SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öküz Altında Buzağı' Aranıyormuş

0
Güncellendi - 2021-09-25 15:44:32
'Öküz Altında Buzağı' Aranıyormuş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sürecin başında yaptığı açıklamalarının 180 derece tersi anlamına gelen YİMPAŞ bina ve arazileri ile ilgili olarak  icraatlarını savunmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçtiğimiz günlerde YİMPAŞ binalarında yapılan çalışmaları incelerken yaptığı açıklamada, YİMPAŞ bina ve arazileri konusunda yayınlanan eleştirel haberleri hedefe koydu ve "Alnımız açık, yüzümüz aktır. Bunun altında başka bir şey arayanlar, öküz altında buzağı arıyorlar" dedi.

"Malatya halkı için kütüphane ve kültür merkezi yapacağız" dendi ama..

Yüz milyonlarca lira değerindeki YİMPAŞ bina ve arazilerini, "Kütüphane, kültür merkezi, sosyal aktivite mekanları" olarak işlevlendirmek ve Malatya halkına ücretsiz hizmet sunmak vaadiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 30 yıllığına devralan Malatya Büyükşehir Belediyesi, aldığı bir Meclis Kararı ile, Malatya halkının ortak malını, yıllığı 1,5 milyon TL'ye İzmir'den bir iş adamına kiralamıştı.

Üstelik, Malatya Büyükşehir Belediyesi, YİMPAŞ bina ve arazilerini İzmirli işadamına kiraya vermeden önce 11 milyon TL bedelli bir tadilat ihalesi yaparak, Belediye bütçesinden yapılacak harcamayla binaların yenilenmesi işini de üstlenmişti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İzmirli işadamına yıllık 1,5 milyon bedelle, 29,5 yıllığına 17 bin metrekarelik YİMPAŞ binalarının yanı sıra arazilerini vermekle yetinmemiş, ihale sonrası Ağustos ayı Belediye Meclisi toplantısında aldığı bir karar ile YİMPAŞ arazisinin yeşil alan olarak düzenlenebilecek bölgesine akaryakıt ve servis istasyonu kurulması için imar değişikliği yapmıştı. Bu teklife olumlu oy veren CHP grubunun daha sonra kabul oyunu geri çektiği, CHP Meclis Grubu Başkanı Günnur Tabel tarafından açıklanmıştı.

"Öküz altında buzağı" aranıyormuş

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçtiğimiz günlerde YİMPAŞ binalarında bir inceleme yaptı ve burada, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, kamusal çıkarlar için düzenlenerek halkın hizmetine sunulacağı açıklanan YİMPAŞ bina ve arazilerinin İzmir'den bir işadamına verilmesine ilişkin eleştirel haberlerle ilgili olarak, "Bunun altında başka bir şey arayanlar, ‘öküz altında buzağı aramak’ anlamındadırlar. Yapılan işlerle ilgili alnımız açık yüzümüz aktır. Bu memlekete bu hizmetlerin yapılması gayet açık ve şeffaf ihaleler neticesinde olmuştur" dedi.

Gürkan, söz konusu yerde 'Akaryakıt İstasyonu ve Tesisleri' için imar düzenlemesi yapılmasına ilişkin konuya ise hiç değinmedi.

"Çağrımıza İzmir'den bir iş insanı cevap verdi"

YİMPAŞ bina ve arazilerinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait  olduğunu hatırlatan Selahattin Gürkan, "Çevre Şehircilik Bakanlığımız tahsis noktasında bizimle birlikte ortak çalışarak, buranın bize devrini sağladılar. Biz de yine yap-işlet-devret formülü ve anlayışı içerisinde genel anlamdaki çağrılarımıza bu işlerle ilgilenen İzmir’de bir iş insanımızın cevap vermesi neticesinde burada yapılan çalışmalar başladı. Bizim burada belediye olarak %10 gelirden hakkımızı alacağız. Geri kalan gelirlerin hepsi Milli Emlak’a verilecek" diye konuştu.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Alp (2 yıl önce)
    Allah Allah aynı şekilde şimdide Yimpaşta. Şu Allah’ın işine bak. Selo Başkan bi Kıbrıs’ta, bir Muğla Fethiyede gözüküyor aynı anda Malatyada. Yanındaki sekreteride Özbekistantanda iken, aynı andada malatyada olabiliyormuş. Önceden çekin çekin haberleri başkanda burada olmayınca servis edin. Bizde diyelim başkan hep Malatya’da.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Sayın gürkan milleti saf sanıyor.neden izmir'den bir iş adamı.kim bu iş adamı.neye binaen geliyor izmir'den.aslında kafamda bir isim var ama bakalım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sevmek lazım (2 yıl önce)
    Mehmet rumuzlu arkadaş doğru yazmış,keşke bu konular,daha evvel de gündeme gelseydi......................
    0
    0
    Yanıtla
  • Trabzondan (2 yıl önce)
    Bir hesap yapalım. 1.5 milyon TL kira 30 Yıldan 45 milyon TL yapar. Belediye olarak %10'unu alacağına göre 4.5 milyon TL yapar. Tadilat ihalesi 11 milyon TL ise ve belediye ihaleye verdiyse 6.5 milyon TL belediyenin cebinden yani bana yapılacak olan hizmetten gitti. Yok 11 milyon TL yi kira bedelinden düşürerek yapılmışsa geriye 34 Milyon TL kalır ki belediyede 3.4 milyon TL gelir elde edecek. Bu da toplamda 30 yılda yani yıllık yaklaşık 110000 TL gelir elde etmek anlamına gelir. 1. soru şu değer mi? 2. soru ise Milli Emlak elde edeceği bu gelir ile Malatya'ya bir yatırım yapacak mı, yapabilir mi veya ne yapacak? 3. soru ise madem istekli iş adamları vardı da neden Milli Emlak yıllardır böyle bir ihaleye çıkmadı ve Battalgazi ilçe sınırlarında bulunan bu yer yıllardır atıl durumda kaldı ve tüm ilgililerde vekili ve belediye başkanları dahil bunu izledi?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    güzel bir açıklama yapmış,allah başımızdan eksik etmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    insanların aklıyla dalga geçin bakalım ne olacak!
    0
    0
    Yanıtla
  • tuncay (2 yıl önce)
    kime bedeva verecek acaba onun hesabı yapılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (2 yıl önce)
    Bu ne pişkinliktir yahu !
    0
    0
    Yanıtla
  • Ortak (2 yıl önce)
    Başkan bu hiçte tatmin edici bir açıklama değil kusura bakma. Milletin gözünün içine baka baka resmen dalga geçiyorsun. Resmen burası peşkeş çekildi, bakalım bu şirketin resmi ve gayri resmi ortakları kim!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Senelerdir boş ve atıl durumda iken bir kere bile haber yapmayan siz gazeteciler şimdi evire çevire bu konuyu konuşmaya hakkınız yok. ( bence)
    0
    0
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (2 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    ben gazeteci değilim, konuşabilirim. İnsanların aklıyla düpedüz alay ediyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Sayın başkan Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor, iki km ötemizde olan doğalgaz yıllardır neden bize gelmiyor. Ha ben burda buzağı filan aramıyorum belirtmek istedim, Seçimlerden önce mahallemize gelenler oysa söz vermişlerdi
    0
    0
    Yanıtla