SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zorlu Süreci Hep Beraber Aşacağız"

0
Güncellendi - 2021-09-03 13:06:55
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi'ni ziyaret etti, Battalgazi'de AKP'nin grup meclisi toplantısına ve AKP Malatya İl Gençlik Kolları'nın düzenlediği STK temsilcileriyle buluşmaya katıldı.

HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ülkenin salgının yanı sıra deprem, yangın ve sel felaketleriyle karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “İnşallah bugünler bize, milletimize, ülkemize, devletimize ve tüm dünyaya kardeşlik ve huzur getirir. Yaşamış olduğumuz zorluklar ortada; pandemi çok ciddi bir hastalık dönemiydi. Malatya’mızda rengini maviye döndürdü” dedi.

Milletvekili Çalık, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve partililerle birlikte Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi Başkanı Hasan Meşeli, AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Meşeli, “Hizmetlerini takdir, şükran ve sevgiyle anıyoruz” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise belediye olarak Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi’nin de bulunduğu Şeyhbayram Mahallesi’nde kaldırım, yol ve çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kendilerine bu noktada destek veren Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi Başkanı Hasan Meşeli’ye teşekkür etti.

Milletvekili Öznur Çalık ise, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi Başkanı Hasan Meşeli’nin Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen aşure etkinliğinde şehrin dinamiklerini bir araya getirdiğini belirtti.

Meşeli’ye yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Çalık, şunları söyledi:

“Sosyal barışı, kardeşliği, huzuru sağlamak adına en zor günlerde devletinin, milletinin yanında yer alarak bize yol arkadaşlığı etmiştir. İnşallah bugünler bize, milletimize, ülkemize, devletimize ve tüm dünyaya kardeşlik ve huzur getirir. Yaşamış olduğumuz zorluklar ortada; pandemi çok ciddi bir hastalık dönemiydi. Malatya’mızda rengini maviye döndürdü. Aşılama çalışmaları yapılıyor. Tedbirlerde alındı. Bu zorlu süreci hep birlikte aşacağız.”

Milletvekili Çalık, pandeminin yanı sıra deprem, yangın ve sel felaketlerinin de yaşandığını anımsatarak, “Ülkemizin çeşitli bölgelerinde deprem, sel felaketleri ve yangınlar oldu. Kayıplarımız var. Bizde o bölgelerde vatandaşlarımızla birlikteydik. Rabbim, bir daha böyle afetleri ülkemize, milletimize yaşatmasın. İslam dininin en kıymetli dört ayından biri olan Muharrem ayı, dini inancımız içerisinde çok önemli bir zaman dilimini temsil etmektedir. Muharrem Ayı, aynı zamanda Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in Mekke’den Medine’ye hicret etmesi dolayısıyla hicri yılın da başlangıcıdır. Önemli olayların yaşandığı Muharrem ayı; paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan Aşure Günü’nün bereketinin yanında; zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum insanların Kerbela'da şehit edilmesi hüznünü de içerisinde barındırmaktadır. Bu olay tüm Müslümanların ortak acısıdır. Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşlik duygularımızın daha da arttığı bugünlerde gözlerimizin daima barışa, doğruluğa, kardeşliğe bakması, yüreğimizin sevgi, saygı ve hoşgörüyle atması gerekmektedir.”

BATTALGAZİ'DE

Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte Eylül ayı Battalgazi AKP Grup Meclis Toplantısına da katıldı.

Toplantıda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, kentsel dönüşümün Battalgazi için çok önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Sadece bir dönemde bu çalışmayı eminim başka prtilerin belediyeleri yapmış olsaydı bunu anlata anlata bitiremezlerdi. Şehit Fevzi’deki dönüşüm başlayacak. Çok güzel bir çalışma” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise Battalgazi AKP Grup Meclis’inin ahenkli ve uyumlu olduğunu, yaptıkları çalışmalarla da göz dolduran bir ekip olduğunu kaydetti.

Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında başlattığı yerel kalkınma hamlesini Malatya ve ilçelerde gördüklerini söyledi. Çalık, “Battalgazi yeniden inşa ediliyor. Orduzu’ya yeni bir şehir inşa ediliyor. Gelinciktepe’de 1533 evimiz, Eski Malatya’da 500 evimiz bitmek üzere. Çok önemli yerleşim alanları yapıyoruz” diye konuştu.

Şehit Fevzi Mahallesi’nde kentsel dönüşümün başladığını dile getiren Çalık, “Kentsel dönüşüm zor bir çalışmadır. Bir belediye başkanının buna teşebbüs edebilmesi, bunun hazırlığını yapması, altyapısını hazırlaması, vatandaşla uzlaşarak ve vatandaşın gönlünü alarak yapması kolay değil. Kentsel dönüşümle mahalleler, binalar güzelleşmekte. Binalar konfor sunan modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş yapılar olmaktadır. Bölgede ilk etapta 679 konut, 18 dükkan, kafeterya ve sosyal donatılar yapılacak. İhaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı ve alanda çalışmalar başladı.” dedi.

AKP'Lİ GENÇLER VE STK TEMSİLCİLERİYLE..

Milletvekili Öznur Çalık, daha sonra AKP Malatya İl Gençlik Kollarının düzenlediği “STK Buluşması”nda genç sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, şunları söyledi:

“AK Parti olarak 2001’de kurulduğumuzda özellikle Türkiye’nin geleceğini inşa etme noktasında Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatmıştık. Ve biz şunu biliyorduk; 2001’in lideri 1970’lerin gençleriydi. O gün cefaya katlandılar ve şükürler olsun, Rabbim’in nimetleri olarak AK Parti hükümetleri ülkemize hizmet ediyor.”

Milletvekili Öznur Çalık ise, “Ülkemizin geleceğini, kendi geleceğinin önüne koyan ve fikirlerini büyük bir heyecanla dinlediğim genç sivil toplum kuruluşlarımızla bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Türkiye’mizin 2023, 2053 ve 2071 vizyonunu gençlerimiz başaracak” dedi. Çalık, 20 yıldır siyaset yaptığını anımsatarak, “Siyaseti ülkemizin, milletimizin, devletimizin lideri, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yol arkadaşlığı yapıyorum, bundan da çok büyük gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımızın gençken başlamış olduğu siyaseti bugün hala gençlerle yürüyerek yapmasından ilham alıyorum. Hiç gençlerden ayrılmadı, kopmadı. 18 yaşında siyasete başladı, bugün gelmiş olduğu yaşta aynı dinamizm, iman kuvvetiyle yoluna devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Gençlerle birlikte yol yürümekten büyük bir gurur duyuyoruz” diyen Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“20 yıl çok önemli bir dönem ve süreç. AK Parti iktidarları olarak bugüne kadar gençlerimize yönelik önemli hizmetler yaptık. Türkiye Cumhuriyeti’nin çok partili dönemden öncesinde tek partili dönemde dahil olmak üzere 20 yıllık kesintisiz tek başına iktidar olunan bir dönem olmadı. Allah’a şükürler olsun, 20 yıldır milletimize hizmet ediyoruz. Gençlerimiz için önemli hizmetler yaptık. Gençlerimize ilk günden itibaren hep önemsedik, önemsemeye de devam ediyoruz. Bu noktada önemli politikalar gerçekleştirdik. Kızlarımızın eğitim almasının nasıl engellendiğini hepiniz biliyorsunuz. Herkes o acıyı yüreğinde hissediyordu. Bir insan hakları ihlali vardı. Bu ihlalin önüne Cumhurbaşkanımızın önderliğinde beraberce durduk, engelleri kaldırdık. Gençlerimize yapılmış en önemli hizmettir. Evlatlarımızın, kızlarımızın, gençlerimizin eğitim ve istihdam hakkını elinden alan zihniyetle mücadele ettik. Sonrasında kat ettiğimiz yolda gençlerimiz 30 yaşına kadar seçme hakkına sahipti ama seçilme hakkına sahip değildi. 30 yaş olan seçilme yaşını önce 25, sonra 18’e indirdik. Gençlerimizin Meclis’teki temsilini çok önemsedik. Şuan ülkeyi yöneten kardeşlerimiz var.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ramazan (2 yıl önce)
    Kendi kendinizle çelişmeyin bari. Bir gün şöyle şahlandik böyle şahlandık. Bir gün zorlukları birlikte aşacağız. Doğru cevap a mı yoksa b mi
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Söyle bakalım sayın vekilim bu zorlu süreçte 12 bin liralık ayakkabı giyindiniz.ya birde zorlu süreç olmasaydı..size herşey kolay,bize zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim (2 yıl önce)
    Ne hep beraberi ya. Ne zaman zorlu bir süreç olsa ya İBAN gönderdiniz ya zam yaptınız. Size bir şey olduğu yok. Siz saraylarda bir eli yağa diğer eli balda yaşıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ERHAN (2 yıl önce)
    vallah zorlu süreci biz aşmaya çalışıyoruz milletvekilleri ve onların çeşitli kurumlara yerleştirdiği torpillileri değil iş yok her pahalı ne yapacağız bir kuruma gidip iş için müdürle görüşüyoruz bize diyor kimseyi almadık ne zamadır. göz göre göre yalan söylüyorlar devletin kurumu herkese açıktır ve herkese eşit davranacaksınız iki yüzlü olmayacaksınız sayın vekiller ve müdürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Memleketin içine düştüğü derin yalan ve riyakarlık çukuru umarım en erken seçimde sona erer
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Sayın vekil Türk halkı üzerine düşeni ağır vergiler ile açlıkla sefaletle vatanına sadakatle yapıyor.sizler lüksün ve şatavatın üst sınırlarında gezerken nasılda birlikten beraberlikten söz edebilirsiniz şaşmamak elde değil.lütfen siz bu söylediklerinize bi inanın gerisi boş
    0
    0
    Yanıtla