SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaptaj Aynı Kaptaj, Su Aynı Su.."

0
Güncellendi - 2021-09-11 17:35:55
A- A+ PAYLAŞ

"SALGINLARI MASKİ'YE MAL ETMEK DOĞRU OLMAZ.. NİYE SADECE BU AYLARDA ARTIYOR?" Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü görevine getirilen Memet Mert, Malatya’da görev yapan yazılı ve görsel basın mensuplarıyla Gündüzbey Kaptaj Tesislerinde bir araya geldi.

Yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında basın mensuplarını bilgilendiren MASKİ Genel Müdürü Memet Mert, Malatya’nın suyuna herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda alt yapı ile ilgili çalışmaların hızlandırıldığını belirten Mert, “Su yönetimi hayati bir konudur. MASKİ Genel Müdürlüğü görevine yeni başladım. Ekibimizle birlikte sahaya çıkarak, Malatya’mıza hizmet edeceğiz. İçme suyumuz ile ilgili gerçekten kötü bir algı var. Kim doktora gitse, hastalansa içme suyundan olduğu söyleniyor. 7, 8, ve 9.’cu aylar salgın ciddi bir şekilde artıyor. Niye sadece bu aylarda artıyor. Diğer aylarda farklı bir şey yapmıyoruz. Kaptaj aynı kaptaj, su aynı su. Depolar aynı depolar. Borular aynı borular. Malatya’nın sebzesi ve meyvesinin çıktığı zamanlarda mı salgın artıyor? Salgınları MASKİ’ye mal etmek doğru olmaz. Bu tamamen suya bağlanıyor. Bu algı Malatya’ya çok kötü bir şekilde sunuluyor. Burada halkımızın hizmetine sunduğumuz suyumuzun gözesi tamamen kapalı ve kaynak suyudur. Allah buraya öyle bir nimet vermiş ki, Türkiye’de buranın bir örneği yok. İçme suyumuz Malatya’nın en önemli değeri. Yani yaşam kaynağımız. Bu suyumuzu hep beraber doğru anlatmaz isek, hep beraber sahip çıkmazsak ne olacak hazır sular ciddi bir şekilde şehrimizde yaygınlaşacak. Suyumuzun ne kadar temiz olduğunu, sürecin ne kadar titizlikle yapıldığını hep beraber göreceğiz. Su kıtlığı olan ülkelerden bir tanesiyiz. Malatya olarak ta bu suyumuzu çok iyi kullanmalıyız. Merkezin hemen hemen tamamına bu kaynaktan su veriliyor. Alt yapıya büyük yatırımlar yapıyoruz. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde yaklaşık 500 milyonluk yatırım yapılmış. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, parasal anlamda çok ciddi emekler harcıyor. Ben kendisinin para bulma girişimlerine şahidim. Sularımızı ölçülebilir hale getirmemiz lazım. Süreci doğru yönetmemiz gerekiyor. Kuraklığı öngörerek çok ciddi yatırımlar yapmamız lazım. Bizim suyumuzu anlatın. Eksikliklerimiz yanlışlarımız olabilir. Çok ciddi mücadele vereceğiz. Merkezde ve kırsalda oluşan arızalarımıza günlük gideceğiz. Ertesine güne bırakmayacağız. Arızalar günlük bitecek diye ekibime talimat verdim. Sahayı doğru yönetmeye çalışacağız. İçme suyumuzda günlük numuneler alıyoruz. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüzde bizden bağımsız şekilde numuneler alarak gerekli analizleri yapıyor ve denetliyor. Malatya bizim, su bizim, hep birlikte memleketimizi yönetelim diyorum” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren basın toplantısının ardından basın mensupları Kaptaj’ı gezdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • erkan (2 yıl önce)
    Yaz aylarında özellikle çocuklarda salgın hastalıklarar artar bu her yerde böyledir.Ama kim çocuğunu doktora götürse doktorlar standart sudan olabilir diyor, bizim özellikle kadınlarımızda her yerde yalan yanlış söylüyorlar daha sonra sulardan hastalık kapılıyor diye söylenti çıkıyor.Biz kendi elimizle memleketimizin suyunu kötülüyoruz ve ne olduğu belli olmayan güneş altında bekleyen plastiklerdeki sulara para veriyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Mehmet Mert Bey, Burada hastalıkların sudan kaynaklandığına dair bir iddia var. Bu iddianın araştırılması yerine savunmaya geçilmesi doğru değil. Bilimsel bir kanıtınızın olması lazım. Tabi bilim kelimesi sizin için bir anlam ifade ediyorsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet bey, Maski laboratuvarı ve halk sağlığı sürekli ve birbirinden bağımsız farklı noktalardan numuneler alıyor.Bu sonuçları da gizlemek mümkün değil. Acil servislerde bazen doktorlar hastalığın “sudan kaynaklı” olduğunu söylüyor fakat bununla ilgili bir rapor veremiyor çünkü bilimsel bir dayanağı yok. Sudan dolayı olacak hastalıklar belli ve çeşitli tahlillerle bu bakteriler tespit ediliyor,bu yüzden doktorlar iddalarının karşılığında rapor veremiyor.Yani su’dan dolayı olduğunun bilimsel bir temeli yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (2 yıl önce)
    Kaptaj aynı fakat standardı ve kalitesi belirlenmemiş 50 den fazla artezyen suyu şehir şebekesine veriliyor MASKİ bunu bilmiyor mu şehrin üçte biri artezyen suyu içiyor ve su şebekeniz de çok arıza veriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Neden mi maskiye fatura kesiliyor musluktan akan suyu sayın maski müdürü birkez olsun denemiş mi şu aşırı kireçli ve klorlu ki Malatya en ucuz suyu içiyormuş sözde yok öyle bir dünya diğer megakentler İstanbul Ankara ile su fiyatı olarak yarış halindeyiz..Birde şu uygulama var abone su faturasını düzenli olarak ödemesine rağmen belli bir tondan sonrası katlamalı yazılıyor kendi adıma kimin cebine gidiyorsa haram ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahaddin (2 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Şükredin siz suyunuz var.Afrika’da insanlar su için birbirini kesiyor.Malatya su konusunda en iyi il bence
    0
    0
    Yanıtla