SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yağış Yarı Yarıya Düştü Ama..'

0
Güncellendi - 2021-12-05 22:54:37
'Yağış Yarı Yarıya Düştü Ama..'
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MASKİ Genel Müdürlüğü’nü ziyaret edip incelemelerde bulundular.

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yatırım ve hizmetlerle ilgili Genel Müdür Mehmet Mert’ten bilgiler alan heyet, MASKİ personelleriyle de bir araya geldi.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, 13 ilçede 718 mahalle de 1600 sokakta (mezra) hizmet ve yatırımlar yaptığını söyledi.

Yapılan hizmet ve yatırımların zor koşullar altında yapıldığına dikkat çeken Başkan Gürkan, “Zor arazi şartları, elverişsiz koşullar gibi birçok neden olmasına rağmen büyük bir gayret ve çabayla hizmetin en kalitelisini insanlarımıza götürüyoruz. Dünya gündeminde olan iklim değişikliği ve kuraklığın Malatya’da da olmasına rağmen vatandaşlarımıza su sıkıntısı yaşatmadık. Meteoroloji Bölge Müdürü ile yaptığımız görüşmede, yağış miktarı olarak Malatya’nın yıllık ortalaması metrekareye 383 kilogramdır. Bu sene yağan yağmur 170 kilogramdır. Yani normal ortalamanın yarısından daha aşağıdadır. Bu şartlarda şehir merkezimiz, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizde su sıkıntısı olmadı. Diğer ilçelerimizde de mevcut kaynaklarımızdaki kuraklık nedeniyle azalma ve pandemi nedeniyle kırsal bölgelerdeki nüfus artışına rağmen MASKİ Genel Müdürlüğümüz çok iyi çalışmalar gerçekleştirdi. Kuraklığa rağmen vatandaşlarımıza suyu ulaştırdık. Ancak vatandaşlarımızın da su tasarrufu konusunda duyarlı olmaları gerekiyor. MASKİ Genel Müdürlüğümüz çok başarılı işler çıkarıyor. Arızalara anında müdahale konusunda da hassasiyet gösteriyor. Bizler vatandaşımıza hizmet etmekle sorumluyuz. Tüm mesai arkadaşlarıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğünü ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Malatya Valisi Aydın Baruş, “Altyapı, vatandaşın refahını en fazla etkileyen hizmetlerdir. Sağlıklı içme suyuna kavuşmayan bir evde oturmanın anlamı yoktur. Aynı şekilde evdeki atıksuların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden uzaklaştırılması çok önemlidir.  Dolayısıyla MASKİ Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu hizmetler vatandaşı doğrudan etkiliyor. Ancak yapılan hizmetler toprağın altında kaldığı için görünmüyor. Fakat vatandaş hizmeti noksan gördüğünde hemen telefona sarılıyor. Eksikliği gördüğü zaman MASKİ’nin çalışmalarının ne manaya geldiğini anlıyor. Sizlerin etkin bir şekilde çalışmanız vatandaşın hayatını etkiliyor. Bunun bilincinde olarak çalıştığınızı görüyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Aliseydi Hoca (2 yıl önce)
    Resme bakınca, hayatta en zor şeylerden bir tanesi ait olmadığın veya kendini ait hissetmediğin bir yerde olma zorunda bulunmaktır diye mırldandım. Aklıma Erkal dönemi geldi. Tabii yapbozun içerisinde olmadığı halde karedede kendine yer kapmaya çalısan ve ben buradayim, bir emriniz olursa hazırım mesajını verenlerde yok değil. Değer mi, valla değmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Maskide çaycı tesbihle geziyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Cebrail (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Tek Sorun bu mu?
    0
    0
    Yanıtla