize anlatmaktadır.”

3K NEDİR?

“FETÖ ne yapmaya çalışıyor?” sorusunu yanıtlayan Cihat Yaycı Paşa, “OHAL kaldırıldıktan sonra maalesef Emniyet’in, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ve Savcılıkların çalışması kapsamında; Silahlı Kuvvetler, Emniyet ve Adalet Bakanlığı dışında kayda değer bir FETÖCÜ ihracı gerçekleşmemiştir. Bakanlıklarda, Akademide, Yüksek Öğretim Kurumu kapsamında FETÖCÜlerin mevcut durumda kadrolarını muhafaza ettiklerini söylemek yanlış olmayacaktır. Devlette kadrolarını muhafaza eden bu örgüt yine aynı şekilde kısa zaman sonra tekrar devleti ele geçirebilecektir.

Örgüt ‘KARGAŞA, KARMAŞA ve KAOS’(Üç K) ortamından istifade ile 15 Temmuz benzeri olmasa dahi, bir şekilde oluşacak ‘Üç K’ ile devletin yönetimini yine sistematik şekilde ele geçirebilir. Bu konuda mutlaka uyanık ve tetikte olmamız gerekmektedir.” uyarısında bulundu.

odatv4.com- malatyahaber.com- Yeniçağ Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mustafa (2 yıl önce)
    Aksam 9 - 10 dan sonra Cezmi kartay her köşe bası satıcı dolu. Hanların içi komple kaynıyor. Adam cigköfte adı altında hersey pazarlıyor. Bunu emniyet biliyor ama maalesef denetim sıfır. Koymus asagı bir polis arabası. Yukarıda herkes yine aynı devam....
    0
    0
    Yanıtla
  • Şorikli yaşar (2 yıl önce)
    uyuşturucu istemiyoruz açık ve net.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Afganistan da havaalanının kontrolünü alalım diye niye bu kadar iştahlayız sanıyorsunuz? Met denen illetin çıkış yeri Afganistan. E artık varın gerisini siz düşünün...
    0
    0
    Yanıtla
  • BANAZILI (2 yıl önce)Cihan isimli kullanıcı yorumuna
    Bu yoruma sadece güldüm:))
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu gün gülersin ama yarin ağlarsın cihan arkadaş gülünecek değil düşünlecek bir yorum yazmış Sizi anlıyorum siyasi değil normal bir gözle bakılmalı O madde çok çoj tehlikeli kullanan bir kişiyi 10 polis hakim olamaz polisinde vurma yetkisi yok nasıl konturol sağlanacak bu tehlike herkesein karsisına çıkabilir çok büyük bir tehlikeden söz ediyor
    0
    0
    Yanıtla