SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Binayı Çökerten Tadilat İzinsiz Yapılmış

0
Güncellendi - 2021-11-10 01:43:14
Binayı Çökerten Tadilat İzinsiz Yapılmış
A- A+ PAYLAŞ

TAVUKÇU DÜKKANININ SAHİBİ VE 3 ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI.. Malatya'da çöken 2 katlı binanın zemin katındaki işyerinde, genişletme amacıyla yapılan tadilatın izinsiz olduğu ortaya çıkarken, Cumhuriyet Başsavcılığı, işyeri sahibi ile 3 çalışanının gözaltına alındığı açıkladı.

İnönü Caddesi Sıtmapınarı mevkiinde bulunan iki katlı binanın alt katındaki tavuk mangal restoranın genişletilmesi için yapılan tadilat sırasında saat 16.50 sıralarında meydana gelen çökme sırasında 13 kişi enkaz altında kalarak, 1 kişi de kurtarma çalışmaları sırasında yaralanmıştı.

TADİLAT İZİNSİZ VE 4 KİŞİYE GÖZALTI

Çökmeye neden olan tadilatın izinsiz olduğu, ayrıca olayla ilgili olarak tadilatı yapan işyeri sahibi ile 3 çalışanının gözaltına alındığı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklandı.

"Malatya İl Merkezinde 09/11/2021 tarihinde İnönü Caddesindeki iki katlı bir binanın zemin katında yapılan tadilat nedeniyle meydana gelen göçükle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

Olayla ilgili olarak bilirkişiler tarafından gerekli incelemeler yapılmış olup, toplanan deliller itibarıyla izinsiz tadilat yaptırıldığı anlaşılmıştır. Söz konusu tadilatı yaptıran işyeri sahibi ve 3 çalışanı gözaltına alınmıştır.

Soruşturma çok yönlü olarak titizlikle sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Gözaltına alınan tavukçu işyerinin sahibi Hikmet Doğan'ın, çökme sırasında hafif yaralandığı ve hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındığı belirtildi.

malatyahaber.com- iha- AA

ÜSTTEKİ ARŞİV FOTO: Binanın yıkılmadan önceki hali

ALTTAKİ FOTO: Enkaz kaldırma çalışmaları

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Malatya (2 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesinin çok hatası var izinsiz tadilat yapılan işyeri derhal mühürlenmeliydi bu konuda battalgazi belediye zabıta müdürlüğü çok hassas şikayetleri değerlendiriyor ve gereğini yapıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabii Battalgazi Belediyesi çok duyarlı 3 sefer yıkım kararı aldıkları yeri 2 senedir yıkamıyorlar.içerden adamın varsa yıkmıyorlar.sadece yıkım kararı alıyorlar.Bina yıkılınca herkes hesap soruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Onlarca deprem gören ve son olarak 7 büyüklüğündeki Elazığ depreminin yıkamadığı 61 yıllık binayı, kolon kesen iş güzarlar yıkmış, Sivas Caddesinde de bir bina kolonları kesildiği için depremden sonra böyle yıkılmıştı. Belediye bu işleri sıkı denetlemeli ve insan canına kast edenlere en ağır cezalar verilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Belediyeye bağış adı altında para verirseniz istediğiniz kolonu da kesersiniz duvarı da patlatırsınız.Birsey demiyorlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Lionel Messi (2 yıl önce)
    Deprem sonrası ağır hasarlı olan binaları denetlemeye gelen görevlilere rica, minnet edip hasarsız raporu çıkarttıranlar olduğunu duydum. Bu bina da öyle olabilir. Tekrar denetleme yapılmazsa Malatya merkezli 5 şiddetinde depreme dayanamayacak binalar var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza (2 yıl önce)
    Malatya zabıtasını kaldırın , etkisiz elemanlar ,, ne adam gibi kontrol ederler , saldım çayıra mevlam kayıra Ayrıca zeminde kolonu parçalayan tavukçu suçlu , bütün binanın masraflarını bu tavukçudan alın
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Büyük şehir belediyesi başkanı ve çalışanları her gün o binanın önünden geçiyor ben üç gün önce oradan geçerken çok dikkatimi çekti aradaki duvar yıkılmış ve tadilat yapılıyordu ama nedense büyük şehir belediye başkanı tadilat yokmuş diye canlı yayında açıklama yaptı hele şükür can kaybı yoktur
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi zabıtaları ne iş yapar?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam44 (2 yıl önce)Can isimli kullanıcı yorumuna
    burası battalgaziye ait
    0
    0
    Yanıtla
  • Ortada kalmış bir yer gibi..battalgazi zabıtası ne iş yapar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Kendimiz,yada işçi marifeti ile ,binanın kolonları ,, destek noktaları ile oynayıp,işyerini büyütmek ülkemizde en çok yapılan yanlışlardan biridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Y.a (2 yıl önce)
    yasal olan ne var ki? 2 katlı binanın çökmesinde 7 km lik yolu 1 saat 10 dk da gittim inş. malatya life çökmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Göçük altında kalanlara çok geçmiş olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • gokler789 (2 yıl önce)
    ne hikmetse inanasım gelmedi yıkılan dükkan 3 aydır tadilat halinde belediyenin zabıtası görevlileri yatıyormu malatyanın göbeğinde tadilat yapılıyor hiç bir denetleme yapılmıyor inanalımmı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    Belediyeden izin almaya, ruhsat almaya gideni 10 yere bağış yapmaya yollarsanız tabi ki kimse gelip de izin almaz. Malatya da daha birçok bina var en ufak bir hasarda yıkılabilecek ama kimse denetim yapmıyor. Depremden sonra sağlam raporu verilmiş bu binaya, kim vermiş nasıl bir inceleme geçirmiş ki bir kolonu veya duvarı kesilince hemen yıkıldı. Böyle sağlam binamı olur. İnsanın canından önemli bir şey yok, ama deprem için ne yapılıyor? Belediyeler hiçbir yatırım yapmasın kendi bünyesinde deprem laboratuvarı kurarak binalardan beton örnekleri alıp incelesinler ve gerçek dayanıklılık testi yapsınlar. ve bunu başaran belediye ve başkan bana göre çok başarılı o ve başkanda gerçekten insana değer veren başkandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (2 yıl önce)
    Bilmeyen de tadilâtların izinle yapıldığını zannedecek. Kentsel Dönüşüm için cazip ve yaptırımı olan çalışmalar yapılmalı, eskiyen bina stokları yenilenmelidir. Çok şükür can kaybı olmadı. Aklımız başımıza ah vah çektikten sonra gelmemeli. İsyerlerinin Işletme Ruhsatı varmış gibi tadilata izin yokmuş açıklamaları klasik baştan savma söylemleridir. Yaralılara acil şifa dilerim. Geçmiş olsun Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (2 yıl önce)
    O kadar başı boşluk varki dünya da hiçbir yerde bu yok. Günlerce orda tadilat çalışma sı yapılıyor hiçbir resmi merci kontrol etmiyor. Belediye yok, yapı denetim yok vs.. Yani saldım çayıra hesabı. İzliyoruz TV de abd de tadilat u yapılan evlerde izinsiz pencere açamıyosun, izinsiz kapı açamıyosun, izinsiz bir tane merdiven koyamıyor sun. Bizde binayı tık yeniden yap. Kimsenin haberi yok. Çünkü denetleme merci yok sıfır. Onun içinde bu tür vakalarla daha çooook karşılaşırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Belediye yetkililerine sormak lazım kaçak yapi yani yapı denetim birimi neredeymiş adam 3 aydir tadilat yapiyormuş bu birimin tek sorumlusu olan imar müdürü neredeymiş acaba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emrah bilici (2 yıl önce)
    Malatya'da Allah'a emanet yaşıyoruz . Belediye oy veriyoruz eyvallah da denetim yok arkadaşlar .Akpınar da bulunan Eski Maski binasına çürük raporu verdiler . Bina bu yüzden boşaltıldı . Ama alttaki işyerleri hala çalışıyor . Allah korusun aniden yıkılsa kurtulacak kimse kalmaz . Defalarca yazdık burayı ya yıkın yada güçlendirme yapın dinleyen yok maalesef. Birileri öldükten sonra mı hep müdahale olur . Yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Çalışırlar siyasi lerin yakınlarının dükkanları onlar
    0
    0
    Yanıtla