SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ayten Hanım Mahkeme Kararıyla Döndü

0
Güncellendi - 2021-09-23 17:09:44
Ayten Hanım Mahkeme Kararıyla Döndü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da il müdürü olarak 6 yıl görev yaptıktan sonra, görevden alınıp kurumunun merkez teşkilatına 'araştırmacı' yapılan kadın yönetici, mahkeme kararıyla eski görevine döndü.

Sosyal Güvenlik Kurumu Malatya İl Müdürlüğü'ne 2014 yılında atanan ve 6 yıllık görev süresinin ardından Haziran 2020 tarihinde SGK Genel Müdürlüğü bünyesinde 'araştırmacı' olarak görevlendirilen Ayten Kara'nın, eş değer bir göreve atanmadığı gerekçesiyle İdare Mahkemesi'nde açtığı davayı kazandığı ve mahkeme kararı ile SGK Malatya İl Müdürlüğü görevine iade edildiği öğrenildi.

Ayten Kara'nın Haziran 2020 tarihinde SGK Genel Müdürlüğü bünyesinde, araştırmacı olarak atanmasından sonra yerine, SGK Malatya İl Müdürlüğü'nde denetmen olarak görev yapan Tekin Kutlu vekaleten atanmıştı.

Ankara'ya araştırmacı olarak atanmasını mahkemeye taşıdı

Ayten Kara'nın Malatya'daki 6 yıllık görev süresi sonunda, eşdeğer ya da daha üst bir göreve atanmayı beklediği, ancak 'araştırmacı' olarak Ankara'ya atanmasından sonra, bu işlemin hukuka aykırılığını ileri sürerek İdare Mahkemesi'ne başvurduğu öğrenildi.

İdare Mahkemesi'nin, Ayten Kara'nın itiraz ve gerekçelerini haklı bulduğu ve Kara'yı SGK Malatya İl Müdürlüğü görevine iade ettiği belirtildi.

SGK Malatya İl Müdürlüğü'nü görevini, geçtiğimiz yıldan bu yana yürüten Tekin Kutlu'nun, denetmenlik görevine döndüğü kaydedildi.

Kara'nın açıklaması..

Bu arada, SGK'daki göreve mahkeme kararıyla dönen Ayten Kara'nın, İdare Mahkemesi'ne müdürlükten alındıktan sonra eş değer ya da daha üst bir bir göreve atanmadığı gerekçesiyle dava açtığı iddiasının doğru olmadığı, "Ayten Kara’nın Malatya’daki 6 yıllık görev süresi sonunda, eşdeğer ya da daha üst bir göreve atanmayı beklediği, ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır." açıklamasıyla duyuruldu.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    O makamlara nasıl geldiklerine bakmazlar,görevden alındıklarında feryat ederler,
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Şu yorumları okuyorum ve şaşıyorum.Hakkını arayan bir vatandaş kim olduğu önemli değil.Haksızlığa uğramış dava açmış ve kazanmış helal olsun.Ama onu eleştirenlere bakıyorum haksızlığa uğradığınızda ve bir haksızlık gördüğünüzde kaç defa şikayet ettiniz.Korkuyorsunuz ki 155 i arayasınız.Sessiz çekilip banane deyip gidiyorsunuz.Sizler hak aramasını bilmiyorsunuz bırakın hak arayanlara bu dönemde gıpta ile bakın.Helal olsun davasını kazanmış.Aslında mahkeme bu işte kimin yanlışı varsa tazminatını.yolluğunu ve mahkeme masraflarını o işi yanlış yapanın ve imzası olan kişiye ödetmesi gerekir ki bir daha imza atarken düşünsün yanlış yapmasın.Bu tüm kurumlar için geçerli olmalıdır.Devleti zarar kimsenin uğratmaya hakkı yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Valilikler ,bakanlıklardaki genel müdürlükler,daire başkanlıkları ve il , ilçe müdürlükleri siyasi makamlardir,iktidar çalışmak istediği kişileri atar yeri geldiği zaman da görevden alır ,esasında bu konuda yargı yolu kapatılmalıdır,kimse o makama nasıl geldiğine bakmaz, kerameti kendinde zanneder, koşar mahkemeye,benim üzüldüğüm konu görevden alınan yukarda belirttiğim makam sahipleri bankamatik memuru olurlar hiç bir görev yapmadan maaş alırlar,devletten isteğim görevden alınan bu makam sahiplerinin kurumlarında diğer memurlar gibi çalışmalarıdır,siz il ilçe milli eğitim müdüru veya il milli eğitim müdür yardımcısı oldunuz neye göre ,hangi kriterlere göre oldunuz siyasi tercihe göre oldunuz o zaman görevden alındıklarında bir okula öğretmen olarak verilmelidirler ve asli görevleri olan öğretmenlik yapmalıdırlar.begenmedigimiz 70,80 yıllarda Hatay milli eğitim müdürlüğü yapmış bir abimiz benim çalıştığım okula Türkçe öğretmeni olarak atanmıştı ben onunla çalıştım,meslekle ilgili çok şeyler öğrendim.
    0
    0
    Yanıtla
  • biraz daha onunla çalışman lazım hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Giderken Malatya ne kaybetmiş,Tekrar gelmiş Malatyanın kazancı ne olacak.Ben buna bakarım.Gerisi kendi kişisel durumu bize ne!.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (2 yıl önce)
    Alınma sebebini sormuyor devlet keyfi yönetilmez biri alınıyorsa sebebinin de söylenmesi lazım belki de devletin milletin hakkını koruduğu için görevden alındı bilip bilmeden konuşuyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Olumlu
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    kamuda müdür olurken hak ettim düşüncesi varsa.görevden alınırken de hak ettim denmeli.herşey siyasi ,gelende gidende ses etmemeli.zorlarına gidiyorsa hemen istifa dilekcelerini sunmaları lazım.özel sektör deneyimli liyakat sahibi arıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (2 yıl önce)
    Çokmu lazım mış döndü.
    0
    0
    Yanıtla
  • SIRADAN VATANDAŞ (2 yıl önce)
    tekin beyinde hakkında hayır lısı olmuş.vatandaş ve sgk tekin bey (müdür) adına çokkk özgün
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    6 yıl işgal ettiği o makam da Malatya için hiç bir şey üretmedi. Geldiği ilk günden beri Adıyamanlı AKP bürokratların desteği ile Ankara da daire başkanı olmak için çok uğraştı fakat olmadı. 6 yıllık sürenin yarısını izinli ve raporlu geçirdi. Malatya böyle yöneticileri hak etmiyor. AKP li siyasilerin yetersizliği Malatya ya zarar veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (2 yıl önce)
    Adalet yerini buldu çok şükür
    0
    0
    Yanıtla