SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Bütçede En Büyük Payı Eğitime Ayırdık”

0
Güncellendi - 2021-11-13 22:38:31
“Bütçede En Büyük Payı Eğitime Ayırdık”
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve partinin MKYK üyesi Bülent Tüfenkci, TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Milletvekili Tüfenkci, 2022 bütçesinin TBMM bütçe komisyonunda görüşüldüğünü ifade ederek, bu sene de en büyük payı AK Parti hükümeti olarak eğitime ayırdıklarını söyledi.

Geçen sene pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini hatırlatan Tüfenkci, “Bu eğitim-öğretim döneminde yüz yüze eğitim şu ana kadar kesintisiz bir şekilde devam etti ve iki aylık süreyi milli eğitim camiası başarıyla tamamlamış oldu. Geldiğimiz bu okul Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılarak Milli Eğitim Bakanlığımıza hibe edilen bir okul. Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanımıza ve arkadaşlarına teşekkür ederiz. Gerçekten okulumuz Malatya’mızın gözde okullarından birisi haline gelmiş. Gerek fiziki ortamlar gerek oyun alanları ile gerçekten çocuklarımızın fiziksel gelişimini destekleyecek materyaller ve gelişimlerini sağlayacak alanlarla hem zihnen hem manen çocuklarımızı yetiştirmiş olacağız. Okulumuzun proje imam hatip okulu olması sebebiyle hocalarımız da gerçekten seçilen hocalar ve bu noktada başarı da kendiliğinden geliyor. Bu tip okullarımızın sayısı arttığında vatandaşlarımızın talebinin ve ilgisinin ne kadar çok olduğunu görüyoruz. İhtiyacı da görüyoruz. Buradaki yetişen çocuklar tek başına hafızlık dersleri almıyor aynı zamanda akademik dersleri de alarak akademik anlamda da kendilerini yetiştirip hayata hazırlıyorlar. Sadece milli eğitimin desteği ile de değil Diyanet İşleri Başkanlığımız ile de iş birliği yaparak bu eğitimler aslına uygun şekilde verilmeye çalışılıyor. Bu okullarımız sadece Malatya’da değil Türkiye’nin farklı illerinde de hızlı bir şekilde mevcudiyetini artırarak yoluna devam ediyor” şeklinde konuştu.

“İnönü Üniversitesi’nde imam hatip okulu yapılacak”

Tüfenkci, konuşmasında Malatyalılara okul müjdesi vererek, “Hayırsever bir işadamımız İnönü Üniversitesi’nde yeni bir proje imam hatip okulu yapacak. Bunu da buradan duyuralım ve müjdesini vermiş olalım. Bu okul Türkiye’de iki tane ve üçüncüsünü Malatya’ya kurmuş oluyoruz. Manevi değerlerine sahip gençlerin yetişmesi noktasında önemli bir okul olacak. Hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Porsuk44 (2 yıl önce)
    Ya bu beyefendiler hep niye birkaç okulun dışında başka okullara gitmezler.Fiziki görünümü düzgün okullari ziyaret edeceginize birazda kenar mahalle okullarına gitsenize.Pandemi nedeniyle geçen yıl öğretim döneminde okullar kapalı iken güvenlik görevlisi ve temizlik elemanları vardı,şimdi yok ne hikmetse.Sebebi bahanesi ne olursa olsun mevcut hizmeti bir kademe daha yükseltmek amaç olmalı. En büyük ödeneğin ayrıldığı bahsedilen bakanlıktan; okula kayıt olurken bağış adı altında alınan paralardan, temizlik parasından yönetenlerin haberi yok galiba.Yada var bizim mi haberimiz yok.Gördüklerimizi , yaşadıklarımızı yazıyoruz anlatıyoruz, eleştiriyoruz ama onlar bildiklerini okuyorlar.Yapacak bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (2 yıl önce)
    Ülkeyi yönetenler aleni ve hic kasilmadan durmaksizin yalan söylüyorlar ve hala bunlara inananlar var! Okullarda yokluk tavan yapmis hizmetli yok, kirtasiye malzemesi yok bu beyefendi toplumun zekasiyla alay ediyor! Bu nasil bir rahatliktir anlamakta cidden güclük cekiyorum! Ekonomi felc,millet evine ekmek götüremiyor bunlar habire yok gaz bulduk yok tuz bulduk acin vanalari,dünya bizi kiskaniyor,ekonominin kitabini yazdik..! El insaf arkadas! Din diye diye insanlari canindan bezdirdiniz dinden soguttunuz! Hz.Muhammed (sav) söyle diyor „ her kimki devlet malindan sirtina bir hirka gecirmis olsun kizim Fatima dahi olsa cennetin kapisi ona haramdir!“ ve bunu söyleyen Allah in resulu! Yani? Allah in resulu kendi öz kizina kefil olmuyorken bu nasil bir aymazliktir arkadas? Pes,cidden pes!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hanifi (2 yıl önce)
    Okullara büyük yatırım yaptığınızda Neden hala temizlik parası Kırtasiye parası sınav parası ya da sınav adı altında para alınıyor okulların tuvaletlerinde sabun yok musluklar bozuk Hiç kontrol ediliyor mu milli eğitim tarafından dezenfektan bile Hiçbir okulda yok mesela Öğretmenler Ortaokulu inceleyin görürsünüz
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Imamhatipleri bol bol açarak Uzay çağına hazirlık yaptıniz belli.ilimden bilimden uzaklaşan milletlerin nasıl köleleştiğini gördüğünüz halde,tarikatların cemaatların kölesi olmaktan kurtulamadınız.KURAN I kerim yetmiyormu,peygamber hayatı,ehl i Beyt yetmiyormu,beyniniz yetmiyormu ki bukadar yanlış bir yola şuursuzca girdiniz.Allah sizleri ıslah etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • cemc (2 yıl önce)
    Pardon en buyuk butceyı ayırdıkmı diyon sen.. Saka mı yapıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    O yüzden mi okullarda ne temizlik ne de güvenlik görevlisi yok?
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Eğitime ayırdınız da halen niye 100 TL okul kırtasiye fotokopi parası istiyor
    0
    0
    Yanıtla