SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Atatürk Çıkıncaya Kadar İngilizleri Tanrı Bilirdik"

0
Güncellendi - 2022-01-23 04:17:12
A- A+ PAYLAŞ

HİNDİSTAN BÜYÜKELÇİSİNİN ATATÜRK YORUMUNU GÜRKAN AKTARDI..  Özel Mercan Koleji'nin  ‘Kariyer Günleri’ programına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  geçtiğimiz günlerde Malatya'ya gelen Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda'nın Atatürk'le ilgili bir yorumunu da anlattı . Gürkan, Panda'nın sözlerini, "Büyükelçi ‘Biz sizden örnek alıyoruz. Biz sizin liderinizden örnek alıyoruz. Gazi Mustafa Kemal’den örnek alıyoruz. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk çıkıncaya kadar İngilizleri tanrı olarak bilirdik. Kurtuluş Savaşı bitince İngilizlerin tanrı olmadığını anladık. Yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türkiye’nin kurtuluş savaşını başlatmadı." diye aktardı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, düzenlenen Kariyer Günleri’nin konuğu olarak öğrencilerle bir araya geldi. Kariyer Günleri’nin moderatörlüğünü yapan Mercan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Mercan, programın açılışında yaptığı konuşmada Başkan Gürkan’ın büyük başarı hikâyelerinin olduğunu ve bu başarı hikâyelerinin de öğrencilere büyük örnek olacağını söyledi.

Kariyer Günleri programında öğrencilere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, eğitimci olarak her zaman öğrencilerden gelen önerileri olumlu karşıladığını ve öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Gürkan, “ Öncelikle sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Kariyer günlerine bugün bir zaman ayırdık. Bu zamanı ayırdığım için çok mutlu oldum. Neticede bugünün çocukları yarının büyükleridir. Bu toplumu yarın sizler yöneteceksiniz. Gelecek nesilleri sizler ne kadar iyi yetiştirirseniz geleceğinizden o kadar emin olursunuz.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan Büyükelçisi’nin Malatya’ya yaptığı ziyarette çok önemli bir ifade kullandı. Büyükelçi ‘Biz sizden örnek alıyoruz. Biz sizin liderinizden örnek alıyoruz. Gazi Mustafa Kemal’den örnek alıyoruz. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk çıkıncaya kadar İngilizleri tanrı olarak bilirdik. Kurtuluş Savaşı bitince İngilizlerin tanrı olmadığını anladık. Yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türkiye’nin kurtuluş savaşını başlatmadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk dünyadaki mazlum milletlerin kurtuluş mücadelesi için bir ışık yaktı, rol oldu’ ifadelerini kullandı. Siz gençler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemeye devam edecek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağınıza yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Başkan Gürkan, günümüzde mantık sorgulaması sorunu yaşandığını söyleyerek, bir iş yapıldığında o işin neden yapıldığı ile ilgili mutlaka bir mantık sorgulamasının yapılması gerektiğini vurguladı.

Tarihte yaşanan olaylarla ilgili birçok örnekler anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğretmenlerin öğrenciler üzerinde önemli rol modeller olduğunu ifade ederek, “Başarı öykülerinin birçoğu öğretmenleri tarafından keşfedilmiş insanlardır. Dolayısıyla öğretmenlerin öğrencilerini çok iyi tanıması gerekir” diyerek kendi çocukluğundan ve öğrencilik yıllarından örnekler verdi.

Öğrenim ve eğitimin farkını örnekleyen Başkan Gürkan, bilgilerin davranışa dönüştürülmesi gerektiğini anlatarak, “Bilgileri örneklerle anlatmak gerekir. Bu örnekler de davranışa dönüşsün. Bir öğrenci yaşının verdiği sorumluluğa göre her işi kendi çözmeli. Dolayısıyla çocukları ilk anne ve babalar keşfeder. Çocukları özellikle mesleki seçim noktasında yönlendirilmeleri noktasında anne-babaların ve öğretmenlerin iyi tanıması gerekir. Bu ilerideki yaşlarda seçtikleri alanda başarı oranlarını yükseltir. Çocuklar üzerinde aile ve öğretmenler arasında doğru koordinasyon bu konuda çok önemlidir ” dedi.

Kariyer Günleri programının sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Gürkan’a program bitiminde plaket takdim edildi.

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Mercan Koleji'ndeki programdan

ARŞİV FOTO: Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda, 1 Aralık günü Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'ı ziyaret etmişti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Dünyanın saygı duyduğu, bizim de Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hala anlamayanlar var maalesef bu ülkede ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Hacı Uğur Polat taklidi bir program. Ama tüm okulları gezmeli sayın başkan. Sadece özel okullu değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Örnek verdiğin millet sene olmuş 2021 hala ineğe tapıyor ne anlatıyosun sen
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Mustafa kemal ataturke dusman ve hakeret eden yobazlar iyi okusun dunya ataturku taktir ediyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevmek lazım (2 yıl önce)
    Kendi yurdunun kıymetini,kendi atayın kıymetini bilmezsen, yarın sende, işgale uğrarsın ,sende suriye gibi olursun ...................Atatürk olmasaydı, bu vatanı sana bırakmasaydı, konuşamazdın, yazamazdın.........yoksa .........keşke yunan işgal etseydi diyebilirmiydin...........................
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Elin Hintlisi bile Atatürkü anladı. Bizim milletimiz anlamadı ya. Bu millet her şeyi hakediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (2 yıl önce)
    Eğer biz ülkemize sahip çıkmazsak bizide böyle yaparlar. izleyin https://www.youtube.com/watch?v=ENFszQ99nZ4
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Ali senin daha çok öğrenecek şeyin var, kafan Atatürk'ü anlamaya yetmez. İstanbul'un anahtarını İngiliz'e teslim eden ile İstanbul'u işgalden kurtaranı elbetteki ayırt edemez sen gibiler. Hani Ayasofya vardı ya, padişah onu da İngilizlere teslim etmişti de, Atatürk yeniden almıştı. Ama dedim ya size çare yok! İngilizleri, sadece Hintliler mi tanrı ve 'büyük' görmüş! Peki, bu Ali cahilinin ecdadı nasıl görüyormuş, onları? https://www.youtube.com/watch?v=Qk7egz2MwHY https://www.youtube.com/watch?v=BbGOETooQ5k https://www.yenicaggazetesi.com.tr/son-osmanli-padisahi-vahdettinin-ingiliz-isgal-kuvvetlerine-yalvarmasinin-belgesi-ortaya-cikti-486999h.htm
    0
    0
    Yanıtla