SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Diyecek Birşey Bulamıyoruz Buna..!"

0
Güncellendi - 2021-11-17 19:14:29
A- A+ PAYLAŞ

CHP'DEN, ÇINAR'A ÖDÜL VERİLMESİNE SERT TEPKİ VE BELEDİYE VİLLALARI İDDİASI.. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ödüle tepki gösterdi.

Gri pasaportla yurt dışına insan kaçırma iddialarıyla gündeme gelen Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar (fotoğraftaki) ve Elazığ Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül alırken, İl Başkanı Kiraz, “Kendi ilçesini dünyaya rezil etmiş bir başkana böyle bir ödül vermek ancak AKP'ye yakışır diye düşünüyoruz” sözleriyle eleştiride bulundu.

Gri pasaport skandalında adı geçen Yeşilyurt Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Çınar'a ödül verilmesini değerlendiren CHP  İl Başkanı Enver Kiraz, “Biz de Yeşilyurt Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Çınar başkanımızı tebrik ediyoruz. Gerçekten aldığı bu ödülle gri pasaportla yurtdışına gönderdiği birçok genç olduğunu biliyoruz. Bu gençlere yönelik önemli bir proje geliştirdiğini düşünüyoruz. Çünkü gri pasaport skandalıyla gerçekten hem ülkemizin hem de dünyanın gündemine gelmişti. Yeşilyurt ilçemizi, ülkemize ve dünyaya rezil etmişti. Aldığı bu ödülle görüyoruz ki gerçekten gençlere yönelik önemli bir iş yapmış gözüküyor. AKP'li Çınar'a bu ödülün verilmesiyle birlikte yaptığı gri pasaport skandalının Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı tarafından onaylandığını düşünüyoruz. Çünkü böyle bir skandala imza atmış birine bu ödülü vermek bence bu anlama geliyor. Daha önce Yeşilyurt Belediye Başkanı sahte UNESCO ödülü almış ve bir ilke imza atmıştı. Şimdi de işsiz gençlerimizi yurtdışına gönderip orada iş imkanı sağladığı için gençlik projesi kapsamında bir ödül almış görünüyor. Diyecek bir şey bulamıyoruz buna” diye konuştu.

"VİLLALAR PEŞKEŞ ÇEKİLDİ"

İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt Belediyesi tarafından 2017 yılında Gedik Mahallesinde Yeşilyurt villaları yapıldığını ve bu villaların 2017-2018-2019 yıllarında değerlerinin çok altında fiyatlara AKP'nin birçok yandaşına peşkeş çekildiği öne sürdü.

Kiraz, "Yeşilyurt Belediyesi'nin bir önceki dönem Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat döneminde yaptırılan ve değerleri 2 buçuk ile 3 milyon TL olan Yeşilyurt Villaları’nın AKP'li yöneticilere 300 ile 600 bin liraya satıldı” dedi.

“YOK BÖYLE SATIŞ”

Kiraz, CHP'li meclis üyelerinin değeri 2 buçuk ile 3 milyon TL olan villaların AKP'li yöneticilere 300 ile 600 bin liraya satılması konusunu mecliste yazılı önergeyle sunduğunu ancak konunun ‘ticari sır' olduğu gerekçesiyle hiçbir cevabın verilmediğini ifade etti.

İl Başkanı Kiraz, “Aldığımız bilgilere göre AKP'li Malatya Milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, eski belediye başkanı ve parti yöneticileri 300 bin TL ile 600 bin TL arasında fiyatlara aldıkları daha sonrasında ise bu fiyatla aldıkları villaları bir iki yıl sonra 2 ile 2 milyon 500 bin TL'ye satıp para kazanıyorlar. Uzun bir süre bu şekilde AKP'liler kendilerine böyle bir rant kapısı yaratmıştı. Bu durumun duyulması sonrasında Yeşilyurt Belediyesindeki CHP'li meclis üyelerimiz bu durumu belediye yönetimine gerek sözlü gerekse yazılı soru önergeleriyle sordular. Ancak ne çekinceleri varsa bu skandal olayla ilgili kendilerinden hala bir cevap gelmiş değil. Sadece bu konunun ticari sır olduğunu söyleyerek kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“Belediyenin yaptığı bir işin ‘ticari sır’ olarak değerlendirmesi akılları ziyan bir düşüncedir” diyen Kiraz, şunları kaydetti:

“Çünkü belediye herkesin ortak malıdır belediye kimsenin babasının çiftliği değildir. Orada yapılıp satılan villalar kendi şahsi şirketiyle yapmış olup sattığı villalar değil bu villaların kimlere satıldığı, ne kadardan satıldığının listesini istediğimizde de meclis üyelerimize bu ‘ticari sır' diyorlar. Bu aslında şunun kabulü, bu villaların yok pahasına yandaşlarına peşkeş çekildiğinin doğruluğunu gösteriyor. Gizledikleri bir şey var ki bize bu iddialara ilişkin bilgi vermiyorlar. Ben buradan AKP'nin milletvekillerine, meclis üyelerine, belediye başkanlarına buradan çağrıda bulunuyorum; kim bu villalardan almamışsa çıksın ben bu villalardan almadım desin bizde belediye zaten bilgi alamıyoruz bari onlardan bilgi alalım.”

“İTTİFAKTAKİ MECLİS ÜYELERİ BİLE BU DURUMDAN RAHATSIZ”

Kiraz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu tür durumlardan dolayı Cumhur İttifakında yer alan MHP'li meclis üyesi bile istifa noktasına getirdi. MHP'nin Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi iki gün önce ‘artık harama el kaldırmaktan bıktım, usandım' diyerek meclis üyeliğinden istifa etme kararı aldığını söyledi. Bir taraftan böyle haksız ve adaletsizlikler yapılırken diğer taraftan ise bu haksızlıklara belediye meclis üyelerinin zorlandığı durumu oluşmuş oluyor. Tabi belediye meclis üyesi bu haksız ve hukuksuz işlere göz yummayacağını ifade etmiştir. Kendisini bu duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Cumhur İttifakı üyelerinin bu çıkışları bizim ortaya koymuş olduğumuz birçok olayın doğruluğunu ifade ediyor.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Yalnız Adam (2 yıl önce)
    Ey Malatyalılar Malatyanın tüm belediye başkanlarını ve Milletvekillerini Malatyalı olanlardan seçin hiç adıyamanda Malatyalı bir belediye başkanı görebilir misiniz?hayır yada bir muhtar tabi ki hayır o zaman nedir bu adıyamanlı sevgisi bunu anlamıyorum
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Sinirli (2 yıl önce)
    Çınar adam gibi adamdır, özellikte yurt dışı transport işinde ehil bir zattır...kendisini bizde tebrik ediyoruz...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • selami (2 yıl önce)
    CHP malatya tatava yapıyor diyene 50 olumsuz yorum yapanlar gri pasaportu alacakken sobelenenler zahar
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Akpartili (2 yıl önce)
    Önümüzdeki seçimde adaylar mevcut başkanlar olursa sıkıntı olur yıpranmamış isimler olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali44 (2 yıl önce)
    Neler oluyor bize yine neler olur.???? Keşke bi bakilsa araştırılması yapılsa. El değişmesiyle pasaport mevzusu zamanı hangi başkan yardımcısı acaba kaça aldı bu villayı?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Alabilir kardeş belediyenin vermiş olduğu kiralık aracı bile mesai saatleri disinda ve mesai günleri hariç ailesi ile binip şahsi arabası gibi geziyorlar. Buralara kadar gönül indirilmiş. Kime ne diyebilirsinki. Küçük veya büyük gönül indiren indiriyor yazıklar olsun. Keşke herseyin bir vebal olduğunu bilseler. Haksız yere kazanılan kazancın aile çocuklar kendisinden çıkacağını bilseler.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Memlekette tuz da kokunca ne yazacak, ne de söyleyecek hiç bir şey kalmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan D. (2 yıl önce)
    Hakikaten ilk defa doğru demiş. Çınar başkan tüm dünyaya rezil etmişti bizi. Gerçi biz balık hafızaliyiz çabuk unuturuz. Diğer seçimlerde mevcut başkan devam derlerse sasirmayin. Reiside böyle böyle yalnıs yönlendiriyorlar. Reis bilse istifa belgesini takdim eder gönderirdi ama sağlıklı bilgi verilmiyor..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Elbette hep yanlış yönlendirilen birileri var, yanlış yönlendirilmese doğru yapabilir mi? Ülke elden gidiyor ülke...
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet44 (2 yıl önce)
    ülkeyi batırmanın dost akraba kayırmanın rantın kitabını yazdılar umarım bu millet de akp nin yok oluş kitabını yazacak
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Malatya CHP teşkilatı tatava yapıyor. Malatya'ya bir gram faydası yok.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Haklısın gırı pasaportmu verdiler suçluları avurpayamı kaçıdılar devletin milletin parasınımı yediler fabirkamı sattı ne yaptı veli vekil ve teşkilatı kimi zengin etti bizden aldığı vergileri mutahitleremi verdi Ne fadası oldu kaç tane secim oldu bir çeyrek dahi vermediler Haklısın ali bey doları 10 tl mi yaptılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Dolar şuanda 11.3
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru,onlar bu ve benzeri yaptıklarınızın hiçbirini yapmadılar,yapamazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamdullah (2 yıl önce)
    Başkan 3 ay önce sözleşmesinin fesih ettik dediği hizmet binası inşaatı işin geçen gün binamız hızla devam ediyor sıkıntı yok dedi. Bugün 2.etap ihalesi ilana çıktı. İhaleye göre bina kaldığı yerden yapılacak diyor. Başkanın hangi lafına inanmak lazım. Bu bina kimlere haksız kazanç kapısı oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Sadece parayı pul etmekle, ekonominin kitabını yazmakla kalmadılar. Rantiyenin de ansiklopedisini çıkardılar!
    0
    0
    Yanıtla