SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Korktum, Öleceğimi Düşündüm"

0
Güncellendi - 2021-11-10 12:54:21
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Malatya'da çöken binanın enkazından yaralı kurtarılanlara hastanede ziyarette bulundu. Bu arada, enkazdan yaralı olarak çıkarılan İbrahim Uçak çökme anını "Deprem oluyor gibi binadan çatırtı sesleri geldi ve birden bina çöktü."diye anlattı.

BAKAN YARDIMCILARI YARALILARI ZİYARET ETTİ

Çataklı ve Varank ile Vali Aydın Baruş, Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi altına alınan yaralılarla görüştü.

Ziyaret ettikleri 5 yaralıya geçmiş olsun dileklerini ileten heyet, doktorlardan yaralıların durumuna ilişkin bilgi aldı.

Vali Baruş, "İnönü Caddesi'nde çöken binanın enkazında kurtarma çalışmaları sona erdi. Çok şükür hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırılan 13 vatandaşımızdan 8'i taburcu oldu, 5'inin tedavileri devam ediyor ve hayati tehlikeleri yok. Geçmiş olsun Malatya." ifadelerini kullandı.

Öznur Çalık ise "AFAD, itfaiye, UMKE, STK'lerimiz, belediyelerimiz ve tüm hemşehrilerimizin birlik, beraberlik ve dayanışması bir kez daha takdire şayandı. Allah razı olsun herkesten." dedi.

Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde, altında iş yerleri bulunan iki katlı binada henüz bilinmeyen nedenle dün çökme meydana gelmiş, arama kurtarma çalışmaları sonucu 13 kişi enkazdan yaralı kurtarılmıştı.

"ÇOK KORKTUM ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM"

Öte yandan, Malatya'da çöken binanın enkazından yaralı kurtarılan İbrahim Uçak, "Deprem oluyor gibi binadan çatırtı sesleri geldi ve birden bina çöktü." dedi.

Ayağı kırılan ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine ameliyat edilen 52 yaşındaki İbrahim Uçak, enkaz altında ve çıkarıldıktan sonra yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Uçak, oyun oynamak için arkadaşlarının yanına, yani yıkılan binanın üst katında bulunan oyun salonuna gittiğini söyledi.

Oyun salonuna girdikten ve arkadaşlarıyla oyun oynadıktan yaklaşık 5-10 dakika sonra olayın yaşandığını anlatan Uçak, "Deprem oluyor gibi binadan çatırtı sesleri geldi ve birden bina çöktü. Bacağımın üstünde bir beton parçası vardı, o nedenle ayağım kırılmış. Ayrıca enkaz altında boşluk bir yerdeydim, dışarıyı görebiliyordum, çıkabilirdim ama ayağım kırık olduğunu için hareket edemedim." dedi.

Uçak, daha sonra ekiplerin sesini duyduğunu belirterek, "Binanın çatısı başımızın üzerinde duruyordu. Çökebilir diye çok endişelendim, korktum. Bulunduğum yerin biraz ilerisinde bir kişi daha vardı. Onun da üzerinde bir şey vardı çünkü sesi geliyordu. O da şu an burada hastanede. Çökmenin hemen ardından ayağa kalktım bir iki adım attım düştüm. Ardından ekipler geldi bizi kurtardı." diye konuştu.

Yaşadığı şoku halen üzerinden atamadığını dile getiren Uçak, şöyle konuştu:

"Çok korktum, öleceğimi düşündüm. Enkazın altındayken yukardan sesler geliyordu 'kimse var mı?' diye. Biz de bağırdık, şükür geldi ve bizi kurtardılar. Enkaz altındaki bazı arkadaşlar bir boşluk bulup dışarı çıktı ancak ben ayağımda beton parçası olduğu için çıkamadım. Enkaz altından çıktıktan sonra büyük ağırı ve sızının yanı sıra bir sevinç hissettim. Kurtulduğum için mutlu oldum. Olağanüstü çaba gösteren tüm kurtarma ekiplerine teşekkür ederim. Hepsinden Allah razı olsun. Yetkililer bizden yakından ilgilendi, hepsine teşekkür ediyorum hepsinden Allah razı olsun. Şu an durumum iyi biraz ağrılarım var ama buna çok şükür."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyali (2 yıl önce)
    Gördüğüm canli şahid olduğum sey şudur Memleketimizde İtfaiye teşkilatı buraya resmen ışınlandi aninda abilerimizi enkazdan çıkardılar. Emeklerine Sağlık Allah basimizdan eksik etmesin tüm acil durum ekiplerini.
    0
    0
    Yanıtla