SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizi Zarflamaları Doğru Değil"

0
Güncellendi - 2021-10-01 01:38:03
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi'nin Eylül ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan oda meclisi başkanı Hasan Özkan, "Çok kısa bir süre sonra seçim yapılacak. İnşallah daha üretken, daha kuvvetli, daha etkili insanlar gelir, efendim Malatya’ya bir şeyler katarlar yani. Eğer bir şey katmayacaksa da bir anlamı da yok zaten." dedi.

İl dışında bulunan yönetim kurulu başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun katılmadığı toplantıya meclis başkanı ve üyeler katıldılar. TSO Meclisi'nde, Sadıkoğlu yönetimi ile onun da yeraldığı I. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetiminin kendi içerisinde anlaşmazlığı, Sadıkoğlu'nun bazı usulsüzlük iddialarına muhatap olması, daha sonra Vali Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın da yeraldıkları I.OSB Müteşebbis Heyeti'nin, TSO kanadı olmadan yeniden oluşturulması sırasında yaşananlar ve açıklamaların, TSO'nun kendi seçim dönemiyle ilgili değerlendirmelere de yol açtığı gözlendi.

Meclis başkanı Özkan, konuşmasında şöyle dedi:

"İllaki her sektörün sıkıntısı vardır. Bu sıkıntıları muhakkak suretle buraya yansıtmak lazım. Yansıtmanın yolu da çalışmaktır, komite çalışmasıdır, komite çalışmadan ‘Sen yapıyorum, çalışıyorum’ derse kimse inanmaz. Yani ben inanmam en azından. Komitelerin bu sebeple düzgün bir şekilde çalışmalarını yapması hem üyelerimize karşı hemde görev olarak hatırlatmak istedim.

Üyelerin Meclise devamı çok önemli, elzemdir. Yani insanların işleri elbetteki olabilir, saygı gösteririz, ama süreklilik arz ederse doğru değil. En azından bundan sonra dikkat etmek lazım. İşi çok olan arkadaşımız varsa yedeği vardır ona devredebilir, gayet doğal.

7 bin üye vardı biz buraya geldiğimizde, en azında öyle söyleniyordu, şu anda 8 bin-9 bin üyeden bahsediliyor. Bu 8-9 bin üyenin çıkarları muhafaza edilmeli. Bu muhafazada elbette ki Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine düşer, yani hepimize düşer.

İşin doğrusu iki ayrı gruptan geldik, ama hiçbir zaman bakış tarzımız şu olmadı, ‘Bu arkadaşlarımız bir grup, biz bur grup’ öyle değil yani. Hepimiz biriz yani. Buradaki her bir arkadaşımızın seçilerek geldiğini biliyorum, hepinizin kıymetli olduğunu biliyorum. Adil olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz ve adiliz de yani. Üyelerin çıkarlarını muhafaza etmek her şeyin üzerindedir. Siyasi bir erkemiz asla yok. Siyasi bir talebimiz asla yok. Efendim aklına gelen de bizi yönetmek için uğraşmamalı diye düşünüyorum. Yani çok çirkin şeyler. Haddi olmayan insanların bizi yönetmeyle alakalı, yani zarflamaları doğru değil. Çok kısa bir süre sonra seçim yapılacak. İnşallah daha üretken, daha kuvvetli, daha etkili insanlar gelir, efendim Malatya’ya bir şeyler katarlar yani. Eğer bir şey katmayacaksa bir anlamı da yok zaten. Şundan dolayı hatırlatmak istedim; Ticaret ve Sanayi Odası siyasi bir noktası olmadığından dolayı, ticari olduğundan dolayı, işletmeleri temsil ettiğinden dolayı hepimiz biriz yani. Herkesten faydalanırız, herkesi severiz, herkese saygı da gösteririz. Sevmek ve saygı göstermekte asla bize müdahale etme anlamına gelmez. Buna müsaade etmek anlamına gelmez. Bunu da haddim olmadan söylemiş olayım. "

malatyahaber.com

FOTO: Malatya TSO

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Murtaza (2 yıl önce)
    Ne zaman SADIKOĞLU TOBB Yönetim Kuruluna seçildi, öz güveni tavan yaptı. Hani Hisarcıklıoğlu TOBB'un devrilmezi sanıyorya kendini... Akıllı olacaksınız. Bu günki sanayicilerin ham maddelerine gelen zamlardan haberiniz varmı acaba? Sayın Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı; Soruyoruz size? Sanayici değilsiniz eğitimcisiniz. Allah aşkına bir çıkın gezin sadece Malatya'yı merdiven altı ne kadar eğitim kurumu var? Siz önce kendi bağlı olduğunuz komiteyi çalıştırın. Herkes sizden çok şey bekledi emin olun, ama sadece bir balon olduğunuz çok kısa sürede ortaya çıktı. Hesaba katamadığınız bir şey var ki; insanlar, üyeleriniz, sanayiciler artık somut yapacağınız çalışmalara bakıyorlar. Bırakın OSB yönetimini, arsa tahsisini, Valiyi, Belediye Başkanını... Malatya TSO tarihinde ilk defa İlin İTA amiri olan Vali ve Belediye Başkanı ile TSO'nın karşı karşıya geldiğini biliyormusunuz? Diyelim ki Sayın Vali Bey'de yanlış var Belediye Başkanında da mı yanlış var? Dolayısı ile Sayın Hocam; Bırakacaksınız bu traji komik söylemleri,Meclis Başkanı olduğunuz TSO meclisini çalıştırarak OSB'deki arsa tahsislerinde nelerin olduğunu, kimin kime hangi para ile arsa tahsis sözü verdiğini, son zamanlarda yapılan arsa tahsislerinin ( 3 yıl geriye dönük ) kimlerin yatırımcı olduğu, kimlerin bina yaparak kiraya verdiklerini, mevcutta 1 ve 2. OSB Bölgelerinde fabrika bina kirası ve satış bedellerinin ne olduğunu tespit edilmesi ve bunun sonucunda takibi yapılacak şahibeli tespitlerle ilgili gereğinin yapılması sizlerin yükümlülüğünde olduğunu belirtmek isterim. Bu noktada siz saygın bir dersana yöneticisi olabilirsiniz, Malatya TSO Meclis Başkanı'da olabilirsiniz, ama belirttiğim hususlardan dolayı da sorumluluğunu hatırlatmak isterim Sayın Hocam, Selametle....
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (2 yıl önce)
    Daha üretken daha kuvvetli daha etkili insanlar gelir. Yani üretmiyorsunuz gücünüz yok etkiniz kalmamış Evet haklısınız Meclis başkanımız Sahi sizin yardımcınız nerede daha etkili olup kendi ekibinizi önce tamamlasanız. Üye sayısından bi haber Meclis başkanımız var yazık. Bende size bir zarf atayım üyeler kendini biliyor sayıyı biliyor. Sizleri o makamlara niye getirdik bir onu bilmiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • NAZİRE (2 yıl önce)
    Hasan bey itiraf etmiş haberin ilk paragrafın da ne demiş: Çok kısa bir süre sonra seçim yapılacak. İnşallah daha üretken, daha kuvvetli, daha etkili insanlar gelir, İnşallah Hasan Özkan inşallah manzara ortada kendi yardımcın bile bir yıldır meclis toplantılarına katılmıyor. Komite çalışması nedir Hasan bey önce kendi meclis divanını tamamla. Hiç kusura bakmayın Meclis başkanı olmuşsunuz ama meclis başkanı olduğunuz yerin kaç üyesi olduğu hakkında bilginiz yok. Geldiğinde 7 bin miş üye şimdi 8-9 bin üyeden bahsediliyor. Hay maşallah bahsedenleri zarflayın size tam sayıyı söylesinler efem.
    0
    0
    Yanıtla