SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tecavüz İddiasında, 'Kovuşturmaya Yer Yok' Kararı

0
Güncellendi - 2021-11-23 15:20:06
Tecavüz İddiasında, 'Kovuşturmaya Yer Yok' Kararı
A- A+ PAYLAŞ

CHP'NİN İLÇE BAŞKANI TECAVÜZLE SUÇLANDI, AKP'LİLER AĞZINA GELENİ SÖYLEDİ, ANCAK.. Bir televizyon programında, 3 yıl önce 16 yaşındaki genç kadına tecavüz ettiği öne sürülen CHP'nin Kale İlçe Başkanı hakkındaki tecavüz iddialarıyla ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma tamamlanarak, 'kovuşturmaya yer olmadığı' kararı verildi. Söz konusu tecavüz iddiasının ardından CHP İl Başkanlığı, Kale İlçe Başkanını  görevden alırken, AKP'nin milletvekilleri ve İl Başkanı olayla ilgili iddialarda bulunmuşlar, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, soruşturma sonuçlanmadan yapılan bu iddialara tepki göstermiş, AKP'nin gençlik kollarında görevli birinin karıştığı çocuklara tecavüz olayını gündeme getirmişti.

TV'DEKİ PROGRAMDA ORTAYA ATILAN İDDİA

Show TV’de geçtiğimiz 6 Mayıs 2021 tarihinde yayınlanan, “Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme” adlı programa katılan Erdal Taşdemir isimli şahıs, sosyal medya üzerinde tanıştığı ve Malatya’da Yetiştirme Yurdu’nda yaşadığını söylediği B.Ç. ile 5 aylık bir konuşma sonrasında evlendiğini, ancak kısa süre sonra eşinin, evlenmeden önce hamile olduğunu öğrendiğini ve kendisine ait olmayan çocuğu kendi nüfusuna kaydettikten sonra da, eşinin kendisini bir başkasıyla aldattığını ileri sürdü. Erdal Taşdemir, programda yaptığı açıklamada, eşinin, kendisiyle evlenmeden önce CHP Kale ilçe başkanı olan S.K. adlı şahısla birlikte olduğunu, çocuğun da S.K.’ya ait olduğunu iddia etmişti.

İddialar üzerinden AKP milletvekilleri ve il başkanından CHP'ye yönelik ağır tepkiler dile getirilirken, CHP'den de bu iddialara yanıt verilmişti.

TECAVÜZ İDDİASI ÜZERİNE AKP'LİLERİN SÖYLEDİKLERİ VE CHP'LİLERİN TEPKİSİ..

CHP Kale İlçe Başkanı S.K. ile ilgili tecavüz iddialarının Show TV’de gündeme taşınmasından hemen sonra, gecenin saatlerinde yazılı bir açıklama yapan AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, iddiaların AKP tarafından günler öncesinden bilindiğini öne süren cümleler kullanmıştı. İhsan Koca açıklamasında, “Birkaç gündür Malatya’yı meşgul eden çirkin bir hadise” olarak nitelediği iddialarla ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’yı çok ağır biçimde itham etmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’yı tecavüzün karşısında değil, tecavüzün yanında olduğunu öne süren AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca’nın bu yazılı açıklamasını twitter hesaplarında paylaşan AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi ve Öznur Çalık da CHP’ye ağır ithamda bulunmuştu.

İddiaların ardından, yapılan açıklamalar şöyleydi:

Bülent Tüfenkci, “Karısını Kızını seven CHP’den uzak tutun”

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkçi, İl Başkanı İhsan Koca’nın yazılı açıklamasını paylaştığı tweetinde, “Karısını, kızını, evladını seven CHP’den uzak tutsun lütfen” demişti.

Öznur Çalık, “Dut yemiş bülbüle dönen zihniyet…”

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise söz konusu iddialar ile ilgili olarak, CHP’yi tecavüzler karşısında “Dut yemiş bülbüle dönen zihniyet…” olarak nitelendirmişti. Çalık tweetinde, “Yine .. Yeni… Yeniden.. #CHP … Başını kuma gömen, Dut yemiş bülbüle dönen zihniyet… 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz iddiası .. #Kahrolduk Sonuna kadar takipçisi olacağız…” ifadelerini kullanmıştı.

Hakan Kahtalı, “CHP’nin ne yalanı bitiyor ne pisliği bitiyor”

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı da twitter hasabında yaptığı paylaşımda, “CHP’nin ne yalanı bitiyor ne pisliği bitiyor” suçlamasını yapmıştı.

Hakan Kahtalı, mesajında, “CHP’de taciz ve tecavüz skandalları bitmiyor. CHP’nin ne yalanı bitiyor ne pisliği bitiyor. Yalan üretim merkezi yine olaya karşı üç maymunu oynuyor” demişti.

Ahmet Çakır, “CHP’de skandallar furyası…”

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da attığı twette, CHP’nin tecavüzlerle gündemden düşmediğini yazdı. Çakır, “Taciz ve tecavüz haberleriyle gündemden düşmeyen CHP’de, skandllar furyasına bir yenisi daha eklendi” ifadeleriyle Kale olayı ile ilgili olarak CHP’yi eleştirmişti.

İhsan Koca, "Kanımıza dokundu.."

AKP Malatya İl Başkanı Koca, olay üzerine “Cumhuriyet Halk Partisi Kale İlçe Başkanının basına da yansıdığı şekilde 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüzü haberleri ile gerçekten kahrolduk. Bu utanç verici, acı verici olayın Malatya’mız ile anılması da bizleri yaralayan ikinci bir durum olmuştur. CHP’li ilçe başkanı için tek kelime etmemeleri kanımıza dokunmuştur. Bir kız çocuğuna tecavüz eden parti temsilcileri ile alakalı dahi adım atamayan omurgalı bir duruş sergileyemeyen CHP’li yetkililer bu vahim hadisenin maalesef karşısında değil de arkasındaymış gibi bir duruş sergilemişlerdir. Mübarek Ramazan ayında, Kadir Gecesini aradığımız şu günlerde böyle elim bir olay ile Malatya’mızın anılmasından dolayı üzüntülerimi bildiriyorum. Ak Parti olarak suçluların en ağır cezaları alması için elimizden geleni yapacağımızdan Malatyalı hemşehrilerimizin şüphesi olmasın."

CHP'li Veli Ağbaba, "Aynaya bakın utanın..."

Milletvekili Ağbaba da, iddiaları reddetmiş, bu iddiada bulunup ispat edemeyenleri ‘şerefsizlik, namussuzluk ve alçaklık’la suçlamıştı. Ağbaba, o dönemdeki açıklamalarında, AKP'nin Malatya İl Gençlik Kolları'nda görev yapan bir şahsın, erkek çocuklarına tecavüz iddiasını da dile getirerek, "Tweet atan milletvekiline söylüyorum; siz milletvekilisiniz, trol değilsiniz. Sen eski bakansın, trollük sana yakışıyor mu, trollük yapmak? Sen eski genel başkan yardımcısısın sana trollük yapmak yakışıyor mu? O kişiye referans olan alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir. Referans olduğumu iddia edenler de alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir. Tecavüzcülere sahip çıkanlar alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir. Benim sahip çıktığımı iddia edenler de alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir. Biz bu iddiayı duyar duymaz gereğini yaptık, partimizle hukuki ilişkisini askıya aldık. Bundan sonrası yargının vereceği karara bağlıdır. AKP Malatya İl Başkanı tecavüzcü arıyorsa, yanındaki erkek çocuklara tecavüz ederken basılan ve koruduğu il gençlik kolları yöneticisine baksın. Malatya için üzülüyorsa, biraz onurluysa bir aydır ses çıkarmadığı Yeşilyurt Belediyesi’ndeki insan kaçakçılığına baksın. Parti olarak derhal gereğini yaptığımız halde böyle bir iddiayı kullanarak CHP’ye saldıranlar, hiç alakasız yere benim adımı olaya karıştırmak isteyenler de namussuzdur şerefsizdir, alçaktır. Kim hayatının herhangi bir zamanında tecavüzcülere, tacizcilere sahip çıkmışsa o da alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir. Erkek çocuklarını taciz ederken yakalanıp gönderilenlere parti yöneticinize sahiplik etmeyiniz. Erkek çocuklarına tecavüz ederken yakalananların bizimle resmi yok. Aynaya bakın, utanın." açıklamasını yapmıştı.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, "Derhal askıya aldık, ancak.."

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, iddiaların ardından düzenlediği basın toplantısında, “Genel merkezimiz ile konuyu paylaştık. Hemen 1 saat içerisinde, bu bir iddia, ama önemli bir iddia bir saat içerisinde bu kişinin partimizle bütün üyelik dahil olmak üzere bütün bağlarını kestik. Bu olay açıklığa kavuşana kadar üyelik dahil olmak üzere bütün ilişkilerini derhal askıya aldık. Şunu açıklıkla söyleyelim, çok açık ve net söylüyoruz, tecavüz, taciz, kimden gelirse gelsin, buna karşı çıkmayan, buna en sert tepkiyi vermeyen ahlaksızdır, şerefsizdir, namussuzdur. Bu konu üzerinden milletvekilimize yönelik, partimize yönelik veya il başkanlığımıza, il örgütümüze yönelik, bu partinin onurlu herhangi bir bireyine yönelik bir saldırıda aynı şekilde ahlaksızlıktır, şerefsizliktir. Böyle bir konu karşısında kim sessiz kalırsa, kim sessiz kalmışsa, şerefsizdir, ahlaksızdır, namussuzdur. Net söylüyorum, sessiz kaldığımızı iddia edenler de aynı şekilde şerefsizlikle, ahlaksızlıkla suçluyorum. Hangi partiden olursa olsun, tecavüzcünün, tacizcinin, ahlaksızın partisi olmaz. Bu hangi parti olursa olsun bunu savunulacak bir tarafı olmaz, olamaz.” İfadelerini kaydetmişti.

GENÇ KADIN İDDİALARI REDDETMİŞTİ..

Televizyon programının ardından hakkında iddialarda bulunan eşi hakkında şikayetçi olan B.T.(K.) poliste verdiği ifadede özetle şunları söylemişti:

“Benim 15 yaşında iken birisi ile gönül bağım oldu. Bunun dışında başka kimseyle bir gönül bağım olmamıştır. Erdal Taşdemir isimli şahıs benim boşanma aşamasında olduğum iki yıl önce evlendiğim resmi nikahlı eşim olur. Eşim ile biz internette tanıştık. 3 ay telefonla görüştükten sonra 2019 yılında evlenmiştik. Evliliğimiz süresince 8 ay birlikte yaşadık. Ben kendisine evden ayrılacağımı söyleyerek evden ayrıldım. Eşimin söylediği gibi ben evden kaçmadım. Eşim Erdal ile evlenmeden önce 6 aylık hamile idim. Çocuğumun babasının ismini şuan söylemek istemiyorum. Bundan Erdal’ın haberi vardı ve beni bu şekilde kabul etmişti. Eşimin ilişkim olduğunu söylediği S.K. sadece benim köylüm olur, aramızda her hangi bir gönül bağı yada cinsel ilişki olmamıştır. S.K. hakkında her hangi bir şikayetim yoktur. Eşim Erdal’ın S.K. ile ilişkimizi ört bas etmek için annemin para aldığını iddia ettiği de yalandır. Bizim her hangi bir ilişkimiz olmamıştır, bundan dolayı da annem her hangi bir para almamıştır. Televizyona çıkarak benim hakkımda yalan beyanda bulunup benim huzurumu bozan Erdal Taşdemir’den davacı ve şikayetçiyim. Tedbir kararı uygulanmamasını istiyorum.”

TECAVÜZLE SUÇLANAN BAŞKANDAN SUÇ DUYURUSU VE 'KAVUŞTURMAYA YER YOKTUR' KARARI..

İddialar üzerine CHP Kale İlçe Başkanı S.K. avukatı aracılığı ile Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılıkça olayla ilgili soruşturmanın tamamlandığı ve “Kovuşturmaya yer yoktur” kararı verildi. Kararda, “Müşteki şüpheli S.K.’nın atılı suçu işlediğine dair soyut ve duyuma dayalı beyan haricinde kamu davası açmaya yetecek, yeterli şüphe oluşturacak hiçbir delil bulunmadığının anlaşıldığı, …” denildi. Soruşturma aşamasında televizyonda S.K. hakkında iddiada bulunan Erdal Taşdemir’in savcılık ifadesinde toplam 5 kişi hakkında suçlamada bulunduğu da belirtildi.

Savcılığın “Kovuşturmaya Yer Olmadığına' ilişkin kararında, halen 19 yaşında olan B.T. adlı kadının alınan ifadesinde, “Erdal Taşdemir isimli sahsın boşanma aşamasında olduğu resmi nikahlı esi olduğunu, 2019 yılında evlendiklerini, daha sonra kendisinin evden ayrıldığını, Erdal ile evlenmeden önce 6 aylık hamile olduğunu, çocuğunun babasının kim olduğunu söylemek istemediğini, Erdal'ın hamileliğinden haberdar olduğunu ve kendisini bu şekilde kabul ettiğini, eşinin ilişkisi olduğunu söylediği S.K.’nın sadece köylüsü olması nedeniyle tanıdığını, aralarında herhangi bir gönül bağı olmadığını, bir cinsel ilişki bulunmadığını, bu şahıstan bir şikayetinin bulunmadığını, Erdal'ın S.K. ile olduğunu iddia ettiği ilişkisini örtbas etmesi için annesinin para aldığını iddia etmesinin bir yalan olduğunu, annesinin para almadığını, su an kimseyle bir birlikteliğinin olmadığını beyan ettiği…,” şeklindeki ifadeleri kaydetti.

Soruşturma dosyasında mağdur olarak görünen 19 yaşındaki B.T.’nın kimseden şikayetçi olmadığı aktarılırken, S.K. hakkında, “Mağdurun bir şikayetinin olmadığı, bu şekilde Müşteki şüpheli S.K.’nın atılı suçu işlediğine dair soyut ve duyuma dayalı beyan haricinde kamu davası açmaya yetecek, yeterli şüphe oluşturacak hiçbir delil bulunmadığının anlaşıldığı, …” denildi.

Televizyon programında S.K. hakkında tecavüz iddiasında bulunan Erdal Taşdemir’in savcılık ifadesinde S.K. ile birlikte 4 ayrı isim daha vererek, iddiasındaki kişi sayısını 5 çıkarttığı görüldü.

Savcılık şüpheli Erdal Taşdemir ile ilgili olarak ise; “Sadece kendi üzerine yazdırmış olduğu çocuğun kendisinden olmadığını mağdurdan ve başkasından duyduklarını söyleyerek ispat etmeye çalıştığı, bu kapsamda şüphelinin eyleminin atılı iftira suçunun yasal unsurlarını oluşturmayacağı, şüphelinin soyut duyuma dayalı beyanları kapsamında, kişilik hakları zedelendiğini ileri sürülmesi halinde bunun hukuk mahkemeleri nezdinde tazminat davası konusu yapılabileceği anlaşılmakla,…” denilerek şüpheli hakkında da kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği aktarıldı.

Soruşturma sonunda savcılık hem S.K., hem de Erdal Taşdemir hakkında, “Kamu adına kovuşturma yapmaya yer olmadığına” karar verdi.

Öte yandan CHP'li eski başkan S.K.’nın, iddiaların ortaya atıldığı televizyon programı, program sunucusu ve uzman konuklar ile iddia sahibi Erdal Taşdemir'in yanı sıra bazı kişiler hakkında da hukuki süreci başlatacağı öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Suçsuzluğunu mahkeme kararı ile isbat edilen bu vatandaş basını, sosyal medyayı ve televizyonu kullanarak daha suçu belli olmadan kendisine aşağıdaki iftiraları atan AKP milletvekilleri ve il başkanı hakkında maddi ve manevi en yüksek meblağdan tazminat davası açmalıdır. Ayrıca aşağıdaki açıklamaları yapan yetkililerin de biraz vicdanları var ise çıkıp açıklama yaptıkları mecralardan bu şahıs hakkında özür dilemelidirler. AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, İl Başkanı İhsan Koca’nın yazılı açıklamasını paylaştığı tweetinde, “Karısını, kızını, evladını seven CHP’den uzak tutsun lütfen” demişti. AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise söz konusu iddialar ile ilgili olarak, CHP’yi tecavüzler karşısında “Dut yemiş bülbüle dönen zihniyet…” olarak nitelendirmişti. Çalık tweetinde, “Yine .. Yeni… Yeniden.. #CHP … Başını kuma gömen, Dut yemiş bülbüle dönen zihniyet… 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz iddiası .. #Kahrolduk Sonuna kadar takipçisi olacağız…” ifadelerini kullanmıştı. AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı da twitter hasabında yaptığı paylaşımda, “CHP’nin ne yalanı bitiyor ne pisliği bitiyor” suçlamasını yapmıştı. Hakan Kahtalı, mesajında, “CHP’de taciz ve tecavüz skandalları bitmiyor. CHP’nin ne yalanı bitiyor ne pisliği bitiyor. Yalan üretim merkezi yine olaya karşı üç maymunu oynuyor” demişti. AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da attığı twette, CHP’nin tecavüzlerle gündemden düşmediğini yazdı. Çakır, “Taciz ve tecavüz haberleriyle gündemden düşmeyen CHP’de, skandllar furyasına bir yenisi daha eklendi” ifadeleriyle Kale olayı ile ilgili olarak CHP’yi eleştirmişti. AKP Malatya İl Başkanı Koca, olay üzerine “Cumhuriyet Halk Partisi Kale İlçe Başkanının basına da yansıdığı şekilde 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüzü haberleri ile gerçekten kahrolduk. Bu utanç verici, acı verici olayın Malatya’mız ile anılması da bizleri yaralayan ikinci bir durum olmuştur. CHP’li ilçe başkanı için tek kelime etmemeleri kanımıza dokunmuştur. Bir kız çocuğuna tecavüz eden parti temsilcileri ile alakalı dahi adım atamayan omurgalı bir duruş sergileyemeyen CHP’li yetkililer bu vahim hadisenin maalesef karşısında değil de arkasındaymış gibi bir duruş sergilemişlerdir. Mübarek Ramazan ayında, Kadir Gecesini aradığımız şu günlerde böyle elim bir olay ile Malatya’mızın anılmasından dolayı üzüntülerimi bildiriyorum. Ak Parti olarak suçluların en ağır cezaları alması için elimizden geleni yapacağımızdan Malatyalı hemşehrilerimizin şüphesi olmasın.”
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Akp de butun yoneticiler bu asılsız iddaanin Savcisi oldu o zaman, Asti/kesti... Yalnizca Akp Kale Belediye Başkanı o pota girmedi. Hakkini vermek lazim. Ağbaba acujlamadan once de Akp genclik kollarindaki malum hadise duyumu vardi. Allah iftira atandan, Masum insanları korusun. Iftira ataninda Allah düzenini bozsun, islah etsin. Yuce Allah in gazabina ugramaktan kormak gerek !
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)
    Siyasi rant uğruna iftira atanlar ve bu iftiradan medet umanlar anlınızdaki karayı şimdi aklayın. Bakalım ahiretinizi nasıl aklayacalsınız?
    0
    0
    Yanıtla