SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazeteciye Saldırıya 3 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da haber takibi sırasında saldırıya uğrayan Gazeteci Burhan Karaduman'ın dövülmesiyle ilgili yakalanan 5 şüpheliden 3’ü adliyeye sevk edildi. Adliye'ye sevk edilen U.H., D.A isimli şüpheliler ile 18 yaşından küçük olduğu öğrenilen bir şüpheli olmak üzere 3'ü de tutuklandı.

Kernek Meydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve meydan açılış töreni sırasında görevini icra ederken bir grup tarafından saldırıya uğrayan gazeteci Burhan Karaduman’a destek çığ gibi büyürken, soruşturma büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Malatya Valisi Aydın Baruş’un da talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan özel ekiplerce yapılan titiz çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştirdiği tespit edilen toplam 5 şüpheli yakalandı.

Polisteki sorgularından sonra gözaltı süreleri tamamlandığı için Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli mahkemece tutuklandı. 2 şüphelinin sorgusunun da sürdüğü öğrenildi.

Olayı derinlemesine araştıran ekipler, şüphelilerin sorgusuyla yaşanan çirkin saldırıyı gün yüzüne çıkarmaya başladı.

Kernek Parkı açılışı esnasında drone görüntüsü almak için platformdan aşağıya inen ve gazeteci arkadaşlarıyla selamlaştıktan sonra yukarıya doğru çıkan Karaduman, “Önümde Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir arkadaşım vardı. Drone görüntüsü almak için yukarı doğru ilerliyorduk. Dönüp fotoğraf çekmek istediğim anda birisi sırtıma vurdu ve yere düştüm. O anda 3 kişi yerdeyken tekme atmaya başladı. Gazeteci arkadaşlarım yardımıma koştu” dedi.

Karaduman’a gerçekleştirilen saldırının planlı olarak yapıldığı ortaya çıkarken, saldırı esnasında en kör noktanın seçildiği öğrenildi. Saldırganların olayı gerçekleştirdikten sonra kameraların kayıt alamayacağı alanlara kaçtıkları belirtildi.

'Resmi kurum yöneticisi' sıfatını taşıyan bazı kişilerle ilgili yazılarının yanı sıra, Gazeteci Karaduman’ın, son olarak Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde  'usulsüz olduğu' belirtilen bir atamayı içeren eleştirel haberi internet sitesinden kaldırmasına yönelik 'mafyöz tiplerden' tehdit aldığı, emniyetin bu isimler üzerinde de inceleme başlattığı öğrenildi.

Burhan Karaduman'ın saldırının ardından polisteki ifadesinde, saldırıyı azmettirdikleri ya da talimatını verdikleri iddiasıyla şüphelendiği bazı isimleri verdiği, bunlarla ilgili de gerekli işlemlerin yapılmakta olduğu haber alındı.

Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Mustafa Kemal (2 yıl önce)
    Asıl çakallar nerede
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Kaç liraya yaptınız,paranızı kim verecekti? erkek kılıklı soytarılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yücel Men (2 yıl önce)
    Turgut Özal Üniversitesinde artık mağdurların sesi duyulmalı duyurulmalı mesele memleket meselesi oldu insanlar işten atıldı, insanlar görevden alındı, kadroları iptal edildi üstü kapatıldı ama artık yeter şiddete başvuruldu..Devlet büyükleri neden sessiz kalıyor…
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Erkek misiniz siz? Yaşlı başlı adama üç kişimi gücünüz yetti? Etek giyip dolaşın, tasmanızı tutan kurtarsın sizi ?? ( Editör lütfen yayınla?)
    0
    0
    Yanıtla
  • Öfkenizi gayet iyi anlıyorum ama bu çirkin saldırıyı yapanları erkeklikle bağdaştırıp, etek giyin gibi kadınlarımızı rencide edici bir ifade kullanmanız pek şık olmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)gero isimli kullanıcı yorumuna
    Bayanları rencide edici birşey söylemek istemedim.Yine de özür dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakllısın söylenecek çok söz var da burası yeri değil Anneleri babaları böyle evlat büyüteceğime faydalı bir şeye bakıp beslesek daha iyi olurdu demişlerdir bundan eminim Çocuk yetiştirirken insan vatan din iman sevgisi vermeliyiz Siyaset görüüş fikir için birlerine saldıran tek ülkeyiz ALLAH sonumuzu hayır etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Başta sayın valimiz olmak üzere il emniyet müdürümüze ve Ekibine soruşturmayı yürüten Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı savcısına yaptıkları bu özverili, titiz ve başarılı çalışmalarından dolayı bir vatandaş olarak teşekkürlerimi ve saygılarımı arz ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    12 Eylül'de lise bitirdim o günkü terör olaylarını unutamam gençler lütfen maşa olmayınız kullanılmayiniz aklınızı başınıza alınız bu ülkeye kötülük yapmayınız empati yapınız kaba kuvvet çözüm olamaz,eğer Burhan karadumanin yazdığı yazılarda yanlış bir bilgi varsa sizi burhan beyin üzerine gönderen kişiler yargıya gitsinler haklarını arasınlar burası dağ başımı bize bugün agababalarimiz sayesinde bir şey olmaz diyorsanız keser döner sap döner bir gün bağımsız yargı karşısında hesap verirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu güzel sözleri her anne baba çocuklarına öğretmeli en mantıklı yorum teşekürler 1988 viyana yakınlarında türk aile kaza yapıyor 15 yaşındaki oğlu yaralı kan kaybında ölecek kan verilmesini baba kabul etmiyor 8 saat sonra oğlu ölüyor nedeni ise o kanı verenler domuz eti yemiştir diye göz göre göre oğlunu ölüme yitiyor böyle babalar inşallaah bitmiştir böyle baba nasıl evlat yetiştirir işte bu da örneği Anne babalar birazda suçu kendimizde arayalım evlatlarımızı birlerinin kucağına atmayalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 yıl önce)
    İnşallah Elebaşını itiraf ederler. Biz biliyoruz da, yazılı kayda geçsin. Her gün oda oda gezenlerde ceza alır. Onların bir şey öğretmesine de gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Bunların azmettiricileri kamuoyuna açıklanmayacak mı....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Fiili gerçekleştiren çakal takimi her yerde bulunabilir, isin garibi hemen de yakalanirlar, maharet olayin azmettiricilerine ulaşmak ve gerekli olan etkili soruşturmayı yürüyebilmek...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Azmettirenler ?
    0
    0
    Yanıtla