SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunları Mecliste Değil, Özel Toplantıda Konuşalım!'

0
Güncellendi - 2021-10-08 00:58:19
'Bunları Mecliste Değil, Özel Toplantıda Konuşalım!'
A- A+ PAYLAŞ

AKP, MECLİSTE GÜNDEME GETİRİLENLERDEN RAHATSIZ.. AKP'Lİ ÜYEDEN CHP'Lİ TABEL'E: 'MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN AĞBABA İLE ÇEKİŞİYOR'..  Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Ekim toplantısında, AKP'li bazı üyelerin, 'gri pasaport' skandalı gibi konuların mecliste değil de, özel toplantılarda ve yemeklerde konuşulmasına ilişkin görüş belirtmeleri dikkat çekerken, AKP'li bir üye bu skandal ve diğer sorunları mecliste CHP Grubu adına dile getiren Günnur Tabel'in, 'milletvekili olabilmek için uğraştığını, bunun için CHP Milletvekili Veli Ağbaba ile çekiştiği' öne sürdü ve Tabel'den "Benim ne haddime Ağbaba ile bir çekişme içerisine gireyim." yanıtını aldı. Tabel, mecliste gri pasaportlu insan kaçakçılığı skandalını, yeni belediye binası inşaatını, Gedik mevkiinde yapılan lüks villaları, Topsöğüt konutları konusunu gündeme getirip, sorular yöneltti.

CHP'DEN 'NİYE O TOPLANTIYA KATILMADIK' YANITI VE SORULAR..

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Çınar katılmadı. Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Meclis Başkan Vekili Naci Şavata Başkanlığında gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından 01 Eylül 2021 Tarihli Toplantının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerine geçilmeden önce, meclis toplantısından bir önceki gün, belediyenin performans raporunun meclis üyelerince değerlendirilmesine ilişkin olarak düzenlenen özel toplantıya CHP'nin katılmaması ile ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, bu konuya açıklama getirirken, bazı sorular da yöneltti ve şöyle dedi:

“Dün akşam (Salı Günü) belediye başkanımız Sayın Mehmet Çınar tarafından geçtiğimiz yılın performansının değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. Bildiğiniz gibi bizler CHP meclis grubu olarak bu toplantıya katılmadık. Toplantıya grupça neden mi katılmadık;

1. Öncelikle hazırlanmış olan performans kitabını incelediğimizde mükemmel işler yapıldığını, en ufak eleştirilecek bir performansın olmadığını, kısacası her şeyin çok güzel kılıfına uydurulduğunu gördüğümüzden gelip bunları söylemeye ya da bu şova alet olmaya gerek duymadığımız için katılmadık.

2. Bu yıl ki çalışmalar sırasında daha sene başından başlayarak; bilerek ya da bilmeyerek belediyemizin gri pasaportla insan kaçakçılığına alet edilmesi gibi büyük bir komploya karıştırılması ile ilgili olarak biz meclis grubumuza bilgi vermek yerine başta Malatya milletvekilimiz genel başkan yardımcımız Sayın Veli Ağbaba olmak üzere bizleri bu konuyu gündeme getirmekle eleştirdiğiniz için katılmadık. Kaldı ki bu konuyu gündeme getirdiğimiz için komisyon üye sayılarını düşürerek bizlerin komisyona girmemesini sağlayarak aklınızca bizleri cezalandırdığınız için katılmadık.

3. Oysa bizler beklerdik ki sayın başkan çıkıp açık yüreklikle olayı bizlere anlatsın. Aradan gecen kaç aya rağmen daha olayın içeriğini bile bilmiyoruz ve bizler bu olayın, bir belediye başkanın haberi olmadan bir kişinin yalnız yapacağı bir iş olmadığını da düşünüyoruz.

4. Yeni Belediye binası inşaatının henüz ihale aşamasında Malatya'da inşaat firması mı yok ki Kocaeli'nden bir firmaya pazarlık usulü verdiğinizi sorduğumuzda ve en son inşaatın neden durdurulduğunu sorguladığımızda bizlere müteahhidin işinin bittiğini ve inşaatın yüzde 80'inin tamamladığını söylediniz. Oysa inşaatın bu halinin yüzde 80 olduğuna inanıyor musunuz? Bir inşaatın yüzde 80'inin bitmesi demek inşaatın kabasının bitip çatısının çakılması ve sadece ince işlerin kalmasıdır.

5. Şimdi tekrar soruyoruz inşaatın yüzde kaçı bitti mühendisler odası gelip tespit yapsınlar. Ne kadar ödeme yaptınız ve sözleşmedeki ceza maddeleri teminat mektubu işleme konuldu mu? Şimdi bu aşamada ne yapacaksınız ve bu binanın akıllı bina olacağını söylediğiniz için yaklaşık maliyeti ne kadar olması bekleniyor? Aynı müteahhit Topsöğüt'te ki inşaatı nasıl yapıyor ve orayı neden bırakmıyor?

6. Bir belediye sosyal konut yapmalıdır lüks villalar değil. Gedikte yapılan villaları kimlere sattınız, isimlerini öğrenmek istiyoruz. Bu villalar kaça mal oldu ve belediye buradan ne kadar zarar etti?

7.Topsöğütte yapılan inşaat da mahkemelik oldu.Milli emlaktan tahsis ettiğiniz arsanın ifrazının nasıl yapılacağını belediye bilmiyor mu, neden yasalara uyulmuyor?

8. Belediyenin şirketlerinin ne iş yaptığını, kar mı zarar mı ediyor; biz meclis üyeleri olarak bilmiyoruz, bunu soran meclis üyesine verdiğiniz cevapta düşündürücü,

Sosyal medya belediyeciliği bırakıp sosyal belediye olunması gerektiğini söylemek istiyorum. Bizler muhalefet meclis üyeleri olarak bu ve benzeri sorularımızı sormaya Yeşilyurtluların hakkını savunmaya devam edeceğiz.”

SİNCİK, KARDEŞ BELEDİYE OLDU..

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yeşilyurt Belediyesi 2022 Mali Yılı Bütçe Teklifi ve Tarifelerinin görüşülmesine yönelik teklifin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine karar veren Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi 2022 Yılı Stratejik Plan ve Performans Programını görüşerek onayladı.

Yeşilyurt Belediyesi ile Adıyaman Sincik Belediyesinin, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek, eğitim, kültür, şehir planlaması, sosyo-ekonomik ve kültürel projelerle ilgili fikir alış verişinde bulunmak ve çeşitli alanlarda işbirliği yapmak amacıyla ‘Kardeş Şehir’ olmasına yönelik Yeşilyurt Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi onaylanırken, iki yıl önce Cami ve Kuran Kursu yapılması için Yeşilyurt İlçe Müftülüğüne tahsis edilen ve yapımı tamamlanan Cebrail Kurel Erkek Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu'nun bulunduğu Yakınca Mahallesi 406 ada 2 parsel nolu taşınmazın Diyanet İşleri Başkanlığı adına Yeşilyurt İlçe Müftülüğüne 25 yıllığına tahsis edilmesine yönelik teklifte kabul edildi.

Yeşilyurt Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Disiplin Amirleri Yönetmeliği, Norm Kadro İptal ve İhdası ile Yeşilyurt Belediyesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün kurulmasına yönelik teklifi ise görüşüldükten sonra kabul edildi.

AKP'Lİ ÜYENİN TABEL'LE İLGİLİ MİLLETVEKİLLİĞİ İDDİALARI VE "SORUNLARI MECLİSTE KONUŞMAMA" TEKLİFİ!

Gündem maddelerinin tamamlanmasından sonra söz alan AKP’li üye Oktay Özevren, CHP Grup Sözcüsü Tabel’in, dile getirdiği konular ve sorularla, milletvekili olmak için meclisi oyaladığını ima ederek “Günnur Hanım siz de davete (performans raporu için bir gün önce düzenlenen yemekli toplantıya) katılsaydınız, orada beraber otursaydık, istişare etseydik daha güzel olurdu. Ben sizleri orada görmek istiyorum. CHP Grubunu mutlaka bu davette görmek isterdim. Herhalde Günnur Hanım milletvekili olmak için uğraşıyor. Ben Ağbaba ile arasında bir çekişme olduğunu seziyorum, dışarıdan sezdiğim kadarıyla. Bir Almanya olayı var. Günnur Hanım lütfen bu defalarca burada dile getirildi. Mahkemeye intikal edilmiş bir durum. Başımızda bir devlet, hükümet var. Siz zannediyor musunuz ki burası ahbap çavuş ilişkisiyle idare ediliyor. Yani sizin burada sorduğunuz soruların daha ağırını, biz başkanımıza sorduk ve başkan bize saatlerce cevap verdi. Ben Günnur Hanımdan ve CHP Grubundan rica ediyorum, bu konuları daha özel ve yemekli ortamlarda konuşsak daha iyi olacak.” diyerek, sorunların konuşulacağı ortamın meclis yerine, özel sohbetler veya yemekli toplantılar olduğunu savundu.

Cevap hakkı doğduğunu belirterek tekrar söz isteyen CHP’li Tabel, “Benim ne haddime Ağbaba ile bir çekişme içerisine gireyim. Ayrıca bizim yemekli ve özel toplantılarda konuşmamız gereken konular ayrıdır, burası ayrıdır. Ben burada sorduğum soruların cevabını istiyorum. Bütün Yeşilyurtluların duymasını istiyorum. Yalnızca benim öğrenmem bir şeyi ifade etmiyor. Ben bir muhalefet meclis üyesiyim, benim görevim Yeşilyurtluların sorunlarını dile getirmek ve onunda cevabını almak. Şimdiki toplantılarınıza genelde geliyordum ve dünkü yemeğe tepki olarak gelmedik.” diye konuştu.

CHP’nin sürekli aynı konuları gündeme getirerek meclisi çalıştırmamak amacında olduğunu öne süren AKP’li üyelerin konuşmalarından sonra Meclisin Ekim Ayı çalışmaları sona erdi.

Toplantının sona ermesinden sonra, bir gazeteci, AKP’li üye Nebi Yiğit’e yönelttiği, “CHP yerine siz muhalefet olsaydınız nasıl olurdu?" sorusunu gülerek karşılayan AKP'li üyeden “ Biz olsaydık, meclisin tozunu attırırdık, inim inim inletirdik” yanıtını aldı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, gündemdeki diğer komisyon raporları ve teklifleri görüşmek üzere 08 Ekim 2021 Cuma Günü saat 14:00’da Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yeniden bir araya gelip, 2. oturumunu gerçekleştirecek.

malatyahaber.com- Bülten- Yaşar KARAASLAN

FOTO: Yeşilyurt Belediye Meclisi toplantısı (Önde sağ baştaki CHP'li Günnur Tabel)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • black (2 yıl önce)
    çok şanslılar çünkü ne yaparlarsa yapsınlar Malatyalılar sorugulamadan ve gerçekleri görmekten uzak olduğu için yine bunlara oy verecek. Bunlarda bu durumun bilincinde köpeksiz köy bulmuş değneksiz geziyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Neden özel toplantıda konuşulsun. Saklayacak gizleyecek neyiniz var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Ne kadar boş birisi olduğunu Günnur Hanıma yönelttiği sorudan anlayabiliyoruz. Kontörlü telefonculuk yapıyordu bu. Demek biz bunları hak ediyoruz ki bunlar mecliste (?)
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    Tüm bu haksızlıklar ve ithamlar üstüne bence malatyalılar eğer bir cevap vermek istiyorsa chpden veli bey ve günnur hanımı 1 ve 2. sıradan milletvekili olarak ankaraya göndermelidir. En iyi cevap bu olacaktır. Böylece malatyalılar da patronun kendileri yani seçmen olduğunu gösterecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ulkucu (2 yıl önce)
    Sizde bu şekil akpli meclis üyesi oldukça daha çok manşet olursunuz.Hiç adam akıllı konuşmasını bilen yokmu şu ortamda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    İlginç değil mi? Yeşilyurt Belediyesinde kim konuşursa saçmalıyor. En iyisi hiç konuşmasınlar. Mehmet Çınar bu kadar vizyonsuz ve yeteneksiz insani nasıl bir araya getirdi. Hayret. Düşünsenize Basin Yayın Müdürü troll olan başka bir belediye var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık MEHMETOĞLU (2 yıl önce)
    Merhum Turgut ÖZALın çizgisine sahip siyasetçilere bugünlerde daha çok ihtiyacımız var. Elazığ Mv.li Metin BULUT ve B.Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI Karayolları kampusunü park yapmak için Elazığ merkez dışında Hanpınarı mevkiine taşıyacaklarmış. Madem Bölge binası taşınacaksa bu neden Malatya merkez olmasın!? Hem komşumuz Elazığa daha fazla park alanı kalması için katkıda sunmuş oluruz. Mrhum ÖZAL olsaydı bu işi çoktan bitirmiş Malatyamız Bölge Müdürlüğüne kavuşmuş olurdu. Malatyamızın daha çok kalkınmaya ihtiyacı var!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Tebrikle Sadık abi, Malatyanın ufkunu açan bu teklifinizi İlimiz Mv.leri B.B.Başkanı, İl Başkanları, STK temsilcileri yakın takibe alıp en kısa sürede sonuçlandırmalıdır. Hakkımız olan Bölge Müdürlüğünün İlimize taşınması esnafın, vatandaşın yüzünü güldürür, Malatyamıza daha çok altyapı hizmeti gelmesine öncülük edecektir. Lütfen bunun kamuoyu altyapısını oluşturalım. Bölge Binası içinde kimseden tek kuruş dahi istemediğimizide belirtelimki maksadımıza ulaşabilelim yoksa bu iş sıkıntıya girebilir benden söylemesi..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 malatya 44 (2 yıl önce)
    Ne ekersen onu biçersin Ata sözü Boşuna söylenmemış
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizi gidi beytulmal savunucuları (2 yıl önce)
    1-Gri pasaport olayında içlerinden en safı adama yığdılar, oysaki baş kahramanlar halen aynı koltuklarda(o dönem göstermelik izne çıktılar). 2-Performans kitabındaki işlerin yüzde 80 i hacı uğur polatın bitme aşamasındaki projeler. 3-sosyal konutlar karışık;eski yeni belediye başkanları, meclis üyelerinin, başkasının adına alanlar tabi sonradan devirler. Kelepir fiyata sosyal konut bulmuşlar kim kaçırır. 4-belediye şirketlerinin ne iş yaptığını yeğene sorun, o çok güzel açıklar. Adamlar okadar iş bilirki vergi rekortmeni Yeşilyurt inşaatı sürekli zarar eden işgem şirketi ile birleştirerek rekortmen şirket yok oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Muhalefetin meclis üyelerinin sorduğu çok önemli ve ciddi sorulara iktidar meclis üyelerinin verdiği cevaplar gayri ahlaki, ciddiyetten uzak, halktan bihaber, görevlerinin öneminin farkında olmayan ve belliki liyakat sahibi de olmayan kişilerdir. Malatya adına utanç verici bir durum. Bu sorular eğer cevapsız kalıyorsa, bu şehrin nasıl ehliyetsiz yönetildiğinin göstergesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fayda (2 yıl önce)
    Makam liyakat sahibi insanlara değilde boş insanlara verilirse belediye mecliside ülke mecliside aç gözlü insanların elinden çeker, kurnazlıkları ile yalancılık ile kendileri dahil toplumu kandırmayı çalışmak gelecekte ne kendilerine ne de bu millete fayda sağlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (2 yıl önce)
    Akp li üyelerin verdiği lakayit cevaplara bakıyorum da , bu kadar ego sahibi olmalarının yolunu bizler açmışız. Bu konular elbette ki meclis te konuşulacak.muhalefet o kadar soru sormuş ama verilen cevap ; milletvekilliğinde gözü var hanımefendi nin. Bence eğitim seviyesi ve kalitesi gözden geçirilmeli bazı üyelerin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Gri pasaportu ortada sizler kapatsanizda Millet kapatmaz her sey ortada
    0
    0
    Yanıtla